Samsung Galaxy S II Plus: stejný design s NFC

14

Jihokorejský výrobce dnes oficiálně představil novinku Galaxy S II Plus. Slovo novinka nicméně tentokrát příliš na místě není. Telefon vypadá stejně jako původní Galaxy S II a přináší v podstatě to samé. V pár parametrech je lepší, má však například menší paměť. Dokáže i přesto navázat na úspěchy dva roky starého modelu Galaxy S II?

O modelu Galaxy S II Plus se spekuluje už od loňského léta. Původně mělo jít o lehce pozměněný už bezmála dva roky starý model Galaxy S II a slovo Plus dávalo tušit, že dojde i k nějakému zlepšení. Všechny otázky jsou počínaje dnešním dnem zodpovězeny. Samsung Galaxy S II Plus vsadil na zcela stejný design, neodehrála se žádná změna. Zdá se tedy, že nefrčí jen vzhled ála Galaxy S III, ale táhne rovněž původní, hranatější design modelu Galaxy S II.

Hlavní změna – NFC

Rovnou poskočíme k hlavní změně, která totiž úzce souvisí i s rozměry telefonu. Jedinou novinkou, která bude vítaná, je čip NFC. Dosavadnímu modelu Galaxy S II chyběl. Aby to bylo o něco zamotanější, Samsung připravil dvě varianty modelu Galaxy S II Plus – s a bez NFC. Varianta s NFC bude mít rozměry 125,3 x 66,1 x 8,9 milimetrů. Varianta bez NFC bude tenčí, její tloušťka bude pouze 8,5 milimetrů. Mimochodem 8,5 milimetrů nabízí i původní Galaxy S II. Hmotnost se zastavila u obou verzí na 121 gramech. To je pět gramů více než u Galaxy S II, což je zcela zanedbatelný rozdíl.

Samsung Galaxy S II Plus je k nerozeznání od modelu Galaxy S II

U změn se ještě chvíli zdržíme. Je jich tak málo, že nemá příliš smysl je dávkovat. Trošku paradoxně nabízí Galaxy S II Plus menší interní úložiště. 8 GB není málo, nicméně původní Galaxy S II nabízí 16 GB. Slovo Plus v názvu tak nabírá zcela nových rozměrů, kdy se nejen přidává, ale také ubírá. Poslední odlišností je přítomnost Androidu 4.1.2 Jelly Bean při startu prodeje. Tuto verzi nicméně brzy dostane i Galaxy S II a smaže výhodu novějšího modelu. Pokud si zaspekulujeme, lze říci, že novější model by mohl mít delší softwarovou podporu než Galaxy S II.

Stejný displej, stejný fotoaparát

Zbylá výbava už byla pouze okopírována. Ve výsledku ale nijak truchlit nemusíme, neboť Galaxy S II má i po dvou letech co nabídnout. V případě modelu Galaxy S II Plus tak počítejte se 4,3palcovým displejem typu Super AMOLED Plus a rozlišením 800 x 480 pixelů. V případě fotoaparátu počítejte s 8 megapixely, automatickým ostřením a přisvětlovací LED diodou. Galaxy S II nás svými fotografickými výkony vždy příjemně překvapil, doufejme, že stejných výsledků dosáhne i nový model s pluskem v názvu.

K dispozici bude i stylovější bílá varianta

O běh operačního systému se stará dvoujádrový procesor Broadcom s taktem 1,2 GHz, k ruce mu je 1 GB operační paměti RAM a grafický akcelerátor Mali-400MP. Došlo tedy ke změně a Samsung upustil od vlastního procesoru Exynos 4210, který je použit v Galaxy S II. Výše zmíněnou menší paměť bude možné rozšířit paměťovými kartami micro SDXC. Samsung garantuje kapacitu až 64 GB.

Samsung Galaxy S II Plus přeci jen přináší ještě jednu novinku, kterou jsme si nechali až k závěru. Nakousneme totiž navigaci, kterou samozřejmě obstarávají Google Mapy. Kromě čipu GPS je však přítomen i ruský Glonass. Za zmínku bezpochyby stojí také baterie. Tu Samsung nijak nezměnil a počítejte tedy s kapacitou 1650 mAh.

Hlavní rozdíly: Galaxy S II Plus vs. Galaxy S II

Funkce / Model Samsung Galaxy S II Plus (NFC) Samsung Galaxy S II
rozměry 125,3 x 66,1 x 8,9 mm 125,3 x 66,1 x 8,5 mm
hmotnost 121 gramů 116 gramů
NFC ano ne
interní paměť 8 GB 16 GB
operační systém Android 4.1 Android 4.0 (dostane 4.1)
typ procesoru Broadcom Exynos 4210
Glonass ano ne

Prozatím Samsung neodtajnil informace o dostupnosti a ceně. Přepokládáme nicméně, že se na trhu model Galaxy S II Plus objeví velmi brzy. Cena bude lehce nad starším modelem a odhadujeme ji na devět tisíc korun. Tím se Samsung Galaxy S II Plus dostane do křížku s mnoha stájovými konkurenty. Myslíte, že dokáže obstát?

Technické parametry Samsung Galaxy S II Plus

Kompletní specifikace
Konstrukce125,3 × 66,1 × 8,9 mm, 121 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED Plus, 4,27" (480 × 800 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetARM Cortex-A9, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1,02 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 650 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostleden 2013, ?
Diskuze ke článku
Tony Mony
Zbytečný model za 10000 kč... :/
milda
Koukám jiný typ cpu, asi se ho samsung rozhodl nahradit z důvodů problémů s vlastním exynosem, když po wipu některé telefony umíraly. Jinak mi ale tento model přijde zbytečný, už jen kvůli 8gb paměti, když všichni víme, kolik zabírají některé hry na google play...
Dragis
Paráda jenom by tam mohlo být lepší rozlišení displeje a bylo by to super.
sei
Displej mohl být "+" kapku lepší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze