Samsung Galaxy Pocket oficiálně: Android za hubičku

7

Společnost Samsung chrlí nové a nové modely s Androidem, zejména pak v nižší a střední třídě. Nyní přichází s novinkou Galaxy Pocket, určený uživatelům, kteří chtějí velmi levný Android se základnější výbavou.

Na začátku se musíme opět pozastavit nad tím, jak brzy začal Samsung porušovat své nové schéma pojmenovávání novinek. Jméno Galaxy Pocket tak sice napovídá příslušnost k rodině Android telefonů, ale přídavek Pocket je již mimo schéma. Co tedy novinka umí? Má představovat tu nejnižší příčku výrobce, která za nízkou cenu nabídne jen to nejnutnější. Samsung již má ve svém portfoliu několik Androidích low-endů, včetně Galaxy Mini 2 nebo Galaxy Y, novinka jde ale ještě níže. Samsung se tak rozhodl přinést opravdu levný smartphone.

Jen to podstatné

Samsung Galaxy Pocket se designově drží vybrané třídy a připomíná zmenšenou verzi průkopníka Galaxy S. Vzhledově se tedy model nemá za co stydět a zákazník, který si podobný low-end pořídí, bude po stránce vzhldu spokojen. Navíc tloušťka 12 mm a hmotnost 98 gramů nenafouknou ani nezatíží vaši kapsu.

Hardware je ve znamení ednoduchosti a novinka nabízí jednojádrový procesor s taktem 832 MHz, operační systém Android 2.3 Gingerbread a interní paměť o velikosti 3 GB s možností ji rozšířit paměťovými kartami microSD až na 32 GB. Kapacitní displej o úhlopříčce 2,8 palce nabízí základní QVGA rozlišení a disponuje i multi-touch technologií, což potěší.

Překvapí HSDPA

Zadní stranu přístroje zkrášluje velmi jednoduchý 2 Mpx fotoaparát s možností natáčet VGA video. Mezi připojením najdete nejen GPRS a EDGE, ale nechybí ani Wi-Fi a Bluetooth 3.0. Dokonce se setkáváme i se sítěmi 3G včetně HSDPA. Samsung do přístroje taktéž napěchoval všemožné vychytávky a oblíbené funkce včetně jednotlivých Hubů, sociální aplikace ChatON, GPS navigace, FM rádia a chybět nesmí ani obligátní uživatelské prostředí TouchWiz upravující Android 2.3, na kterém telefon běží. Vše by měla udržet při životě Li-lon baterie o velikosti 1200 mAh, což na přístroj podobné úrovně bohatě stačí.

Samsung Galaxy Pocket bude jako první dostupný v Itálii již nyní v březnu. Poté se začně postupně rozšiřovat i do ostatních zemí. Přibližná cena se bude pohybovat kolem 3 500 Kč bez daně.

Technické parametry Samsung Galaxy Pocket

Kompletní specifikace
Konstrukce103,7 × 57,5 × 12 mm, 97 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,8" (320 × 240 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200), , video: 320 × 240 px, 15 FPS
ChipsetCPU: 1×832 MHz
PaměťRAM: 256 MB, vnitřní paměť: 3 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2012, 3 470 Kč

Zdroje: engadget.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Pavel K.
3500???!!!! Za takovy kram bych nedal ani 500Kč
OnyX
dej si facku Pájo
Pavel K.
No ty si teda dobry srovnavat to s nokii... cena 3500 odpovida např. xperia mini ktera je ve všem několikrat lepši
Při zachovani poměru cena/vykon jako ma xperie by měl tento mobil stat opravdu +-500
Nevim proč lidi tak blbě uvažuji např. o 60% nižši vykon = o 10% nižši cena a všichni jsou šťastni a už běži do obchodu protože ušetři 100Kč
Pocket
Víš, tenhle mobil není pro lidi, kteří si můžou dovolit každou pitomost. Na kase za to teď zaplatíš 2916 Kč. A je úplně nový. Neexistuje moc dotykových mobilů, které bys sehnal za tak malou cenu. Navíc má Wi-fi, má Android 2.3 (perník), má 2.8 palců úhlopříčku (kterou jsem si vždycky přál). malý, ale šikovný. Není každý tak moc bohatý, aby si mohl z fleku koupit Iphone 8, chápeš?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze