Samsung chystá Android s WXGA displejem: je to snad Nexus 3?

3

Ambiciózní jihokorejský výrobce Samsung má údajně v plánu vyrobit Androidí smartphone s nejjemnějším displejem v historii. Možná se jedná o třetí Google phone série Nexus.

Samsung logo

Tip: přečtěte si také článek - Samsung zřejmě prodal více smartphonů, než Apple a Nokia

Samsungu unikl tajný dokument, který obsahuje informace o zařízení s označením SHV-E120S. Moc informací se zatím ale neví. Jisté je, že by měl nabídnout nejjemnější displej s největší hustotou pixelů. Posuďte sami. Rozlišení by mělo být WXGA, tedy 1280×768 pixelů. Hustota pixelů pak činí velmi dobrých 333 ppi, což je ještě o trochu více, než u iPhonu 4 a jeho IPS Retiny a dokonce více, než u jemného displeje nové Nokie E6, který disponuje hodnotou 326 ppi.

Tajný dokument se specifikacemi příštího Google Nexusu?

Čtěte také - Samsung představí 5,3" Galaxy Q, konkurenci pro Dell streak

Úhlopříčka displeje je už opravdu na hranici použitelnosti. Měla by totiž sahat až na úroveň 4,5 palce, což zavání spíše menším tabletem než klasickým smartphonem. Další hardware už ale nějak extra nezaujme. V telefonu by měl tikat obyčejný běžný chipset Qualcomm MSM8250 s jednojádrovým gigahertzovým scorpionem a starší grafikou Andreno 200. Otázkou zůstává, zda bude běh aplikací a obzvláště her na takto jemném displeji s tímto hardwarem plynulý. Díky displeji se ihned vyrojily spekulace, zda se právě nedíváme na specifikace třetího Nexusu, který by měl podle všeho kromě ovladačů hlasitosti a uspávacího tlačítka postrádat jakákoliv hardwarová ovládací tlačítka. Více informací přineseme hned, jak se objeví.

Zdroje: gsmarena.com