USB-C flash disk a nejrychlejší paměťovka od SanDisku

1

Společnost SanDisk začala prodávat dvě zajímavé novinky. První z nich je flash disk typu USB-C s kapacitou až 128 GB. Druhou novinkou je zatím nejrychlejší microSDXC paměťová karta Extreme PRO UHS-II s přenosovou rychlostí až 275 MB/s.

Společnost SanDisk si vybudovala své jméno především na flash discích a nyní představila první čistokrevný flash disk se standardem USB-C. Novinka je dodávána do kapacity až 128 GB a nabízí rychlost čtení až 150 Mb/s, rychlost zápisu prozatím není specifikovaná. SanDisk Ultra USB Type-CTM je k dispozici prozatím pouze na Amazonu za cenu od 320 Kč za nejnižší 16GB variantu. Za největších 128 GB úložiště zaplatíte přibližně 1 350 Kč.

SanDisk Ultra USB Type-CTM

Druhou novinkou je nejrychlejší microSDXC paměťová karta s Extreme PRO UHS-II a přenosovou rychlostí až 275 Mb/s. Rychlost zápisu je pak až 100 Mb/s. Jedná se tak o nejrychlejší microSDXC paměťovou kartu vůbec. SanDisk Extreme PRO UHS-II je k dispozici ve dvou variantách. Za menších 64 GB úložiště zaplatíte vysokou částku okolo 4 500 Kč. Ještě hlouběji do kapsy musíte sáhnout, pokud byste chtěli 128 GB úložného prostoru. Ty vás vyjdou na přibližně 7 400 Kč.

Zdroje: amazon.com, androidpolice.com, fonearena.com