Samsung Galaxy Fold konečně naživo!

První dojmy s videopohledem z veletrhu IFA
Samsung Galaxy Fold konečně naživo!
  • V rámci veletrhu IFA 2019 jsme měli možnost prohlédnout si skládací Samsung Galaxy Fold
  • Ten se od zítřka začne prodávat v Jižní Koreji, následovat budou i vybrané evropské země
  • Na tuzemský trh se novinka zatím nepodívá

Ve stejný den, kdy jsme vás informovali o spuštění prodejů Galaxy Fold v Jižní Koreji, vám na tento smartphone přinášíme první dojmy. Na telefon jsme narazili v rámci konference společnosti Samsung na veletrhu IFA 2019.

Na veletrhu jsme pochopitelně vyzkoušeli nejnovější verzi, tedy tu opravenou, kterou by již neměly trápit žádné problémy s konstrukcí či softwarem.

Galaxy Fold živě. Vyzkoušeli jsme skládačku od Samsungu

Telefon samozřejmě nejvíce zaujme tím, že je skládací. V zavřeném stavu je zařízení poměrně úzké, dobře se tak drží v ruce. V tuto chvíli máte k dispozici jeden poměrně malý displej. Nabízí úhlopříčku 4,6 palce a rozlišení 1 960 × 840 pixelů. Na tomto displeji můžete provozovat veškeré aplikace či telefonní funkce. Po rozevření se před vámi se rozprostře 7,3palcový zobrazovač s rozlišením 2 152 × 1 536 pixelů. Rozdělaná práce z malého displeje se automaticky přenese na velký. Vše pomocí aplikace App Continuity, která vznikla spoluprací Samsungu a Googlu.

Samsung Galaxy Fold

Galaxy Fold je osazen Snapdragonem 855, který bude spjatý s 12GB operační pamětí. Na zadní straně se nachází trojice fotoaparátů známá z Galaxy S10+. Půjde o 12megapixelový snímač s proměnou clonou, ultraširokoúhlý objektiv a teleobjektiv. Samozřejmostí je optická stabilizace obrazu. Další dva fotoaparáty se nachází za vnitřním displejem. Půjde o 10 a 8megapixelové kamerky. Poslední fotoaparát bude nad venkovním zobrazovačem.

Novinka se začne prodávat již zítra, přičemž hrstka vybraných evropských zemí (Francie, Německo a Velká Británie) se dočkají již 18. září. Cena byla stanovena na 2 tisíce eur, což je v přepočtu 51,5 tisíce korun. Pokud byste zatoužili po 5G variantě, ta vás vyjde na 2 100 eur, tedy na něco málo přes 54 tisíc korun.

Technické parametry Samsung Galaxy Fold 4G

Kompletní specifikace
Konstrukce160,9 × 117,9 × 7,6 mm, 276 g, konstrukce: rozevírací, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 7,3" (2 152 × 1 536 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, CPU: 1×2,84 GHz + 3×2,41 GHz + 4×1,78 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 512 GB / 1 000 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 380 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostprosinec 2019, 53 999 Kč
Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Otázka za milión dolarů. Proč má člověk na snímku rukavice?
A) Obává se exploze a popálení kůže.
B) Obává se přiskřípnutí kůže do zavíracího mechanismu.
C) Obává se vytečení elektrolytu z baterie a poleptání kůže.
D) Obává se, že by se telefon mohl po drsnější kontaktu rozsypat.
Josef
Tak odpověď je jednodušši než by jsi čekal, aby nezanechával otisky na zařízení, při prezentaci nechceš mít každej telefon upatlanej..
Sanino11
Na pár dní by som si ho požičal. Ale vlastniť by som ho nechcel. Je to ešte len prototyp aj keď hovoria že je to sériová výroba...
Honza M
Honza M
Jenom ten vyřez uvnitř by tam nemusel být. Radši nějaky periskop s jednou kamerou, protoze pro videovolani ta druha kamera stejne nenajde vyuziti. Kdyby tam dal nekdo misto ni atrapu, tak bych na to mozna ani neprisel. U toho displeje venku by mi tady ty ramecky ani nevadily, protoze nepotrebuju pomer stran 30:9 nebo kolik by to bylo. Co mi ale opravdu vadi je to ze je to zatim neuveritelne drahe. Pockam az to vyrobi cinani za normalni cenu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze