Samsung Galaxy Y Pro
recenze

Samsung Galaxy Y Pro

Drobný pisálek
8

Nevyhovuje vám psaní na dotykovém displeji? Hledáte telefon s pohodlnou klávesnicí, ale nesmí být příliš velký? Pokud ano, zbystřete. Samsung začal prodávat svůj nový model Galaxy Y Pro, mezi jehož hlavní trumfy patří QWERTY klávesnice pod dotykovým, na šířku orientovaným displejem. Spolehnout se můžete i na svižný Android.

Samsung Galaxy Y Pro - oficiální fotografie

V rámci aktuálních trendů se tlačítka na telefonech příliš nenosí. S nadsázkou lze říci, že kdo představí model s méně tlačítky, je lepší. A nic na to nezmění ani hrstka zastánců telefonů s klasickou klávesnicí. Zdá se však, že většího rozmachu se dočká hardwarová QWERTY varianta klávesnic. Přeci jen delší texty se na dotykovém displeji pohodlně nepíší. Samsung představil hned dva velmi podobné modely – M Pro a Y Pro. V dnešním testu proklepneme druhý a méně vybavený model.

Samsung Galaxy Y Pro spadá do nejnižší kategorie chytrých telefonů od jihokorejského výrobce. Konkrétně do řady Young. Přídomek Pro pak značí právě přítomnost QWERTY klávesnice. Dalšími trumfy jsou malé rozměry, operační systém Android nebo svižný procesor. Nemalou váhu má i příznivá cena. Získá si v „době dotykové“ své fanoušky i takto koncipovaný telefon?

Technické parametry Samsung Galaxy Y Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce110,8 × 63,5 × 11,5 mm, 108,6 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,6" (240 × 320 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), , video: 320 × 240 px, 15 FPS
ChipsetCPU: 1×832 MHz, GPU: ano
PaměťRAM: 290 MB, vnitřní paměť: 160 MB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostleden 2012, 2 832 Kč

Samsung Galaxy Y Pro – videopohled

Design a konstrukce: příjemně malý

Na první pohled Galaxy Y Pro nijak nevybočuje z řady těchto telefonů. Horizontálně orientovaný displej, blok funkčních kláves a QWERTY klávesnice. Stejně jako čistě dotykových telefonů, nelze ani tady po stránce designu vymýšlet kdo ví co. Čím však novinka překvapí, jsou rozměry. Na výšku měří necelých 111 milimetrů a na šířku taktéž velmi příjemných 63,5 milimetru. Jistě oceníte i tloušťku, která jen lehce přesáhla jeden centimetr. Ve výsledku telefon není širší než dotykové modely a přesto nabídne i klávesnici. Snadno jej schováte i do menší kapsy, kde ho navíc díky hmotnosti 108 gramů takřka neucítíte.

Galaxy Y Pro - prcek s QWERTY

Samsung zvolil zaoblené hrany, díky kterým telefon padne skvěle do ruky. Zadní strana je vroubkovaná, příjemná na dotyk a navíc nehrozí nechtěné vyklouznutí telefonu. Přední strana zaujme především pruhem funkčních kláves, který vypadá, jako by byl z kovu. Samozřejmě ale není. Nejvýrazněji působí ve středu umístění optický trackpad, který je ještě ozvláštněn chromovým lemováním. O něm a klávesách si řekneme později. Nad tímto blokem je nezvykle logo výrobce a až nad ním displej. V prostoru nad displejem se standardně nachází sluchátko a čidlo přiblížení.

Boky telefonu jsou vcelku fádní. Na levém objevíte kolébkovou klávesu regulující hlasitost. Nahoře je 3,5 mm jack konektor. Poslední klávesa, odemykací, je u Samsungu tradičně napravo. Datový a nabíjecí micorUSB konektor tentokrát hledejte úplně dole. Nebýt již zmíněného vroubkování zadního krytu, působil by opravdu velmi nudně. V jeho horní části je jen čočka fotoaparátu, které společnost nedělá LED dioda, nýbrž dva průduchy hlasitého reproduktoru.

Telefon je příjemně tenký

Velkou pochvalu si výrobce zaslouží za dílenské zpracování, které modelu Galaxy Y Pro mohou závidět i leckteré dražší telefony. Ačkoli je telefon jen plastový, vše perfektně lícuje, nikde nic nevrže, nepraská, neprohýbá se.

Zadní kryt je vroubkovaný

Baterie a výdrž: návrat ke kořenům

Výrobce osadil Galaxy Y Pro Li-Ion akumulátorem s kapacitou 1200 mAh. To sice není mnoho, jenže mějme na paměti, že zde máme jen malý dotykový displej a slabší procesor. Jinak řečeno, telefon není žádný žrout. Při testovacím používání, kdy byl přihlášen do sítě 3G, byly spuštěny automatické aktualizace, jas displeje nastaven na maximum a bylo vyřízeno několik hovorů a SMS zpráv, jsme se dostali na tři až čtyři dny výdrže. Samozřejmě, budete-li využívat data celý den, výdrž se radikálně sníží.

V základním nenajdete sluchátka, nechybí ale redukce na velkou kartu

V tomto roce navíc začínáme s porovnávacími testy výdrže a některými již prošel i dnes recenzovaný Galaxy Y Pro. Pokud byste z něj udělali hudební přehrávač (zapnuli letecký mód a jen poslouchali na 50% hlasitost přes pecková sluchátka), vydrží nepřetržitě hrát 35 hodin a 49 minut. Internet si pak přes Wi-Fi můžete prohlížet více než 10 hodin.

Zvuk

Příjemným překvapením byl reprodukovaný zvuk. Z hlasitého reproduktoru, který je navíc opravdu hlasitý, se linuly překvapivě uchu libé tóny, které ani na nejvyšší stupeň hlasitosti nepodléhaly výraznějšímu zkreslení. Pokud budete chtít poslouchat své oblíbené interprety ve sluchátkách, musíte mít vlastní. Samsung ani základní pecky nepřibalil. I ve sluchátkách je zvukový projev v hladině lepšího průměru. Dosyta si jej upravíte i za pomocí přednastavených ekvalizérů, efektů, či 5.1 zvuku.

Klávesnice: nečekaně pohodlná

V podstatě dalším překvapením byla klávesnice. Celkem logicky totiž panovaly obavy, že se díky menší šířce budou jednotlivé klávesy tísnit na sebe. Realita je ale přesně opačná. Obří mezery se samozřejmě nekonají, nicméně jednotlivé klávesy jsou vyvýšené a příjemně zaoblené. Stisk je proto ve většině případech jistý. K tomu napomáhá přiměřený odpor i hladké provedení tlačítek, po kterých tak můžete palci krásně klouzat. Většina tlačítek má dvě funkce, přičemž tu druhou vyvoláte stiskem klávesy Alt, která je patřičně velká a barevně odlišná. V pravém rohu vybylo místa na dvě tlačítka, kterým funkci přiřadíte až vy.

Klávesnice i přes menší rozměry povedla

QWERTY klávesnice je samozřejmě podsvícena, a to rovnoměrně a nijak rušivě. Světlo už bohužel nevybylo na blok funkčních kláves a tak se Menu, Domeček, trackpad, šipka Zpět i Lupa topí ve tmě. V noci je orientace, především v prvních týdnech používání, složitější. Jinak proti bloku funkčních kláves nelze říci křivého slova. Chválím za použití hardwarových tlačítek namísto moderně nepraktických senzorových. Celá androidí čtveřice je navíc velká a nebudou mít problém ani uživatelé s většími prsty. Zdařilý je také optický trackpad, který dokáže i potvrzovat. Díky jeho přítomnosti vzniká dvojí způsob ovládání. O tom ale až níže.

Displej: někde se šetřit muselo

První místem, kde výrobce ubral a ušetřil nějaké finance, je displej. Zapomeňte na super velké dotykové panely, které jsou tak jemné, až to naše oči ani nevidí. U Samsungu Galaxy Y Pro se tak trochu vracíme zpátky časem. Horizontálně orientovaný displej nabízí na úhlopříčce 2,6 palce rozlišení 320 x 240 pixelů. Připravte se na okem viditelný rastr. Menší šok zažijete zejména v případě, že přejdete z mnohem jemnějších displejů. Vyložená hrůza to totiž není. Samsung navíc ani neměl moc na výběr. Kdyby použil vyšší rozlišení 320 x 480 pixelů, doplatila by na to ovladatelnost prostředí – vše by bylo moc malé.

Ryze průměrné jsou pozorovací úhly. Pro srovnání mohu uvést, že jsou například mnohem lepší než na Nokii E5. S čitelností ve dne a především pak za slunného počasí je to ale horší. Základní obranou je jas displeje na maximum, vítaným pomocníkem pak vaše druhá ruka stínící sluníčku. Dotyková technologie je samozřejmě kapacitní a fungují i multi-dotyková gesta. U nich jsem ale zaznamenal občasné stávkování.

Uživatelské prostředí: starý známý Android Gingerbread

Rodinka telefonů Galaxy nabízí vždy operační systém Android. V modelu Galaxy Y Pro je aktuálně verze 2.3.5 Gingerbread. S aktualizací na Ice Cream Sandwich příliš počítat nelze. Nad celým systémem bdí nadstavba TouchWiz. Vše tak vypadá takřka stejně, jako na běžných modelech, jen přeorientováno na šířku. Spodní řádek s ikonkami se tak přesunul na bok.

Pohotovostní obrazovka s widgety

K dispozici jsou tři pohotovostní obrazovky. Nízký počet mě nemile překvapil. Vzhledem k malému displeji se toho na jednu obrazovku mnoho nevměstná a tři obrazovky brzy vyčerpáte. Základní nabídka widgetů se nijak neliší od ostatních Galaxy Samsungů. Stejně tak notifikační lišta slučuje veškerá upozornění a nabídne i rychlé zapínání bezdrátových funkcí. Chudá je odemykací obrazovka. Kromě času a data na ní nic není. Výjimku představuje například nepřečtená zpráva, ke které se dostanete i bez odemčení. Samotné odemčení probíhá výhradně přes tlačítko na boku. Nefunguje tedy známý způsob, kdy šlo telefon probudit i stiskem domečku. Je to škoda, neboť jste nuceni palec přesouvat až kamsi na bok a pak zase zpátky na displej.

Informacemi nabitá lišta

Hlavní menu je tradičně více stránkové. V počátečním stavu jde o tři strany. Potěší, že je menu průchozí. Ze čtvrté stránky se tak ihned dostanete na první a opačně. Ikonky jsou řazeny v matici 4x3. Poměrně chudá je možnost úprav. Můžete si ikonky jen libovolně přeskládat. Abecední řazení nebo tvorba složek nabídnuta není.

Hlavní menu

Zajímavostí je přítomnost pohybového čidla. Kde menu dovolí, lze telefon naklopit a projíždět vše na výšku. Využití to však asi mít nebude, neboť je to méně přehledné. Horší je to u některých aplikací, které tvrdohlavě běží jen na výšku, což je pro QWERTY telefon této konstrukce nezvyklé a nepraktické.

Ačkoli má telefon dotykový displej, pro ovládání na něj vůbec nemusíte sahat. Veškeré funkce totiž zastanete za pomocí kláves a optického trackpadu. Galaxy Y Pro by tak mohl být ideální volbou pro ty, kteří dotykovému ovládání příliš neholdují.

Samsung nepodcenil ani svižný chod prostředí. Zvolil jednojádrový procesor s taktem 832 MHz. Hodnota paměti RAM se zastavila na 290 MB, přičemž po zapnutí máte k dispozici zhruba 80 - 100 MB RAM. To sice není mnoho, ale během testování jsem se nesetkal se zaseknutím či delšími prodlevami mezi požadavky. Android si nepotřebné sám ukončuje a budete-li mu do toho chtít mluvit, máte vzhledem ke správci aplikací i tuto možnost.

Telefonní funkce

K telefonním funkcím se nejrychleji dostanete stiskem zeleného sluchátka, které nachází v pruhu ikonek po pravé straně displeje. Po jeho stisku se dostanete do čtyř záložkové nabídky. V první záložce se nachází prostor pro zadání čísla. Ve druhé se sdružují veškeré protokoly. Bohužel si nelze vyfiltrovat třeba jen ztracená volání. Vše je smícháno dohromady a zavděk musíte vzít jen barevně odlišnou ikonkou u jednotlivých položek. Třetí záložka nese název Oblíbené. Sem si jednoduše naházíte oblíbené kontakty. Ale vlastně nemusíte. Kromě oblíbených zde totiž naleznete také často frekventované kontakty. Čtvrtá záložka vás již zavede do samotného seznamu kontaktů.

A opět se vše dělí do dalších čtyř záložek. Kontakty, Skupiny, Historie, Aktivity. První dvě jmenované zřejmě netřeba rozebírat. V záložce historie se sdružují veškeré hovory, ale i SMS zprávy. Pěkný přehled všeho za poslední dobu. Záložka aktivity pak může sdružovat různé účty, například sociálních sítí. Ke každému kontaktu můžete přidat nespočet různých položek a každý kontakt samozřejmě lze provázat se sociálními sítěmi. Prohlížení kontaktu je díky malému displeji méně pohodlné. Půlku displeje si ukousne pruh se jménem a záložkami daného kontaktu. Na samotné důležité informace proto nezbývá mnoho místa. Na uvedeném screenshotu se můžete podívat na obrazovku při příchozím hovoru. Pro přijmutí či odmítnutí hovoru je nutné přetáhnout zeleným či červeným sluchátkem na příslušnou stranu. V průběhu odchozího hovoru máte možnost tento hovor přidržet a přizvat dalšího účastníka, k dispozici je i aktivace reproduktoru či volba číselníku.

Zprávy: QWERTY boduje

Nám všem je asi jasné, že hlavní doménou Samsungu Galaxy Y Pro bude textová komunikace, ke které je náležitě vybaven. Základním pilířem je pohodlná QWERTY klávesnice, na které se píše jedna báseň. Tu jsme si však pochvalovali již výše. Textové zprávy jsou sdružovány do oblíbených konverzací. Samotný editor ničím nepřekvapí. Nejprve zadáváte příjemce, poté samotný text zprávy. Nechybí odpočítávání naspaných znaků ani informace o počtu SMS, na které se váš text rozdělí. Pokud rádi posíláte hromadné zprávy, vězte, že jednu zpráv lze poslat až 10 lidem najednou.

Komunikovat lze i elektronicky, tedy e-mailem. Tradičně jsou k dispozici dvě aplikace. GMail a Email. Navíc se zde nachází ještě Samsung E-mail. U prvně jmenovaného je synchronizace řízena automaticky, neboť jde o účet spjatý s vaším telefonem. Druhý klient nabízí klasické nastavení. Četnost stahování si nastavíte přesně na hodiny. Například večer či o víkendech se pošta načte jen na vaše vyžádání. Automaticky lze aktualizace zakázat, jakmile stav baterie klesne na 15 %. Nastavit si můžete také, jak vás má telefon o nově příchozím mailu informovat. Může zavibrovat, vyzvánět či jen přidat zmínku do informační lišty.

Další komunikaci zajišťuje aplikace GTalk. Komu by nevyhovovalo její prostředí, připravil Samsung vlastní aplikaci, ve které lze krom GTalku připojit i Windows Live Messenger. Jste-li nadšenci do sociálních sítí, uvítáte aplikaci SocialHub, kde se sdružuje Facebook, Twitter, ale i klasické zprávy. Alternativou jsou samozřejmě externí klienty, které si stáhnete z Marketu.

Organizační funkce a GPS: vše hravě zvládne

Z organizačních funkcí nechybí kalendář se čtyřmi možnými zobrazeními (denní, týdenní, měsíční a program) a zobrazením i sdílených Google kalendářů. Pozitivně hodnotím pamatování si posledního zobrazení kalendáře. Aplikace poznámky vám nabídne pětici barevných odstínů s možností odeslání přes SMS, Bluetooth či Facebook. K základním počtům dobře poslouží obvyklá kalkulačka i s rozšířeným panelem čítajícím pár dalších funkcí navíc. Pro záznam a přehrání zvuku se dá využít i diktafon. Přítomen je i program Think Free Office. Bohužel pouze v omezené verzi a dokumenty tak můžete pouze číst. Editace a tvorba není možná.

Kalendář nabízí různé typy náhledů

Přímo z menu máte přístup také ke Google překladači a čtečce elektronických knih Wooky. Vhod může přijít i přehledný správce souborů. Pokud vyžadujete v telefonu stopky nebo minutku, budete muset mrknout na Market.

Hodit se mohou praktické poznámky i kalkulačka

Dnes se čip GPS považuje takřka za samozřejmost a není proto žádný div, že jej najdeme i v Galaxy Y Pro. Vzhledem k menšímu displeji je použití jako navigace vhodné jen v nouzových případech. Jako pěší navigace však může posloužit dobře. K dispozici jsou Google Mapy. Fixace satelitů je bleskurychlá. Uvnitř domu se telefon spojil zhruba za deset vteřin, venku o pár vteřinek dříve.

Fotoaparát: jen jako nouzovka

Samsung Galaxy Y Pro dostal do výbavy 3,2MPx fotoaparát, který je schopen pořizovat snímky v maximálním rozlišení 2048 x 1536 pixelů. Fotografovat se dá i v režimu 2 MPx (1600 x 1200 pixelů), 1,3 MPx (1280 x 960 pixelů) a 0,1 MPx (320 x 240 pixelů). Chybí ovšem automatické ostření a nedostalo se ani na diodu. Fotí se s telefonem na výšku, nicméně vzhledem k orientaci displeje to vůbec nevadí. Spouští je tlačítko na displeji. Pohodlnější je ale využít trackpad.

Prostředí fotoaparátu

Prostředí fotoaparátu působí přehledně a každý se v něm rychle zorientuje. Pro pořízení co nejkvalitnějšího snímku si můžete pohrát s řadou nastavení, která jsou k dispozici. Nastavit si tak můžete kromě běžného jednoho snímku, i detekci úsměvu nebo panorama. Pro různé scény jsou přichystány předdefinovaná nastavení, kterých je celkem 11 (sport, noc, pláž/sníh, večírek/venku, západ, úsvit,….). Nechybí vyvážení bílé, efekty či úprava kontrastu, jasu, sytosti a ostrosti.

Ukázkové fotografie


Fotografie spadají do horšího průměru, problémem jsou světlá místa, šero i makro

Výsledné snímky vás příliš nenadchnou. Galaxy Y Pro se zaměřuje na zcela jiné funkce a fotoaparát má jen jako „společenskou“ nutnost. Snímky trpí neostrostí a četnými přepaly. Zapovězeno je fotografování v horších světelných podmínkách, stejně tak makro. Pokud byste potřebovali nutně něco zdokumentovat, Galaxy Y Pro to zvládne. Více od něj ale nečekejte.

Ještě větší tragédií je záznam videa. Maximem je totiž prastaré rozlišení 320 x 240 pixelů, které je vhodné jen k pouštění na displeji tohoto telefonu. Potěší alespoň slušná plynulost.

Multimediální funkce a zábava

Hudební fanoušky potěší hudební přehrávač s možností dělení skladeb podle interpreta, alba či skladby. Vytvořit si můžete i vlastní seznam skladeb. V nastavení nechybí různé možnosti ekvalizéru (rock, pop, jazz,…) včetně zvukového efektu 5.1, který funguje pouze s připojenými sluchátky. Není problém si nastavit opakování jedné skladby či celého alba. Videopřehrávač si poradí s formáty 3GP a MP4, zatímco pro přehrání DivX a Xvid videí si musíte nainstalovat externí aplikaci z Android Marketu. Nepřehrajete si ani videa v HD rozlišení. Pro přehrávání avi videí s výše zmíněnými kodeky mohu doporučit program MX Video Player. Po jeho instalaci již nečiní přehrávání žádný problém. Ani s alternativním přehrávačem ovšem neočekávejte HD videa.

Přehrávač nabízí všechny nezbytné funkce včetně ekvalizéru

Bez potíží se ale dají přehrávat videa prostřednictvím předinstalované a kvalitní aplikace YouTube. Přímo z vašeho telefonu si snadno nahrajete na tento kanál i vámi nahrané video. Připojením vlastních sluchátek si zpříjemníte volnou chvilku i díky přítomnému FM rádiu s funkcí RDS. Uložit se dají čtyři oblíbené stanice a v nastavení nalezneme i možnost automatického vypnutí za určený časový úsek.

Samsung Galaxy Y Pro si snadno zaplníte různými aplikacemi z Android Marketu. Zde jich naleznete celou řadu, jak placených, tak neplacených. V telefonu ještě nalezneme předinstalovanou aplikaci Samsung Apps, která by měla nabízet vždy pro konkrétní model užitečné aplikace. Jejich počet sice každým dnem narůstá, nicméně stále jich tam moc nenajdete a je lepší se vždy rozhlédnout spíše po Marketu.

Spoustu aplikací si stáhnete především z Marketu, je tu ale i obchod Samsungu

I s telefonem zaměřeným na textovou komunikaci lze hrát hry, byť v základu nenajdete ani jednu. Většina klasických her běhá bez problémů. Žádné problémy tak nebudete mít například s oblíbeným titulem Angry Birds.

Internetové a datové funkce

Komfort prohlížení internetu stojí a padá na velikosti displeje. Snadno lze odvodit, že na Galaxy Y Pro to není žádný med. Malý a hrubší displej prohlížení webových stránek zrovna nezpříjemňují. Vždy je nutné stránky přibližovat, což vzhledem k nejistě fungujícím multi-dotykovým gestům není žádný med. Pracovat ale můžete až se čtyřmi okny a k veškerému nastavení se lze rychle dostat za pomoci klávesových zkratek. Vzhledem ke staršímu procesoru chybí podpora Flashe. Plynulost prohlížení je po úplném načtení stránky slušná. Na nějaké delší prohlížení se však Galaxy Y Pro nehodí.

Internetový prohlížeč a správce souborů

Naštěstí nebudete ochuzeni o možnost přehrávání videí z YouTube. Samotnou aplikaci snadno naleznete přímo v seznamu aplikací nebo postačí na video na stránkách kliknout a dojde k přepnutí do této aplikace. V případě nespokojenosti s vestavěným prohlížečem máte možnost si z Android Marketu stáhnout zdarma alternativní Operu Mini, která pracuje bezproblémově. K přístupu na internet je dostupno několik alternativ – GPRS, EDGE, 3G, HSDPA (7,2Mbps) či Wi-Fi 802.11 b/g/n. Samsung Galaxy Y Pro může dobře posloužit i jako přenosný bezdrátový modem pro PC či jiné zařízení. Sdílet mobilní připojení lze nejenom aktivací Wi-Fi hotspotu, ale i pomocí USB. Ve výčtu nemůže chybět ani Bluetooth 3.0.

Závěrečné zhodnocení

Samsung Galaxy Y Pro se v České republice prodává za cenu kolem 4 tisíc korun, čímž se z něj stává horký adept na koupi pro ty, kteří hledají chytrý telefon s QWERTY klávesnicí pod displejem. Zároveň dostanou operační systém Android a všechny nezbytné funkce, jako rychlá data, Wi-Fi či GPS. Uživatelé pak dozajista ocení příjemné rozměry, kvalitní zpracování a zdařilou klávesnici, kvůli které si takovýto mobil kupují. Nižší cena je vykoupena horším fotoaparátem a displejem. Výraznější nedostatek však u Galaxy Y Pro budete hledat jen těžce.

Pokud bychom měli hledat nějaké konkurenty, bude to například LG Optimus Pro, který je ale o něco větší. Z vlastní stáje bude konkurovat model Galaxy M Pro, který nabídne lepší fotoaparát a displej. Zatím se ale neprodává. Pokud se vám do Androidu z nějakého důvodu nechce, nemusíte věšet hlavu. Za podobné peníze se stále ještě prodává Nokia E5. Sice přijdete o dotykový displej, ale na oplátku získáte kovové materiály, klasický Symbian s výkonným hardwarem nebo lepší fotoaparát.

Největší konkurenti: LG Optimus Pro, Samsung Galaxy M Pro a Nokia E5
samsung-galaxy-y-pro
Klady
  • zvukový výstup
  • slušná výdrž
  • svižný Android 2.3.5
  • malé rozměry
  • pohodlná QWERTY klávesnice
Zápory
  • v základu nepřehraje kodeky DivX a Xvid
  • nekvalitní video záznam
  • nepříliš kvalitní fotoaparát
  • displej má hrubší rastr
Diskuze ke článku
Peter
Pockam na Galaxy M pro radsej, Ten displej je sikana, mam s tym skusenost...
sch
nevíte někdo jak je to s BT tetheringem? všude jsem našle jenom o wifi a usb, ale gignerbred uz by to mohl zvládnout, ne?
Slowhand
Ahoj, zmiňujete tady Samsung Galaxy M Pro, ale někde jsem četl, že u nás se vůbec nebude prodávat. Nevíte tedy, jaká je pravda. Díky.
ivo
dobry chcem sa spytat vecer mi isiel rano ho uz neviem zapnut.......aj ked ho dam nabijat nic nereaguje...dik

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze