Samsung Galaxy S, Galaxy 3 i 5 dostanou nový Android

7

Samsung se v posledních měsících co se týče softwarové podpory činí. Model Galaxy S se brzy dočká aktualizace na Android 2.3. Ale anii majitelé levnějších modelů Galaxy 3 a 5 nezůstanou zkrátka, mohou totiž očekávat update na Android 2.2.

Už před pár týdny jsme vám přinesli informaci, že pro Galaxy S je připravována aktualizace na verzi operačního systému Android 2.3 Gingerbread. Majitelé Galaxy S teprve nedávno dostali dlouho očekávanou aktualizaci na 2.2 Froyo, která nabírala zpoždění a místo listopadového termínu bylo její vydání odloženo až na konec loňského roku. Galaxy S byl nejvyšší model nabídky výrobce Samsung pro rok 2010, nabídnul 4" dotykový kapacitní displej o rozlišení 480 x 800 bodů, výkonný procesor o frekvenci 1 GHz typu Hummingbird, spolu s 512 MB RAM, která je ale sdílená i pro grafické operace.

I9000 Galaxy S

Do tenkého těla se vměstnal i 5 MPx fotoaparát, který měl jedinou vadu na kráse, kterou byla absence přisvětlovací diody. Zároveň umožňoval pořizování videí v HD 720p rozlišení. Datové funkce rovněž byly nastaveny na nejvyšší laťku, díky přítomnosti bezdrátových sítí Wi-Fi b/g/n spolu s Bluetooth 3.0 a multimediálním sdílením DLNA (Allshare). Nechybí ani čtečka elektronických knih, interní GPS modul s asistencí. Interní paměť je o kapacitě 8 GB, která je dále rozšiřitelná o paměťové karty typu MicroSDHC.

Samsung I9000 Galaxy S

Čtěte: Recenze Samsung i9000 Galaxy S: král je mrtev, ať žije král

Operační systém byl v době uvedení do prodeje ve verzi 2.1 Eclair, poté na konci loňského roku dostal přislíbený update na 2.2 Froyo. V průběhu tohoto měsíce by měly přijít dvě zásadní aktualizace. První bude tzv. předvojem a přinese důležitá vylepšení a především odstranění bugů pod označením 2.2.1, které bychom se měli dočkat kolem 20. března. Na konci měsíce pak bude následovat aktualizace na 2.3 Gingerbread. Upřednostňovány budou v první vlně především země jako Německo nebo Velká Británie.

I5800 Galaxy 3

Důvod k radosti budou mít i majitelé dvojice méně vybavených telefonů Galaxy 3 a Galaxy 5. I5800 Galaxy 3 spadá svoji funkční výbavou do střední třídy a jeho dominantou je kapacitní 3,2" dotykový displej s průměrným rozlišením 240 x 400 bodů. Příležitostné fotografy uspokojí 3,2 MPx fotoaparát a autofocusem bez přisvětlovací diody. Operační systém běží na platformě Android 2.1 Eclair, o poměrně svižné reakce se postará procesor taktovaný na frekvenci 667 MHz. V datové oblasti nebudeme postrádat nic důležitého, nechybí Wi-Fi b/g/n ani Bluetooth 3.0. Hudebně založení uživatelé využijí přítomnost hudebního 3,5 mm jacku.

Majitelé tohoto telefonu mohou očekávat aktualizaci na verzi Android 2.2 Froyo do konce měsíce března. Samsung více informací o připravovaném updatu nezveřejnil.

Samsung I5800 Galaxy 3
Čtěte: Recenze Samsung i5800 Galaxy 3: recenze lesklého Androida

I5500 Galaxy 5

Tento model je vylepšenou verzí modelu Corby. Nabídne funkce které uspokojí především méně náročné uživatele. Vypovídá o tom především rozlišení kapacitního displeje s úhlopříčkou 2,8", které činí pouze 240 x 320 bodů. Na zadní straně se nachází fotoaparát se základním rozlišením 2 MPx s nahráváním videií v rozlišení 240 x 320 bodů. Operačním systémem je Android 2.1 Eclair, doplněný o uživatelskou nástavbu 3.0. Vystačit si budeme muset pouze s nikterak výkonným procesorem o taktu 600 MHz. Třešničkou na dortu jsou pak sítě třetí generace, včetně nástavby HSDPA a bezdrátové sítě Wi-Fi. Přítomen je i GPS modul. Galaxy 5 dostane update na 2.2 Froyo již v průběhu příštího týdne, v rozmezí 14 - 20. března.

Samsung I5500 Galaxy 5
Čtěte: Samsung i5500: Corby s Androidem

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Michal
Mohu potvrdit,mám SGS z Německa a na froyo 2.2.1 jsem aktualizoval předevčírem, telefon znatelně zrychlil a navíc přibyla možnost aktualizace systému ,tak že gingerbread půjde aktualizovat přes data operátora ,nebo přes WiFi.
M27
Samsung se prostě snaží a slyší co klienti chtějí. Chtěli aktualizace tak je začínají dělat, chtěli přidat blesk tak ho už dal hned do nového SGS2 a nechtěli lesklé kryty tak od nich ustoupil.
Pavel
"Galaxy 5 dostane update na 2.2 Froyo již v průběhu příštího týdne, v rozmezí 14 - 20. března."

Nerad bych byl poslem špatných zpráv, možná máte lepší infromace, ale v pátek mi ze Samsungu napsali, že Froyo pro Galaxy 5 (GT-I5500 VDC) bude až na konci května.
Havris
tak bylo by super pokud je splní vše co tu bylo řečeno...
a té lince samsungu bych moc nevěřil víš přece jak to bylo s FROYEM na GALAXY S já tam volal jednou řekli mi TO a kámoš volal druhý den a tomu řekli zas ONO tak uvidíme

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze