Samsung Galaxy Glass se údajně ukáží v září

5

Google není jediný, kdo chce letos uvést na trh chytré brýle. Podle posledních zpráv na podobných brýlích usilovně pracuje i Samsung, který by mohl své "Galaxy Glass" představit již letos v září v Berlíně na veletrhu IFA. Svědčí o tom i patentová přihláška na chytré brýle, kterou jihokorejský výrobce podal loni v říjnu.

O úmyslu Samsungu vstoupit do nového segmentu nositelné elektroniky informoval korejský list Korea Times s odvoláním na nejmenované představitele Samsungu. "Nositelná zařízení nemohou okamžitě generovat zisk," řekl jeden z činitelů Samsungu, který však zároveň dodal, že toto chystané zařízení ukazuje pevný úmysl firmy být lídrem na nových trzích.

Podobně mluvil loni Samsung předtím, než na IFA představil své chytré novinky Galaxy Gear. Pro firmu je důležité, aby byla spíše průkopníkem nových trendů a tahounem vývoje, než aby doháněla vlak. Rentabilita takových produktů je pak podružnou záležitostí.

TIP: Jak se používají Google Glass XE2: video a uživatelské zkušenosti

Komerčně dostupné by měly být chytré brýle od Samsungu v druhé polovině tohoto roku. Na trhu by se však letos měly objevit i Google Glass a zájem o tento segment má i Sony. Bude zajímavé sledovat, která firma v tomto závodě zvítězí a získá si na svou stranu většinu zájemců o tento typ elektroniky.

Zdroje: theverge.com, koreatimes.co, sammobile.com, sammobile.com

Diskuze ke článku
Ondřej Procházka
Ondřej Procházka
Upřímně moc nevěřím tomu,že budou nějak výrazně cenově dostupné..
Lord
No už se těším, jako by jim to fiasko s hodinkama nestačilo. Ale zase si budou moci udělat zářez, že mají další kus hw.
SAME
Úplně stejně přínosný příspěvek jako ten první

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze