Samsung Galaxy Ch@t s QWERTY klávesnicí v prodeji: kolik stojí?

5

První české e-shopy s mobilními telefony v tomto týdnu začínají naskladňovat novinku od Samsungu, zaměřenou především na lidi závislé na textové komunikaci. Samsung B5330 Galaxy Ch@t, jak zní celý název přístroje, přináší hlavně čtyřřádkovou QWERTY klávesnici a operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Menší podřád telefonů Galaxy, série Galaxy Ch@t, čítá hned několik zástupců. Tím nejnovějším je model s číselným označením B5330. Jeho představení se datuje na začátek července tohoto roku a doba do uvedení na český trh tedy není vůbec dlouhá, za což tuzemskou pobočku výrobce nutno pochválit.

Novinka od Samsungu po dlouhé době přináší na trh koncept ovládání, nejvíce podobný smartphonům BlackBerry

Novinka přináší sympatické rozměry s výškou necelých 120 milimetrů, tloušťkou v pase 11,5 milimetru a hmotností asi 112 gramů. Konstrukce dotykového displeje na výšku a QWERTY klávesnice pod ním se na trhu objevuje jen zřídka. V dnešní době podobné přístroje, nejčastěji s logem BlackBerry mívají displej orientovaný na šířku. Když už jsme u displeje, musíme zmínit i jeho vlastnosti. Jedná se o klasický TFT panel s úhlopříčkou rovné 3 palce a rozlišením 240×320 obrazových bodů (QVGA). Pod displejem je ještě pruh, který jej odděluje od samotné klávesnice. V něm najdeme tři senzorové klávesy. Ti znalejší podle jejich tvaru určitě poznají, že přístroj nabídne operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Co říci o dalších parametrech? V telefonu najdete uživatelské prostředí TouchWiz vybavené například IM aplikací ChatON, které je dobře známé z ostatních smartphonů řady Galaxy. Jeho plynulost a běh bude zajišťovat jednojádrový procesor s taktem 850 MHz. Pro ukládání multimédií bude připravena paměť 4 GB, kterou lze podle potřeby ještě rozšířit pomocí microSD paměťových karet. Poněkud slabší je snad jen fotoaparát, který umí pouze 2 Mpx fotografie bez automatického ostření a chybí mu i LED dioda. Potěšit může naopak přítomnost obousměrné technologie 3G a také bezdrátového připojení Wi-Fi.

Telefon bude k dostání jak v bílém, tak i v černém provedení

Samsung B5330 Galaxy Ch@t se v Česku bude prodávat v černém a také v o něco odvážnějším bílém barevném provedení. Níže se můžete podívat na přehled cen v některých českých e-shopech a také na graf vývoje ceny, který poskytuje e-hopový srovnávač Heureka.cz.

Přehled cen

E-shop Cena včetně DPH
Oficiální e-shop Samsung 3 590 Kč
Alza.cz 3 491 Kč
Smarty.cz 3 395 Kč
CZC.cz 3 490 Kč
Mall.cz 3 379 Kč
X-Store.cz 3 550 Kč

Technické parametry Samsung Galaxy Ch@t

Kompletní specifikace
Konstrukce118,9 × 59,3 × 11,7 mm, 112 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3" (240 × 320 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200), , video: 320 × 240 px, 25 FPS
ChipsetCPU: 1×850 MHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 2 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2012, 3 500 Kč

Zdroje: obchod-samsung.cz

Diskuze ke článku
Crozz
to sou parametry :-(
Peter
Motorola PRO o 2 triedy lepsia a o 7 stoviek lacnejsia. Nech si s tym samsung ide kade lahsie
Max
Vlastním tento mobil už více než půl roku a je naprosto skvělý. Lepší výbava by mi byla na prd, zcela mi dostačuje, co tento mobil má. A Motoroly s QWERTY klávesnicí sežene člověk v Česku jen jako šedivky - a to nechci, díky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze