A je to tady. Samsung spouští prodej skládacího Galaxy Foldu

6
A je to tady. Samsung spouští prodej skládacího Galaxy Foldu
  • Prodej prvního skládacího Samsungu začne 6. září v Jižní Koreji
  • Postupně mají následovat i vybrané evropské trhy
  • V prodeji bude obyčejná verze i varianta s podporou 5G

O Samsungu Galaxy Fold, vůbec prvním skládacím telefonu jihokorejského výrobce, se mluví několik měsíců. Od únorového představení přes jarní problémy až po letní řešení vzniklých komplikací. Poslední dobou se množily spekulace, které naznačovaly, že Samsung již dlouho otálet nebude. Dnešní tisková zpráva vše potvrdila, Samsung začne Galaxy Fold prodávat již 6. září, ovšem pouze na jihokorejském trhu. Zařízení bude k dispozici v barevných odstínech Cosmos Black a Space Silver.

Pokud jste si na skládací novinku dělali zálusk, přeci jen svitla naděje. Český trh samozřejmě není mezi prvními v pořadí, kam se Galaxy Fold podívá, avšak v Evropě Samsung vytipoval několik zemí, kde se na Fold mohou těšit ještě během tohoto měsíce. Vybrána byla Francie, Německo a Velká Británie, kde se Galaxy Fold objeví již 18. září. Cena byla stanovena na 2 tisíce eur, což je v přepočtu 51,5 tisíce korun. Pokud byste zatoužili po 5G variantě, ta vás vyjde na 2 100 eur, tedy něco málo přes 54 tisíc korun. Zde zbývá doplnit, že 5G verze má nepatrně slabší baterii, konkrétně 4 235 mAh oproti 4 380 mAh u běžné verze bez 5G. V případě obou variant pak došlo k nepatrnému nárůstu hmotnosti v řádech několika gramů. To je zapříčiněno nezbytnými úpravami konstrukce, které Samsung musel provést, aby byl telefon bezproblémový.

Samsung Galaxy Fold

Samsung se bude snažit vysokou cenu kompenzovat i příkladnými službami. Majitel každého zařízení Galaxy Fold získá exkluzivní přístup ke specializovaným službám péče o zákazníky včetně možnosti individuálních konzultací s odborníky společnosti Samsung a nepřetržitého online nebo telefonického přístupu do střediska podpory.

Technické parametry Samsung Galaxy Fold 5G

Kompletní specifikace
Konstrukce160,9 × 117,9 × 7,6 mm, 276 g, konstrukce: rozevírací, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 7,3" (2 152 × 1 536 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, CPU: 1×2,84 GHz + 3×2,41 GHz + 4×1,78 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 1 000 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 235 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostlistopad 2019, 55 000 Kč
Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Vidím to tak, že ten prodej bude spouštět a zastavovat ještě mnohokrát.
Carda
Tak schválně jaké vady se najdou tentokráte za ty prachy a jde bude mít jakékoliv video pruhy tedy až na ty černobílé ve 4:3 tak na co pak barevný displej :D
G.
Mali ho dať ešte pred obnovením výroby opäť do rúk novinárom, aby všetko preverili v praxi, nie len na strojoch v sterilnom prostredí, ako to robili inžinieri v Samsungu.
blabla
žádný z vás si ho stejně nekoupí, tak co řešíte, socki...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze