Samsung Galaxy S dostane Android 2.3 už v březnu ?

4

Uplynulo teprve několik týdnů, kdy výrobce Samsung stále bojoval s vyladěním aktualizace 2.2 Froyo pro svůj model Galaxy S a už nyní se začínají objevovat informace o tom, že v březnu se majitelé tohoto telefonu dočkají aktualizace na verzi Androidu 2.3 Gingerbread.

Výrobce Samsung si pošramotil u mnoha uživatelů Galaxy S pověst kvůli pozdnímu uvedení Androidu 2.2 Froyo a poté také následným nedodržením termínů. Když už do světa vypustil Froyo, byla verze nevyladěná a trpěla na bugy. Takže avizovaný listoipadový termín se nakonec protáhl až do prvního měsíce roku 2011. V tu chvíli se ale naplno objevila na veřejnosti nová verze 2.3 Gingerbread. Asi málo kdo by očekával, že Galaxy S bude mít přislíbený update i na tuto nejnovější verzi. Všechny indicie ale směřují k tomu, že majitelé Galaxy S se mohou začít radovat.

Galaxy S byl nejvybavenějším modelem portfolia výrobce Samsung pro loňský rok 2010. Jeho výbava zahrnovala například 4" dotykový kapacitní displej Super AMOLED, výkonný 1 GHz procesor Hummingbird, 512 MB RAM, z nichž 338 MB RAM je vyčleněna jako standardní paměť RAM a zbytek paměti slouží grafickým operacím. Zadní strana je útočištěm 5 MPx fotoaparátu s autofocusem, leč bez přisvětlovací diody. Potěší také slušná hodnota interní paměti - 8 GB, dále rozšiřitelná o paměťové karty typu MicroSDHC. Datová výbava pak zahrnuje nejmodernější konektivitu s Wi-Fi b/g/n a Bluetooth 3.0 v čele. Výchozí operační systém tvořil Android 2.1 Eclair, nyní už 2.2 Froyo.

Samsung I9000 Galaxy S
Čtěte: recenzi Recenze Samsung i9000 Galaxy S: král je mrtev, ať žije král

Podle několika zdrojů, které zahrnují odborné servery i sociální server Twitter, se uvádí, že zdroj který pracuje v Samsungu tvrdí, že aktualizace 2.3 Gingerbread bude vypuštěna v prvních týdnech měsíce března letošního roku. Mohlo by se jednat o důvěryhodnou informaci už díky faktu, že Samsung jako jeden z prvních výrobců, měl přístup k dokumentaci a SDK nástrojům Androidu 2.3 Ostatně tomu nahrává i již pomalu se prodávající nástupce Google Nexusu One, novinka Nexus S jehož výrobu si vzal pod patronát právě Samsung.

TIP: Více informací o Androidu 2.3 Android 2.3 Gingerbread je tady: větší výkon, více animací

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
Peter
Zdravim a v ktorych krajinach by to malo byť dostupné?
Michal Kostka
Michal Kostka
Dobrý večer, aktualizace je zatím potvrzená pro německý region a Velkou Británii. Určitě nelze doufat, že v prvním týdnu bude aktualizace dostupná pro český, respektive slovenský trh. Bohužel naše země přijdou na řadu až v následujících týdnech, zhruba by se mělo jednat o druhý, reálně třetí týden.
Honza
No ještě,že mám galaxy z Německa, froyo jsem měl dřív o dva měsíce,tak jsem zvědav,jestli v březnu opravdu bude.
IMI
Dobrý den,
je červen a stále není 2.3 oficiální pro česko to je strašný asi přistoupím na neoficialni update :/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze