HTC Desire a Froyo 2.2: jaký je telefon s novou verzí OS?
recenze

HTC Desire a Froyo 2.2: jaký je telefon s novou verzí OS?

103

Pokračujeme ve video-blogu o HTC Desire. Ten tuto neděli telefon dostal oficiální OTA update na nejnovější verzi OS Android - 2.2, označovanou Froyo. Změny jsou opravdu příjemné a není jich málo. Pojďme si je postupně představit.

Mnohým je asi zbytečnost HTC Desire vůbec představovat, a těm ostatním napovím, že jedná o převlečený Google Nexus One.

Ve stručnosti je tedy Desire high-endový dotykový telefon bez klávesnice, postavený na operačním systému Android 2.2, který pohání rychlý procesor od Qualcommu, taktovaný na 1 GHz.

Podrobnější faktografické informace, přehlednou tabulku s parametry a více oficiálních fotografií najdete v našem dřívějším preview tohoto telefonu: HTC Desire: Nexus One v rouše beránčím.

Navigace v příspěvcích blogu


HTC Desire - oficiální fotografie

Update na verzi 2.2 Froyo – 2. 8.

O oficiálním vypuštění aktualizace na nejnovější verzi operačního systému od Googlu jsme vás informovali už o víkendu. V neděli samotný update skutečně proběhl, takže máme možnost si všechny změny a vylepšení ukázat na vlastní oči na videu.

Dále Froyo na Desire přináší i aktualizovanou klávesnici od HTC, na které přibylo tlačítko na rychlé přepínání jazyků. Podle tiskové zprávy by také nyní za pomocí aplikace HTC Sync mělo být možné telefon synchronizovat s iTunes.


v nastavení jsou rozděleny položky pro zvuk a obraz - nová klávesnice - info o SW

Přišli jste i na další změny, které vám připadají podstatné? Ozvěte se v diskuzi.

Oficiální OTA update na verzi 1.21 – 4. 6.

HTC právě vydalo první oficiální aktualizaci pro své dva telefony s Androidem 2.1 – HTC Desire a HTC Legend. HTC Desire bude povýšen na software označený verzí 1.21.405.2 a Legend na 1.31.405.4.

Tyto ROM se na veřejnost dostaly už dříve a bylo možné si je do telefonu nahrát neoficiální cestou. Nyní je ale vše již oficiální a aktualizaci si do telefonu můžete stáhnout pohodlně Over The Air (OTA) – tedy „vzduchem“. Nepotřebujete kvůli tomu telefon spojovat s počítačem.

Na videu se můžete podívat, jak takový proces aktualizace vypadá a pod ním na seznam pravděpodobných vylepšení pro Desire.

Jak je zmíněno ve videu, HTC nevydalo žádný seznam změn, které tyto aktualizace přináší. Zde je pouze neoficiální seznam z fóra xda-developers.com. Vypadá to ale, že všechny uvedené změny platí. Zlepšení výdrže telefonu se nám bohužel nepodařilo ověřit z více zdrojů.

  • Nové tlačítko pro HQ přímo na liště Youtube přehrávače
  • Bootloader ve verzi 0.80
  • Opravena chyba zobrazování lokace v některých státech na widgetu počasí
  • Opraveny problémy se zobrazováním náhodného kontaktu u SMS od operátora
  • Opravena možnost uložení narozenin v kontaktech a kalendáři
  • Opravy seznamu kontaktů pro Exchange
  • A několik dalších oprav

Srovnání se Sony Ericssonem Xperia X10 a Samsungem Galaxy Spica – 21. 4.

V redakci se nám na jeden den sešel HTC Desire a Sony Ericsson Xperia X10. Do rychlého srovnání jsem přihodil i Samsung Galaxy Spica s Androidem 2.1.

Nejnovější Xperia nyní putuje ke kolegovi, který pro vás bude kromě podrobné recenze připravovat od čtvrtka i podobný blog, ve kterém vám bude postupně sdělovat dojmy a poznatky z testování.

Blog o XPERII X10 můžete nyní sledovat v tomto článku: Recenze Sony Ericsson XPERIA X10 v redakci: sledujte náš live-blog.

Fotografování a natáčení videa – 15. 4.

Ukázkové fotografie


Fotografie za přijatelných světelných podmínek v interiéru a exteriéru


Fotografie za špatných světelných podmínek a jeden detail


Makrozáběr, fotografie textu a fotografie za tmy s přisvětlovací diodou

Ukázková videa

Dojmy a první hodnocení telefonu – 12. 4.

Už je to skoro týden, co telefon testuji, takže je nejvyšší čas podělit se o pár prvních dojmů. Na začátku videa se ještě krátce věnuji srovnání s Nexus One po konstrukční stránce a poté už se dostávám ke kritice prostředí telefonu. Narazil jsem totiž na pár nedostatků a vroubků na jinak perfektním prostředí HTC Sense. Nevynechal jsem ani na předběžné hodnocení výdrže baterie, takže přeji příjemné sledování …

Představení prostředí telefonu HTC Sense – 11. 4. 20:30

Video je z důvodu časového limitu Youtube rozděleno na dvě části. Druhá část se začne přehrávat automaticky po skončení části první.

Fotografie telefonu – 11. 4. 14:00

Předtím, než se v dalším videu pustíme na samotné prostředí telefonu, mám tu pro vás pár reálných fotografií HTC Desire.

Představení telefonu – 11. 4. 02:00

V prvním videu se v souhrnu seznámíme s telefonem, jeho konstrukcí a základními parametry.

V dalším blogovém příspěvku se můžete těšit na podrobnější pohled na prostředí systému a jeho uživatelské prostředí Sense.

Nejbližší plánovaná témata

  • Zajímavé aplikace z Marketu

Dotazy na telefon a návrhy na další témata můžete psát do diskuze.

Diskuze ke článku
Stodynka
Dobrý den, mám takový dotaz. Jde nějak vytočit číslo jen pomocí optického trackpointu? Jde mi o to, že telefon budu používat i v zimě a řeším jak si zavolat v zimě. Nebo funguje u HTC Desire hlasové vytáčení pomocí Bluetooth? Jsou to takové kraviny, ale děkuji za odpověď.
Jan Pospíšil
Jan Pospíšil (* mobilenet.cz)
Dobrý den, v zimě v rukavicích si bohužel neodemknete ani displej, jelikož je pro tuto akci s ním vyžadována interakce. Pomocí optického ovladače se můžete ve výchozím stavu jen posouvat mezi plochami, takže pomocí něj si nezavoláte.
Žádný bluetooth headset k dispozici momentálně nemám, ale hlasové vytáčení telefon stejně ve výchozím stavu nenabízí. Na marketu je k dispozici několik aplikací, ale ty nejsou připraveny pro češtinu.
Stodynka
Děkuji za odpověď. Ještě bych se zeptala, jestli si mohu dát více widgetů na jednu plochu?
Stodynka
Mám skoro všechny fotky na picasse, znamená to, že se k nim z mobilu nedostanu?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze