Samsung Galaxy Ace Plus představen: rychlejší a chytřejší

Samsung dnes představil dalšího pěšáka do boje ve střední třídě a nástupce jednoho z nejoblíbenějších smartphonů výrobce, modelu Galaxy Ace. Své místo na trhu by si měl zasloužit především přijatelnou cenou a bohatým spektrem sociálních a multimediálních funkcí.

Samsung logo

Již předchůdce poukázal na to, že ve střední třídě hraje velkou roli právě cena. Ta bohužel pro Galaxy Ace Plus zatím odhalena nebyla, jsme si ale jisti, že se bude pohybovat v cenové relaci původního modelu. Novinka má cílit především na kategorii mladších nebo méně náročných uživatelů. Opět bude tvořit základní pilíř střední třídy u Samsungu.

Vlevo nový Samsung Galaxy Ace Plus a vpravo jeho předchůdce Galaxy Ace

TIP! Přečtěte si také recenzi na Samsung Galaxy Ace.

„Samsung Mobile startuje rok 2012 představením modelu Galaxy Ace Plus, který by měl pomoci výrobci navázat na velký úspěch předchůdce a dalších oblíbených smartphonů včetně Galaxy S, Galaxy S II či Galaxy mini. V tomto roce budeme pokračovat v rozšiřování naší nabídky smartphonů a tvoření jednoduchého zážitku s našimi přístroji,“ nechal se slyšet JK Shin, prezident IT a komunikační divize společnosti Samsung Electronics.

Styl a síla v jednom

Galaxy Ace Plus rozhodně potěší především nenáročné uživatele a nabušený hardware od něj můžeme očekávat jen stěží. Design se nám od předchozího modelu o něco zakulatil a je nyní spíše podobný jiným přístrojům řady Galaxy. Design by se dal označit za minimalistický a prostý, avšak stejnou mírou elegantní a příjemný na pohled.

V těle přístroji tluče rychlý procesor s taktem 1 GHz, díky čemuž nabídne rychlé reakce a svižné provádění operací. Potěší i o něco větší displej s úhlopříčkou 3,65 palce, který však bohužel nabízí opět stejné rozlišení 320 x 480 pixelů. Displej tak bude poměrně hrubý. Ti z vás, kdo se těšili na možnou implementaci systému Ice Cream Sandwich mohou taktéž klidnit hormony, protože si přístroj vystačí (zatím) s verzí Gingerbread. O tom, zda se nové verze v přístroji vůbec dočkáme, zatím slovo nepadlo.

Kecám, kecáme, kecáte

Kdo se ale dokáže přenést přes hrubší displej, narazí na rychlý a pohodlný surfovací zážitek (přítomna je celá plejáda připojení včetně 3G, HSDPA a Wi-Fi) a bohaté sociální funkce, které jsou obsaženy v Samsung Social Hubu. Nechybí ani aplikace ChatON, která spojuje uživatele mnoha mobilních platforem a místo nicků používá přímo telefonní čísla. Ve skupince uživatelů pak není problém vyměňovat si zprávy, fotografie, videa či kontaktní informace, a to rychle, intuitivně a pokud máte datový paušál, tak na rozdíl od SMS/MMS také zdarma.

Hudebně naladěné uživatele rozhodně zaujme lepší integrace hudebního přehrávače do systému a uživatelského prostředí TouchWiz, díky čemuž je dálkové ovládání přítomno takřka na každé ploše a stránce (včetně informační lišty) a dokáže zobrazovat skladby či alba přímo ve složkách. Třešničkou na dortu už jsou pak dodatečné aplikace a funkce, jako je například ThinkFree pro editaci dokumentů (Word, Excel, PowerPoint, PDF) či působivé 2 GB interní paměti s celým 1 GB vyhrazeným pro aplikace. Samozřejmostí je rozšiřitelnost o paměťové karty. Přístroj by tak neměl zpomalovat ani při velkém počtu nainstalovaných aplikací.

Fotoaparát na zadní straně se dočkal mírného vylepšení oproti předchůdci. Zatímco rozlišení fotografií 5 Mpx zůstalo stejné, vylepšila se kvalita nahrávaného videa. Galaxy Ace Plus vám tak natočí video v rozlišení 800 x 480 pixelů s rychlostí 30 snímků za vteřinu. Samsung Galaxy Ace Plus se má jako první objevit v Rusku, a to už ke konci ledna letošního roku. Poté se začne rychle rozšiřovat i do zbytku světa. Přesnější rozvržení včetně ceny samotné se snad dozvíme co nevidět.

Technické parametry Samsung Galaxy Ace Plus

Kompletní specifikace
Konstrukce114,7 × 62,5 × 11,2 mm, 115 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,65" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 800 × 480 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 1×1 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 3 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostleden 2012, 3 390 Kč
Diskuze ke článku
Tomas
Displej 3.65" a rozlišenie 320x480 .... ?? trochu malé rozlíšenie si myslím .... Ja mam Xperiu NEO, 3,7" a rozlišenie 480x854 ...
K@rlos
JJ, naštěstí se polepšil Sony (Ericsson) ten má ze všech výrobců momentálně nejlepší softwarovou podporu :-)
JAN
Kdy bude celá recenze?
lol
Prosím udělějte RECENZI

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze