Samsung představuje 512GB microSD kartu. Cena atakuje hranici 8 tisíc korun

7
Samsung představuje 512GB microSD kartu. Cena atakuje hranici 8 tisíc korun
  • Samsung nacenil svou 512GB microSD kartu na 289,9 eur (7 500 korun)
  • Výkonem nezklame, čtecí a zapisovací rychlost dosáhne až 100 MB/s
  • Ke kartě zákazníci dostanou 10letou záruku

Jak Samsung řekl, tak se taky stalo. V létě ohlášená 512GB verze microSD karty se blíží. Byla spatřena na německé mutaci webových stránek výrobce. Cena za takřka půl terabajtu je ovšem značná a vyrovná se i slušně vybaveným telefonům střední třídy. Za 289,9 eur (přibližně 7 500 korun) si můžete paměťovou kartu předobjednat a nechat si zaslat upozornění, jakmile bude karta v prodeji.

Samsung microSD

Astronomická cena je bohužel těžko obhajitelná i vzhledem k tomu, že 256GB microSD kartu Samsung nabízí za rozumných 99,9 eur (zhruba 2 600 korun). Koupit si jednu 512GB paměťovou kartu tak vyjde násobně dráž než nákup dvou karet o poloviční velikosti. Potěší však, že čtecí a zapisovací rychlost dosahuje hodnot až 100 MB/s. Podle Samsungu tak bude 4K video o velikosti 3 GB „přetáhnuto“ během pouhých 38 sekund. Kapacita by měla dostačovat pro uložení 78 hodin videa ve Full HD kvalitě nebo 150 300 fotografií.

Samsung microSD

Jako u všech paměťových médií musíme i zde počítat s tím, že reálná velikost užitné kapacity bude o něco menší, v případě této microSD karty přibližně o 7 %. K dispozici vám tak zůstane zhruba 476 GB úložného prostoru. V rámci prémiové ceny Samsung nabídne i 10letou záruku.

Diskuze ke článku
Petr
Muj nazor je at si ji samsung par let necha nez ji zlevni :D
Xwert Is
Xwert Is
Tak ono tá karta samozrejme nie je len pre telefóny. Napríklad do fotoaparátu, ako rozšírená kapacita pre ultrabook a podobne. Cena je vysoká ale koľko takých kariet je na trhu? A navyše 512 GB v tak malom tele to bol pred 10 rokmi len sen....
Absolut NoFak
A nebude ten telefon lagovat, když v něm bude tolik dat?
Petr Válek
Petr Válek
Tak on je problém s cenou jako už tradičně jen v CZ , kde si obchodníci mažou kapsy

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze