Nový Samsung Galaxy Chat: konečně zase Android s QWERTY

14

Samsung dnes představil nového zástupce všeobecně ohroženého druhu telefonů. Světlo světa totiž spatřil po delší době zase Android s žádanou QWERTY klávesnicí. Telefon však není žádným high-endem, ale zařadí se do klasické střední třídy, a to spíše do její spodní části. Podívejte se, co vše novinka umí.

Chytrých telefonů s Androidem a QWERTY klávesnicí je na trhu jako šafránu a můžeme být rádi za každý nový přírůstek. Mnoho lidí totiž pro rychlé psaní e-mailů, statusů na sociální sítě nebo jiné záležitosti ocení přesné a rychlé psaní na hardwarové klávesnici místo na dotykovém displeji, který bude pro tyto účely vždy méně pohodlný.

Pisálek tělem i duší

Nový přírůstek do rodiny Galaxy však není žádným nabušeným zařízením, ale klasickým smartphonem nižší střední třídy. Informací zatím není mnoho a článek průběžně doplňujeme. Zatím však víme, že Galaxy Chat nabídne 3palcový dotykový TFT displej, který zklame nízkým rozlišením QVGA (240 x 320 bodů). Pod ním nalezneme hlavní tahák novinky, čtyřřádkovou QWERTY klávesnici, která napovídá, že telefon bude zaměřen hlavně na psaní textů. K tomu účelu přidává Samsung i speciální tlačítko pro rychlé spuštění chatovací platformy ChatOn od Samsungu. Doufáme ale, že funkce tlačítka bude uživatelsky nastavitelná.

Samsung Galaxy Chat - oficiální fotografie

Operačním systémem je Android 4.0 Ice Cream Sandwich, u kterého Samsung láká například na možnost spustit fotoaparát ze zamykací obrazovky. Ze screenshotů je patrné, že prostředí bude opět obohaceno o nadstavbu TouchWiz s designem stejným, jako například u vlajkové lodi Galaxy S III, pouze však s výrazně nižším rozlišením. Potěší plnohodnotná verze kancelářského balíku Quick Office umožňující mimo prohlížení také editaci dokumentů Word, Excel a Power Point. Místo klasického kalendáře integroval Samsung opět svůj vylepšený S Plánovač.

Připravte se pouze na základní fotoaparát

Telefon nabídne 4GB interní paměti a slot pro microSD karty. Typ procesoru a kapacita RAM paměti zatím Samsung nezveřejnil. Na zadní straně nalezneme slabé místo nového telefonu, pouze 2Mpx fotoaparát, kterému chybí LED dioda a zřejmě také automatické zaostřování. Ve výbavě však nechybí obligátní Bluetooth 3.0, GPS nebo Wi-Fi. Pod zadním krytem pak nalezneme 1200mAh baterii, která by, vzhledem k nízkému rozlišení malého displeje a zřejmě jednojádrovému nízko taktovaného procesoru, mohla udržet telefon při životě poměrně dlouho. Záležet ale bude na optimalizaci.

Samsung Galaxy Chat se bude prodávat také v Evropě, a to již v červenci. Samsung slibuje velmi nízkou cenovku, ale konkrétní cenu pro evropský nebo český trh zatím neznáme. Jakmile budou k dispozici další informace o výbavě, dostupnosti a ceně, do článku je doplníme.

Technické parametry Samsung Galaxy Ch@t

Kompletní specifikace
Konstrukce118,9 × 59,3 × 11,7 mm, 112 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3" (240 × 320 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200), , video: 320 × 240 px, 25 FPS
ChipsetCPU: 1×850 MHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 2 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2012, 3 500 Kč

Zdroje: global.samsungtomorrow.com

Diskuze ke článku
michal
ak bude cena 170 a viac neoplati sa za rovnaku cenu mam xperiu mini pro s lepsi displajom fotakom rychlym 1gh procakom a 512mb ramkou , HD videom
Milan
Hodně slušný design a qwerty ,ale Bože ta výbava.Nebude něco podnobnýho ve vyšší třídě?
Feny
Tak uvidíme, jinak jdu do Nokie E5.
Lumpy
Skoro taky isty shit ako Motorola Fire, ktory sa da kupit za 100€

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze