Samsung EVO+: bleskových 256 GB místa ve vašem zařízení

10

Samsung oznámil plány k vydání jeho nové microSDXC karty. Nabídne vám 256 GB prostoru prostoru a čtení rychlostí až 95 MB/s. Za tuto novinku si ale nechá výrobce řádně zaplatit.

Nová microSDXC karta se chlubí nejen velkým prostorem, ale také technologií V-NAND, která umožňuje vysokou rychlost jak čtení, tak také zápisu (až 90 MB/s). Samsung profiluje úložiště jako skvělý způsob k ukládání 4K videí, kterých můžete uložit až 12 hodin. Případně se dle slov Samsungu hodí pro použití u graficky náročnějších multimédií, jako je virtuální realita. Ani ukládání filmů nebude problém (až 33 ve Full HD rozlišení). Ani hudební maniaci nepřijdou zkrátka a s až 23 500 soubory mp3 budou jistě spokojeni.

TIP: CES Asia: on-line blog ze Šanghaje

Samsung EVO+

MicroSDXC karty s vysokou kapacitou ale nejsou již nedostatkovým zbožím. Na naše trhu se jich objevuje několik v čele s kartou SanDisk s 200 GB a své má i Kingston, který se ale s rychlostí zápisu nemůže Samsungu ani SanDisku rovnat. A cena nové micro SDXC EVO+? 250 dolarů, což je v přepočtu asi 5 900 Kč, a to není málo. Pokud byste po ní ale přeci jen toužili, bude celosvětově k dispozici v červnu tohoto roku.

Zdroje: androidcentral.com, news.samsung.com

Diskuze ke článku
ree
Tak az to bude za polovinu tak mozna.
Ales
A k cemu tak velka kapacita??! Mne uplne staci 32gb,maxim.64gb. Podle mne zbytecne moc 256gb.
Paja
Za ty prachy at si to strci ...
Lukas
No, i když vypadá skoro šest tisíc jako vysoká cena, tak za takovou paměť navíc rychlou, to uz zas neni tolik. Cena padne rychle o nějakou stovku a potom je to snadná cesta k rozšíření kapacity o 256GB, což je opravdu hodně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze