Samsung hlásí rekordní předobjednávky řady Galaxy S22 a tabletů Galaxy Tab S8

13
Samsung hlásí rekordní předobjednávky řady Galaxy S22 a tabletů Galaxy Tab S8
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Největší zájem je o verzi Galaxy S22 Ultra
  • 3 ze 4 zájemců volili modely s větší interní pamětí (256 a 512 GB)

Telefony řady Galaxy S22 a tablety Galaxy Tab S8 zaznamenaly celosvětově během prvního týdne větší množství předobjednávek než jakékoli jiné modely značky Samsung v historii. U modelů Galaxy S22 šlo o víc než dvojnásobek v porovnání s řadou Galaxy S21. Nejúspěšnějším přístrojem je zatím Galaxy S22 Ultra – tento telefon se na celkovém prodeji řady podílí z víc než 60 %. Také na tablety Galaxy Tab S8 se sešlo víc než dvakrát tolik předobjednávek oproti řadě Galaxy Tab S7. Zhruba polovina z nich připadá na model Galaxy Tab S8 Ultra.

Podobný úspěch Samsung slaví i na českém a slovenském trhu, kde počet předobjednávek telefonů Galaxy S22 narostl 1,7krát ve srovnání s loňskou řadou S21. I zde vládne model Ultra, který si objednalo 56 % zákazníků. Ještě výraznější byl zájem o novou generaci tabletů. Ty zaznamenaly v rámci předobjednávek víc než dvaapůlnásobný nárůst oproti předchozí řadě Tab S7. „Máme velkou radost, že se nové telefony a tablety ihned zařadily mezi naše nejoblíbenější zařízení všech dob,“ prohlásil Bryan Choi, výkonný viceprezident a ředitel oddělení prodeje a marketingu mobilní divize Samsung Electronics. „V Samsungu se neustále snažíme nabízet převratné inovace. Nové přístroje tak nepředstavují jen víc funkcí a lepší parametry pro příznivce řady Galaxy, ale umožňují též přístup k rozsáhlému ekosystému našich i partnerských zařízení a služeb, díky nimž si uživatelé můžou v propojeném světě užít skutečně jedinečné zážitky. Těšíme se, že naše přístroje usnadní uživatelům život i komunikaci se svými blízkými.

Samsung Galaxy S22 Ultra – videorecenze

Velice nás potěšilo, jaké nadšení a zájem v Česku a na Slovensku nová řada Galaxy S22 vzbudila,“ říká Tomáš Balík, šéf mobilní divize Samsung Electronics pro ČR a SR. „Poptávka po modelech Galaxy S22 je rekordní a počet předobjednávek překonal naše očekávání. Děláme vše pro to, abychom tyto přístroje dodali zákazníkům co nejdříve, přesto může v některých případech docházet ke zpoždění, které závisí na modelu a barevné variantě. Chtěl bych zároveň ujistit, že všichni, kdo se zaregistrovali a zařízení si předobjednali, o slibovaný bonus nepřijdou.

Dražší modely jsou populárnější

Předprodejní čísla ukazují, že čeští a slovenští zákazníci značky Samsung si rádi připlatí za vyšší kvalitu a lepší možnosti svých zařízení. V prodejních číslech proto vede nejvybavenější model Ultra. Víc než tři čtvrtiny zájemců si potom vybraly modely s větší interní pamětí (256 a 512 GB). Nejpopulárnější barvou byla černá a za ní se umístila zelená a bílá. U tabletů víc než polovina zájemců zvolila variantu Ultra.

Diskuze ke článku
Tomáš Tököly
Tomáš Tököly
Pomalé úložiště a dráty už nefrčí chlape, kdo to konečně pochopí a vyzkouší tak už zpátky nechce
Milan Votruba
Milan Votruba
Bez SD karet a konektoru ani v křeči

to je jako mít Rolls royce v maximální výbavě ale bez volantu
Dus Li
Dus Li
Každý rok na jaře a na podzim uvidíte takovou větu..Samsung (Apple je ten podzim) hlásí rekordní předobjednávky. Ano, obě firmy mají kvalitní telefony a velké prodeje, ale kdy ty hlášení o každoroční rekordních předobjednávkach skončí??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze