Samsung chystá high-endový QWERTY Android pro USA

4

Vypadá to, že americká verze populárního Samsungu Galaxy S III již brzy dostane sourozence. Jihokorejský výrobce by totiž měl v USA během příštího týdne představit model Galaxy S Blaze Q s velmi dobrou výbavou, kterou by měla korunovat hardwarová QWERTY klávesnice. Podívejte se na první uniklou fotografii.

Tip: Samsung Mobile Unpacked 29. srpna: objeví se Galaxy Note 2?

Americký Samsung chystá představení modelu s krkolomným označením Galaxy S Blaze Q už na příští týden. Zvláštností modelu je určitě to, že se jedná po docela dlouhé době opět o smartphone s výsuvnou QWERTY klávesnicí, tedy konstrukci, po které tolik lidí touží, ale kterou výrobci začínají postupně zcela ignorovat. Výrobce v minulosti chrlil jeden takový model za druhým, v poslední době to však již vypadalo, že na tuto konstrukci zcela zanevřel. Jsme moc rádi, že to nakonec není pravda. Snad je toto jen první vlaštovka z mnoha nových smartphonů vybavených QWERTY klávesnicí, na trhu je po nich totiž bezesporu více než dostatečná poptávka.

Samsung Galaxy S Blaze Q

Samsung bude novinku prodávat pravděpodobně pouze ve spolupráci s americkým operátorem T-Mobile skrze jeho síť prodejen a on-line e-shopů. Oficiální představení se plánuje údajně na 15. srpna. Pojďme si nyní říci něco k výbavě telefonu. Dotykový displej s neznámou úhlopříčkou, která se ale pravděpodobně bude pohybovat kolem 4 palců, nabídne jemné HD rozlišení (720p). QWERTY klávesnice, výsuvná klasicky zespodu, bude celkem 5-ti řádková, a bude v sobě integrovat kromě klasických písmen, číslic a shiftu, enteru nebo mezerníku i různá speciální funkční tlačítka.

Galaxy S Blaze Q rozhodně nebude žádné ořezávátko ani z hlediska výkonu. Pod kapotou mu totiž potepe SoC Qualcomm Snapdragon S4 s dvoujádrovým procesorem o taktu 1,5 GHz na každé jádro, kterému bude sekundovat grafika Adreno 225 a gigabajt operační paměti RAM. Vnitřní paměť nabídne kapacitu 16 GB, což je celkem dobrá hodnota, nicméně prozatím nepotvrzená přítomnost slotu pro paměťovou kartu by určitě nebyla na škodu. Telefon by měl startovat s operačním systémem Android ve verzi 4.x Ice Cream Sandwich.

Více informací o novince vám přineseme v příštím týdnu, na který je plánováno oficiální představení. Doufejme, že se Samsung nakonec rozhodne nabídnout smartphone i v ostatních částech světa včetně České republiky. Je docela možné, že se představení evropské verze dočkáme na nadcházejícím veletrhu IFA 2012 v Berlíně, kde bude mít Samsung rovněž svůj stánek. Doufejme, že se tedy po dlouhé době dočkáme velmi dobře vybaveného QWERTY Androidu i na našem trhu.

Zdroje: slashphone.com, pocketnow.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Pepa
Mně se prostě telefony s QWERTY klávesnící líbí a ačkoliv mě disajn Samsunfů opravdu nic neříká, tohle se mi vcelku líbí. Tak kdyby Sony představilo něco podobného, ale tam už asi žádný takový model nebude nikdy...
Pepa
Oprava - Samsungů
Alešák
Oprava - design :D
- klávesnicí
- mně (...design nic neříká...)
Není zač ;)
Pepa
A nebo taky dizajn. To je tak když píšu na displeji a ne na výsuvné klávesnici (která je QWERTY samozřejmě:-) ). V 16:53:12 by mi to taky líp myslelo :-D a neměl bych ani chybu v mně, kde se ten pád nezměnil...

Toliko k ČJ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze