Google chystá velké změny u řady referenčních přístrojů Nexus

1

Před několika dny oznámila společnost zajímavý krok, spojený s řadou přístrojů Nexus a jejich prodejní strategií. Nově totiž bude Google vybírat až 5 výrobců smartphonů a tabletů, kterým propůjčí nejnovější build operačního systému Android, a poté bude přístroje prodávat přímo zákazníkům přes Google Play.

Google

Tam již lze v současné době najít přístroj Galaxy Nexus, který si můžete koupit odemčený a bez jakékoliv smlouvy přímo od Googlu. To se však stalo až poté, co si vydělali celosvětoví operátoři, což se má díky novému přístupu změnit k lepšímu.

Cílem je mít všechny nové přístroje připravené na konec roku, kdy se má na trhu objevit nová verze Androidu zvaná Jelly Bean, místo toho, aby Google vybíral exkluzivního partnera pro představení zbrusu nové verze operačního systému Android. To by také mělo zamezit pomalému rozšiřování aktualizací systémů, které jsou mnohdy zdržovány operátory a dostávají se do přístrojů velmi pomalu.

V zásadě tedy můžeme očekávat přístroje z dílen Samsungu, HTC, Asusu, Motoroly a dalších výrobců, jež budou mít už v základu nejnovější a skvěle optimalizovanou verzi systému a budou k dispozici přímo v obchodě Google Play. Google si tak chce vrátit více kontroly nad svým systémem a přístroji, na které je distribuován. No nezní to dobře?

Zdroje: pocketnow.com

Diskuze ke článku
Deawo
Zní to dobře, v spučasnosti je to 6 OEM vyrobců co dostanou nejnovější build (říkali, že je nefér, že Samsung ho měl dříve). Do budoucna, by bylo ideální kdyby google nastavil parametry (HW výkon, neprznit systém) a dovolil jim označovat ty přístroje značkou Nexus, nebo nějak jinak.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze