Samsung Galaxy S III a benchmarky: nováček drtí konkurenci

3

Od nové vlajkové lodi Samsungu se očekává mnohé a jedním z aspektů je i prvotřídní hardware. Galaxy S III jako první osedlá procesor Exynos 4 Quad, což předurčuje vysoký výkon a rychlost, kterou mohou nabídnout jen špičky mobilního trhu. Jak ale novinka zvládla grafické benchmarky?

Přístroj dorazí na trh teprve ke konci května, redaktoři webu AnandTech ale dokázali Galaxy S III již pořádně otestovat. Mluvíme tu především o grafickém čipu Mali-400, který sice není z nejnovějších, v kombinaci s novým procesorem ale podle výsledků dokáže solidně vyšponovat výkon.

Jak můžete vidět v benchmark testech níže, Samsung Galaxy S III rozhodně nezahanbuje konkurenci úplně. Kromě prvních příček se musí spokojit i se druhou, neméně chvályhodnou a v některých aspektech vede velmi vyrovnaný boj s přístroji HTC One S, HTC One X či Lava Xolo. Překonat dokázal i nejnovější iPhone 4S, což se Applu asi líbit nebude. Minimálně do té doby, než na trh příjde iPhone 5.

TIP: Podívejte se také naše preview na Galaxy S III, dojmy a videopohled.

Nejvíce se Galaxy S III vyznamenává v internetovém prohlížeči, jehož rychlost je bezkonkurenční a druhé místo je mu na míle vzdáleno. Slušně se drží i v testech renderingu, především díky grafickému čipu Mali-400.

Testy ale ukazují především velký potenciál procesorů Exynos 4 Quad, které letos ještě zajisté uvidíme.

Zdroje: pocketnow.com, talkandroid.com

Diskuze ke článku
xsarahdi
Ako môžete dať do nadpisu :"nováček drtí konkurenci" keď v zápetí napíšete: "Samsung Galaxy S III rozhodně nezahanbuje konkurenci úplně"

Tak drtí alebo nedrtí???!!!...už preberáte bulvárne poňatie od MM ???

Páči sa mi Váš web ale takéto vyjadrenia a nadpisy nechajte na ostatné weby pretože vy sa prezentujete ako seriózna stránka a nerád by som aby skĺzli na úroveň MM.

Inak SIII porazil aj čínsky Meizu MX takže určite nedrtí konkurenciu a je viacmenej sklamaním lebo výkonový nárast oproti kvalitnému 2jadru Qualcoom S4 Krain nieje vôbec viditeľný. Takže načo 4jadrový telefón keď ho dokáže prekonať aj 2jadrový???

ešte ten MEIZU MX:
http://blog.gsmarena.com/meizu-mx-quad-core-posts-amazing-benchmark-result-beats-the-samsung-galaxy-s-iii/
Jukl
Jak na to koukám, nemusí se moje galaxie s pořadovým číslem 2 o budoucnost strachovat:)
ttr
Porovnanie s Galaxy Note chyba.... Ze by bolo na tom rovnakom alebo lepsie?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze