Galaxy Note 6 by mohl mít USB-C (4× aktualizováno)

Objevují se další zvěsti o chystaném modelu Samsung Galaxy Note 6, který má nabídnout až 6 GB operační paměti. Tentokráte se týkají použitého procesoru, displeje a bez zajímavosti není také informace ohledně voděodolnosti dle certifikace IP68. Dočkat bychom se měli již v následujících několika měsících.

Aktualizováno 2. 5. 2016

Budoucnost konektivity u mobilních zařízení patří jistě portu USB-C, ale výrobci se tomu stále brání a zarytě si stojí za micro USB. Jeden z modelů, u kterého byl USB-C očekáván, byl Samsung Galaxy S7 a S7 edge. Bohužel se ukázalo, že společnost se rozhodla jinak a obě vlajkové lodě se dočkaly klasiky v podobě micro USB. Jinak by tomu ale mělo být u připravovaného modelu Galaxy Note 6. Prozatím není jasné, zda se bude jednat o USB-C postaveném na USB 2.0, či o USB-C (USB 3.1) podporujícího vysokorychlostní přenos.

USB-C

Aktualizováno 22. 4. 2016

Nejnovější spekulace, týkající se chystaného Samsungu Galaxy Note 6, uvádějí, že jihokorejský výrobce testuje více různých variant tohoto modelu. Jedna z nich má mít údajně zakřivený 5,8palcový displej s Quad HD rozlišením. Ve hře je však i klasická varianta a dle současných informací se ve finále setkáme pouze jednou z nich.

Samsung Galaxy S6 edge+

Aktualizováno 12.4. 2016

Novinka by měla nabídnout procesor Snapdragon 823, tedy ještě výkonnější řešení než v případě Samsungu Galaxy S7. Galaxy Note 6 nemá být jediným modelem v dohledné době s tímto procesorem, únik totiž poukazuje i na dosazení procesoru do prozatím neznámého LG G Flex 3 a také do jednoho modelu řady Xperia od Sony. U některého z připravovaných modelů bychom se pak měli dočkat také fotoaparátu s rozlišením až 25 Mpx. Další spekulace jsou shodné, očekává se 5,8palcový QHD displej, 6 GB RAM a 64 GB interní paměti. Existovat bude i varianta s dvojnásobnou kapacitou. Nový Note by měl být voděodolný dle certifikace IP68. Představení se očekává v následujících měsících.

Aktualizováno 22.3. 2016

Podle spekulací to vypadá, že by se svět nového Samsungu Galaxy Note 6 mohl dočkat již v polovině července. Jeho předchůdce Galaxy Note 5 byl odhalen v polovině srpna 2015 a Note 4 dokonce rok předtím v září. Přesto je ale červencový termín reálný, zvláště po tom, co Samsung zkracuje dvanáctiměsíční intervaly.

Galaxy Note 5
Galaxy Note 5

Původní zpráva z 13.2. 2016

Spekulací okolo nového Galaxy S7 (edge) je nespočet. Hlavní důvod je brzké představení a to již 21. února. Vlajková loď výrobce však není jediným telefonem, okolo kterého se objevují nové informace. Nyní se objevují zdroje, které naznačují, co si pro nás Samsung chystá v novém Galaxy Note 6.

TIP: Největší únik fotografií Samsungů Galaxy S7 (12× aktualizováno)

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5 se k nám bohužel nedostal

Pokud patříte mezi část uživatelů, kteří mají dojem, že 4 GB RAM jsou na hranici použitelnosti, pak vás spekulace okolo nového giganta od Samsungu ohromí. Údajně má přijít rovnou se 6GB operační paměti typu LPDDR4. V takovém případě by se telefony se 4 GB operační paměti, jako je Asus ZenFone 2, jevily jako v celku průměrné telefony.

TIP: Samsung Galaxy Note 5 oficiálně: evoluce, které se nedočkáme

Ani ostatní specifikace ale nezůstávají pozadu. Velikost displeje by měla narůst na 5,8 palců s rozlišením QHD. Procesory by měly být dva podle trhu, na který se Note 6 dostane. Jedná se o Qualcomm Snapdargon 820, nebo tovární procesor Samsungu Exynos 8890. S tím se nese další otázka, zda se k nám Galaxy Note 6 vůbec dostane. V případě nynější generace to tak nebylo a my si museli vystačit se zahnutou variantou Galaxy S6 edge+ bez S Pen.

Zdroje: pocketnow.com, passport.weibo.com, pocketnow.com, gsmarena.com, pocketnow.digidip.net

Diskuze ke článku
Absolon Novak
Absolon Novak
Pro onanisty nad velikostí operační paměti telefonu je tu parádní low cost alternativa.
http://goo.gl/Kn9tlZ
Xwert Is
Xwert Is
Veď Samsung ohlásil výrobu 6GB ram tak prečo nie. Ono vždy sa bude pridávať a pridávať otázne je či to je potrené možno na TW áno ale dnes bohate stačí 3-4GB ram.
Lukes - Ogier
No, dal bych tam raději 8 GB.. :-D 6 se mi zdá málo.. :-D
Filip
To je ten rozdil mezi Androidem a iOS. Kde Samsung napere 6 GB RAM, aby to jelo, tam Apple optimalizuje iOS, aby lip hospodari s pameti.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze