Samsung Galaxy Pocket: první dojmy z drobečka do kapsy

17

Společnost Samsung je pravý opak společnosti Apple. Apple určil, že všem uživatelům bude nejlépe vyhovovat jeden model telefonu. Samsung naopak dává uživateli na výběr mezi mnoha telefony různých velikostí a různého hardwarového vybavení. Nezapomíná ani na ty, kdo chtějí opravdu velmi malý chytrý telefon.

Ačkoli by se mohlo zdát, že miniaturizace u Samsungu skončí modelem Galaxy Mini, není tomu tak. Na trh se dostává telefon ještě menší, a tím je Samsung Galaxy Pocket, který je nejmenším telefonem s Androidem verze 2.3.

Krabička, ve které telefon dostanete, je opravdu malá, jen o chlup větší, než jsou rozměry telefonu. Výbava odpovídá ceně, kromě nabíječky nic jiného nečekejte. Telefon je cílen na méně náročné uživatele, kteří buď chtějí co nejlevnější, nebo co nejmenší model. Cílová skupina budou ženy, dívky a starší děti, hlavně kvůli ovládání takto malého displeje.

Displej s úhlopříčkou 2,8 palců má rozlišení 240 × 320 bodů. U telefonu této cenové kategorie by mi nižší rozlišení ani nevadilo, ale 2,8 palcový displej se mi prsty už hodně špatně ovládá. Napsat s minimálním množstvím překlepů něco na klávesnici na displeji je docela utrpení.

Konstrukčně je řešen Samsung Galaxy Pocket docela dobře, celou zadní stranu a část bočních stran tvoří jednolitý kryt, přesně navazuje na přední část s displejem. Vše perfektně sedí a nevrže, ani při silnějším stisku.

Srdcem telefonu je jednojádrový procesor Broadcom BCM21553, běžící na 832 MHz. Dále v telefonu najdeme něco přes 3 GB paměti, je rozdělena na 1 GB pro instalaci aplikací a 2,2 GB jako interní úložná paměť. Pokud je vám to málo, můžete ji rozšířit microSD kartou.

Stejně jako u většiny ostatních telefonů řady Galaxy najdeme pod displejem rozměrné hardwarové tlačítko, společně s dvěma dotykovými tlačítky po stranách. Je škoda že tato tlačítka nejsou podsvícená, ve tmě je budete mačkat jen po paměti, ne vždy se trefíte napoprvé.

Zajímavá by mohla být výdrž baterie, která má kapacitu 1 200 mAh. Vzhledem k malému displeji a pomalejšímu procesoru očekávám, že telefon nebude spotřebovávat moc energie, a že se dočkáme běžné výdrže i více než jeden pracovní den. Výrobce uvádí 13 dní pohotovosti a více než šest hodin výdrže při telefonování. My výdrž otestujeme v různých situacích a uvidíme, jak dobře či špatně si povede.

Ještě pár slov o integrovaném fotoaparátu. Je zde jen jeden, na zadní straně, má rozlišení 2 Mpx. Trochu zklamáním je absence automatického zaostřování, nicméně ani s fixfocusem nejsou fotky zase tak hrozné.

Samsung Galaxy Pocket právě testujeme. Máte-li nějaké dotazy, směřujte je do diskuse pod článkem. Buď hned odpovíme, nebo otázku na váš dotaz naleznete v připravované recenzi.

Samsung Galaxy Pocket – videopohled

Technické parametry Samsung Galaxy Pocket

Kompletní specifikace
Konstrukce103,7 × 57,5 × 12 mm, 97 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,8" (320 × 240 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200), , video: 320 × 240 px, 15 FPS
ChipsetCPU: 1×832 MHz
PaměťRAM: 256 MB, vnitřní paměť: 3 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2012, 3 470 Kč
Diskuze ke článku
Hezké
Velmi pěkná recenze zajímavého přístroje. Myslím si, že Pocket bude mít u dětí úspěch.
sasuke
esta muy bueno,cuando llega a la argentina??? a y tambien reproduce archivos flash????
R
fandim malym telefonom ale je skoda ze vacsinou su to low endy s vybavou pokryvajucou najnutnejsie potreby uzivatela.
MO
Presne tak, ja čakaám kedy príde konečne niečo ako xperia mini kde mi nebude chýbať predná kamera, dvojjadro a 8mpix foťák, nech mi nikto nehovorí že by sa to dnes do rozmerov xperie mini nedalo vtesnať, minimálne do rozmerov tomu podobným.. všetci výrobcovia stavajú na velké displeje ale tie rozmery už prekračujú hranicu praktickosti čo do nosenia a telefón predsa treba aj nosiť so sebou nie stále držať v ruke a čumieť do neho. Dúfam, že aspoň ďaľšia generácia xperii mini (ak prídu od sony) bude mať niečo z toho čo som napísal, ale ak prekvapia treťou generáciou ako prekvapili po prvej druhou, tak sa máme na čo tešiť. Od ostatných veľkých výrobcov ani veľmi nečakám v tomto smere nejakú zmenu napr. pre samsung zrejme na dlhú dobu zostane malé = lowend.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze