Samsung zřejmě prodal více smartphonů, než Apple a Nokia

2

Samsungu se v posledních měsících daří a zaznamenává prodejní rekordy s novinkou Galaxy S II. Je dokonce pravděpodobné že Samsung prodal více chytrých zařízení, než Nokia nebo Apple. Vystřídá letos Samsung Nokii na prvním místě v celkovém počtu prodaných telefonů?

Korejský gigant Samsung zaznamenává jeden úspěch za druhým. V loňském roce se prodalo více než 10 milionů Galaxy S. Jeho nástupce však má mnohem vyšší ambice a již nyní je to znát na prodejních výsledcích. Společnost má ve svém portfoliu hned několik úspěšných zařízení. Jen pro příklad jmenujme Galaxy S II, Galaxy Ace nebo člena rodiny Bada Samsung Wave S8500. Nové Galaxy S II se prodává zhruba tři měsíce a za tu dobu bylo prodáno již více než 6 milionů zařízení, ovšem tato statistika nezahrnuje například americký a čínský trh kde se prodej teprve naplno rozbíhá.

Samsung Galaxy Ace - oficiální fotografie
TIP: Čtěte recenzi Recenze Samsung Galaxy Ace – Svěží vítr ve střední třídě

Analytici z Bloomberg odhadují, že v posledním čtvrtletí se podařilo Samsungu prodat kolem 18 - 21 milionů zařízení. V porovnání s Nokií, která prodala 16,7 milionů a Applem 20,3 milionů je Samsung pravděpodobně novým králem, alespoň co se týče žebříčků prodeje. Konkrétní čísla ale od Samsungu neznáme a jedničkou tak může být přeci jen Apple. Z dřívějších výsledků víme, že Nokia co do počtu prodaných zařízení celkově je na prvním místě (hlavně díky obrovským prodejům levnějších telefonů), na druhém místě se na ni dotahuje Samsung. Nokia ovšem ztratila značný kus ze svého náskoku oproti druhému místu. Letošní rok bude možná rozhodující. Očekává se 26% podíl Nokie a 20 % podíl Samsungu. Nicméně úspěchy nového Galaxy S II můžou přinést ještě zajímavé rozuzlení.

Samsung Galaxy S II - oficiální fotografie
TIP: Čtěte recenzi Recenze Samsung Galaxy S II – šlechtic Android

Zdroje: bloomberg.com, phonearena.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
pudl
sdělí prosím někdo kompetentní, kolik se prodalo za příslušné období jednotlivých mobilů ? ve struktuře SGS II, iPhone 4, .............protože takhle jsou to jen kusé informace bez možností srovnání.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze