Shrnutí: Google představí nový Android, Nexus 10, LG Nexus 4 a další

6

Google chystá velké podzimní představení mnoha novinek. Ukázat by měl zbrusu novou verzi operačního systému Android, plánuje uvést desetipalcový tablet řady Nexus, vylepšenou verzi Nexusu 7 a čtvrtou generaci telefonu Nexus, který bude tentokrát pod taktovkou výrobce LG. Podívejte se, co už víme.

Upozornění: Google zrušil zítřejší tiskovou konferenci v New Yorku kvůli hurikánu Sandy. Sledujte zpravodajství mobilenet.cz pro další podrobnosti o náhradním termínu akce.

Google

Google bude v New Yorku pořádat tiskovou konferenci, na které chystá odhalení mnoha novinek. Původně se měla konat již zítra, ale z důvodu nepříznivého počasí tiskovou konferenci Google odvolal a zatím nevíme náhradní termín. To však ničemu nevadí a v průběhu toho se vede mnoho spekulací, co bude obsahem tiskové konference. Téměř jisté je ale uvedení nové, dílčí verze Androidu 4.2 Jelly Bean, a také zveřejnění informací ohledně průběhu vývoje brýlí Google Glass, o kterých se poslední dobou příliš nemluví.

Android 4.2

"Nexus 10" na obzoru

Jak jistě víte, Apple nedávno představil zmenšenou verzi iPadu, která by měla být konkurencí hlavně pro tablety Kindle od Amazonu, a také pro Nexus 7 od Googlu. Google se nyní podle všeho chystá udělat přesný opak. Na pondělní tiskovce údajně uvede 10ti palcový Nexus tablet, který by měl být naopak přímou konkurencí pro klasickou "velkou" verzi iPadu.

Špionážní fotografie zachycující připravovaný, desetipalcový tablet od Googlu

Tip: Google Nexus 10 kompletně uniká: bude mít lepší displej než iPad

Výrobcem tabletu nebude jako v případě Nexusu 7 Asus, ale konkurenční Samsung. Prozatímní kódové označení zní Samsung Manta. Desetipalcový displej Nexusu 10, či jak se vlastně nakonec bude tablet oficiálně jmenovat, nabídne vysoké rozlišení 2560 x 1600 pixelů s poměrem stran 16:10 a jemností rovních 300 pixelů na palec. Pokud se tyto informace nakonec potvrdí, překoná Google iPad od Applu, což je určitě jeho záměr. Z dalších specifikací je potvrzený třeba výkonný, dvoujádrový procesor Samsung Exynos 5250, fotoaparát s rozlišením 5Mpx a rozčlenění jednotlivých verzí podle kapacity vestavěné paměti, a možná také podle druhu připojení. Tablet by tak mohl mít kromě Wi-Fi možná i slot na SIM kartu (3G, popř. LTE připojení). Podle posledních informací by tabletu neměl chybět ani čip NFC, který bude moci být využit jak pro bezkontaktní platby, tak například pro spárování různého příslušenství, nebo pro přenos dat (Android Beam).

Nexusu 7 s vyšší pamětí a 3G internetem a nový smartphone

Novinek by s měl dočkat ale i aktuální Nexus 7. Tablet se aktuálně těší velkému zájmu zákazníků. Ten by ale mohl být ještě vyšší. Google ale Nexus 7 prodává pouze v jediné variantě, která je omezená interním úložištěm o kapacitě 16 GB nebo 8GB a připojením na internet pouze skrze Wi-Fi. Právě v pondělí by Google měl představit i variantu s dvojnásobnou pamětí 32 GB a slotem na SIM kartu, z čehož plyne podpora mobilního internetu. Pokud v Mountain View stihnou tuto novou variantu uvést na trh do 2. listopadu, vezmou Applu a jeho iPadu mini, jehož prodej je naplánován právě od tohoto data, takříkajíc "část větru z plachet". Vyšší paměť a možnost připojení k mobilnímu webu totiž by totiž v opačném případě byla hlavní výhoda iPadu mini, který se však začne prodávat ve verzi 3G až v později v průběhu listopadu.

Nexus 7 jsme již otestovali v naší redakci

Tip: přečtěte si také článek - Nexus 7 s 32GB pamětí už v listopadu - zde je důkaz

Poslední novinkou Googlu, která se v pondělí měla objevit, bude čtvrtá generace smartphonu Nexus. Tu bude mít téměř jistě na svědomí jihokorejské LG. Parametry Nexusu 4 se pyšní posledními výkřiky dnešní techniky. Chybět nebude výkonný čtyřjádrový procesor Snapdragon S4 Pro od Qualcommu, 4,7-palcový displej s HD rozlišením, 2 GB operační paměti RAM, 16 GB vnitřní paměti, 2100 mAh baterie a 8 megapixelový fotoaparát na zadní straně a 1,3 megapixelový snímač umístěný nad displejem. Vítanou novinkou bude také indukční nabíjení.

Očekávanou pondělní novinkou je i čtvrtá generace telefonu Nexus

Tip: Nový LG Nexus 4 bude mít bezdrátové nabíjení

O termínu tiskové konference i všech novinkách, ať už z oblasti hardwaru či softwaru, které Google představí, vás budeme neprodleně informovat. Nezapomeňte tedy sledovat mobilenet.cz.

Zdroje: pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Nobodyknows
To jako je úplně nový android nebo je to spíš takový zlepšený jelly...
Jarda
Jestli bude Nexus 10 bez 3G nekupuji. Nexus 7 s 3G bude umet klasicke hovory a sms?
Martin
Tablet s 3G zkouším druhý den a funkce na volání asi chybí, dokonce ani sms. Nevěřím, že to ještě najdu..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze