První Samsung s OS Tizen na dalších fotografiích (aktualizováno)

Ačkoli to ještě minulý týden vypadalo, že Samsung opět odloží svůj operační systém Tizen, od kterého si slibuje zmenšení závislosti na Androidu, nyní se zdá, že první telefon s tímto systémem klepe na dveře. Na internetu se objevila fotografie telefonu označeného jako ZEQ9000, která jej údajně zachycuje.

Aktualizováno 31. 1. 2014

Historicky první Samsung s operačním systémem Tizen se zřejmě znovu ukázal, tentokrát na reálných fotografiích, které pocházejí z již smazaného inzerátu na eBay.com. Ověřit pravost je však dosti obtížné, neboť je telefon uložen v přepravním pouzdře. Mírně se mění parametry telefonu, například displej by měl mít namísto 4,8 palců "jen" 4,7 palců. Interní paměť by měla nabídnout 16 GB. K odhalení modelu, jehož označení by mělo být SM-Z9005, by mohlo dojít na barcelonském veletrhu MWC 2014

Samsung SM-Z9005

Původní informace z 27. 1. 2014

Vše nasvědčuje tomu, že se nejedná o podvrh. Design přístroje a plastická struktura jeho povrchu vypadají autenticky. Telefon by měl mít rozměry 136,1 × 69,1 mm, což znamená, že by byl o něco menší než současná vlajková loď Galaxy S4. O specifikacích se zatím pouze spekuluje, ale telefon by mohl být vybaven 4,8" displejem s HD rozlišením. Pod kapotou by se měl přitom skrývat čipset Qualcomm Snapdragon 800 taktovaný na 2,3 GHz, což naznačuje, že by mohl patřit mezi minimálně vyšší střední třídu.

Samsung ZEQ 9000

TIP: Samsung potvrdil, že OS Tizen se znovu odkládá

Co se týče operačního systému zachyceného na displeji, více méně odpovídá únikům screenshotů OS Tizen 2.1, ke kterému došlo loni v prosinci. Zda je telefon tato fotografie pravdivá a nejedná se o zdařilé dílo grafika, bychom se mohli přesvědčit již příští měsíc v Barceloně na MWC.

Zdroje: phonearena.com, moveplayer.net, intomobile.com, sammobile.com

Diskuze ke článku
Vojta Pešek
Vojta Pešek
Pokud ano bude velice zajímavé jaké modeli Samsungu s OS Tizen vydá a jaký bude úspěch :)
pedro
Bada se dost podobala Androidu, Tizen bude vykradeny WP a Android.
mix
Google má svoje plány srazit ceny telefonu na minimum a na to má Motorolu. To známena ze výrobce co nebude mít svůj systém a obsach půjde brzy do kytek. Prostě má co nabídnout vydělá, nemá tak papá.
nokiaček
Ja su pockam na Tizen,,mam zatim nokii 5310 a verim ze sni jeste vydrzim,,,

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze