Samsung Galaxy S III: stručné první dojmy

19

Před pár hodinami byl v Londýně představen Samsung Galaxy S III a my jsme byli u toho. Přinášíme vám nyní stručné první dojmy z novinky. Plnohodnotné první dojmy s videopohledy a dalšími fotografiemi očekávejte během dnešního dne.

Samsung Galaxy S III - oficiální fotografie

Přečtěte si také naše podrobné preview, kde se dozvíte všechny parametry telefonu. Připravili jsme pro vás také podrobné první dojmy: První dojmy ze Samsungu Galaxy S III: jaký je ve skutečnosti?.

  • I když je Galaxy S III vyroben z plastu, v ruce působí hodnotně a zpracování je perfektní. Oproti Galaxy S II je to opravdu pověstné „nebe a dudy“. Keramický nebo kovový povrch by byl určitě lepší, ale i tak Samsung od lacině a plastově působícího Galaxy S II ušel velký kus cesty.
  • Zadní kryt je opravdu neskutečně ohebný a tenký. Minimálně zadní kryt určitě z polykarbonátu není, zbytek těla podle nás také nikoliv.
  • Samsung Galaxy S III v barvě Marble White
  • Vzhledem ke svým proporcím nás při uchopení překvapila nízká hmotnost. 133 gramů vypadá dobře na papíře, ale v reálu nízká hmotnost stejně překvapí.
  • Obě barevné varianty vypadají velmi dobře, bílá je opravdu velmi elegantní. Zatímco bílá je čistě lesklá, na tmavé nalezneme texturu. Obě varianty jsou ale hladké a jsou dokonalými lapači otisků prstů.
  • Samsung Galaxy S III v barvě Pebble Blue
  • Displej je výborný, jasný, jemný, skvěle čitelný ze všech úhlů.
  • Potěší notifikační dioda nad displejem. Bliká modře, ale není příliš výrazná. Lepší ale, než nic.
  • TIP! Přečtěte si podrobné preview a prohlédněte fotogalerii.

  • I když má displej úhlopříčku 4,8 palce, není celkově S III tak obrovské, jak se může zdát. Mohou za to malé přesahy. Díky zaobleným hranám a celkově kulatému tvaru padne Galaxy S III dobře do ruky a subjektivně se drží lépe, než podobně velké HTC One X. Praktické je hlavně vypínací tlačítko na pravém boku. Není tak potřeba přehmatávat až na horní stranu.
  • Zamrzí absence spouště fotoaparátu a HDMI konektoru na těle telefonu.
  • Samsung Galaxy S III
  • Systém je dokonale vyladěný, rychlý, s plynulými animacemi. Samsung zapracoval i na Touchwizu, který nyní vypadá lépe, widgety lze například oproti Galaxy S II zvětšovat a zmenšovat a také nabídka widgetů je nyní ve stylu Androidu 4.0. Ikonky jsou hezčí a celé prostředí působí čistěji a ne tak neuspořádaně, jako například na Galaxy S II. Líbí se nám, že Samsung zachoval ve výsuvné liště tlačítka pro zapínání/vypínání bezdrátových funkcí a jiných funkcí telefonu (například Drive mode a podobně). Samsung také vylepšil Huby, nechybí snadné sdílení přes NFC a Wi-Fi Direct.
  • Vyzkoušeli jsme krátce také nového hlasového asistenta S Voice. Ve velmi hlučném prostředí měl někdy problém rozumět, ale celkově je poměrně chytrý a porovnatelný se Siri. Umí i některé funkce navíc. Praktická je možnost bez stisku klávesy aktivovat asistent vyslovením „Hello Galaxy“ nebo jinými nastavenými pokyny.

Přečtěte si také naše podrobné preview, kde se dozvíte všechny parametry telefonu. Připravili jsme pro vás také podrobné první dojmy: První dojmy ze Samsungu Galaxy S III: jaký je ve skutečnosti?.

Diskuze ke článku
Hadas
Výbava parádní, design z mého pohledu nic moc... :-(
freeman
Tak tento mobil mohli kľudne predstaviť aj v Barcelone. Lebo žiadna bomba to nie je. "Šedý" priemer v TOP kategórií smartphonov. U mňa prevláda silné sklamanie. Ako majiteľ SGII som čakal mobil s inými parametrami, rozmermi a dizajnom. A o materiáloch ani nehovorím. Je pravda, že plast na SGIII je perfektne spracovaný ale je to len plat. Ďalší mobil asi bude od konkurencie. A možno "keď motyka vystrelí" siahnem po Nokie s WP8. Každopádne si počkám čo prinesie zima. Na výmenu dôvod nevidím. Ja "lopatu" s displejom 4.8 nechcem. Ja mam mobil na volanie a internet. A nie na filmy a hry !
Dominik
Taky zklamání. Čekal jsem něco revolučního a ne plast a o něco málo vylepšenou SGII. Stejný úlet jako Apple s iPhonem4S. Taky všichni čekali bůh ví co a dostavilo se zklamání. Na to, jak celé utajované představední strhávalo bubliny očekávání, tak bohužel, palec dolů. To už je designově na tom lépe HTC One X. I co se použitých materiálů týče. Ale prosím Vás, je to jen můj názor, tak mě za to neukamenujte.
Táňa
Já jsem zase naopak ráda za plast, protože to je to, proč je ten telefon lehký a neváží pul kila... osobne nejsem zastancem kovu, ale to je vec pohledu. Myslim, ze vybava je super, hlavne technologiemi, ale asi jsem od toho necekala tolik jako vy :) Cekala jsem, ze se tam objevi telefon a ne mimozemska lod, proto nejsem zklamana :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze