Samsung Galaxy Gear míří do ČR: známe cenu i dostupnost

8

Chytré hodinky Samsung Galaxy Gear byly představeny před měsícem na berlínském veletrhu IFA 2013. Výrobce je však chce mít rychle na trhu a již velmi brzy se dočkáme i my v České republice na to hned v několika barevných variantách.

Chytré hodinky jihokorejského Samsungu slouží jako doplněk k vašemu mobilnímu telefonu Samsung, se kterým jsou provázány. Samotné hodinky však nabízejí například 1,63palcový Super AMOLED displej čtvercového tvaru s rozlišením 320 x 320 pixelů. Na něm můžete například číst zprávy, sledovat počasí či sociální sítě, nebo vytvářet text za pomocí funkce S Voice. Hodinky slouží i jako ovladač hudby na vašem telefonu a výrobce do hodinek zakomponoval také krokoměr. Překvapením je přítomnost 1,9megapixelového fotoaparátu, který zvládne natočit také HD video. Vše se ukládá do interní 4GB paměti.

Čtěte: Vyzkoušeli jsme nadějné chytré hodinky Samsung Galaxy Gear

Samsung Galaxy Gear

České zastoupení dnes formou tiskové zprávy informovalo, že se na našem trhu hodinky Samsung Galaxy Gear objeví již příští týden, tedy v podstatě měsíc po svém oficiálním představení. Dostupná bude ze začátku pouze černá barva. Během listopadu však dorazí také bílá, bílo-zlatá a oranžová varianta hodinek. Doporučená cena bude startovat na částce 7 699 Kč.

Specifikace

  • Rozměry a hmotnost: 36,8 x 56,6 x 11,1 mm, 73,8 g
  • Displej: 1,63 palce (41,4 mm) Super AMOLED (320 × 320)
  • Procesor: 800 MHz
  • Fotoaparát: 1,9 Mpx
  • Video: HD (720p)
  • Konektivita: Bluetooth ® 4.0 + v BLE
  • Paměť: 4GB + 512 MB RAM
  • Senzory: akcelerometr, gyroskop
  • Baterie a výdrž: Li-ion 315 mAh, cca 25 hodin

Zdroj: TZ Samsung

Diskuze ke článku
Kocik
Good ale na mem SIII rozbehnu hodinky az po updatu na 4.3 je tomu tak?
Ip Man
Hmm a po novém roce má být představena druhá generace hodinek Galaxy Gear zřejmě na CES 2014 !
Kristián Míža
Kristián Míža
taky jsem zvědav jak se bude vyvíjet tenhle hodinkový trend a co představí výrobci dalšího
assbest
ale vzdyt to zase nebudou vyrabet kaspari korejsky, stejne jako po pul roce cekani na prvni kusy prislusenstvi S-Health k S4 ukoncili vyrobu aniz by jedinej kus dali do prodeje...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze