Samsung bude žalovat Apple kvůli použití LTE

22

Soudní pře mezi Samsungem a Applem pokračují. Po vítězství Cupertinské společnosti startuje útok Samsung a žaluje Apple kvůli porušení jejich patentů, spojených se sítí čtvrté generace LTE u iPhonu 5.

Informuje o tom web Korea Times, jehož zdroje pojednávají o rychlém soudním útoku ze strany Samsungu, který se v novém soudním sporu hodlá soustředit nejen na USA, ale i některé evropské státy.

Tento krok výrobce podstoupil krátce poté, co Apple sliboval v Jižní Koreji odhalit „nový iPhone 5 s 4G LTE“. Společnost se navíc již domluvila s místními operátory, kteří připravují iPhone 5 LTE pro domácí trh.

„Apple tvrdí, že jsou existující patenty 3G sítí zcela standardní a dostupné pod podmínkami FRAND. Řeč však není o LTE patentech, které jsou nové a vysoce ceněné,“ tvrdí anonymní zdroje webu Korea Times.

Je tak jasné, že máme před sebou opět dlouhý boj. Samsung má zajisté těžkou hlavu z dřívější miliardy dolarů, kterou musel vyplatit Applu po prohraném soudním sporu. Společnost tak bude chtít dohnat finanční ztrátu.

Zdroje: koreatimes.co, zdnet.com

Diskuze ke článku
JaroB
DRŽÍM PALCE....NECH VŠETKO ZLÉ ČO APPLE ZAČAL VRÁTILO AJ S ÚROKAMI....:DDD

GOOO SAMSUNG A HTC..... DO NICH ! ! !
Durus
JaroB, ak raz ty vymyslis nieco fakt dost dobre a niekto iny na tom bude ryzovat a este sa ti aj posmievat, tak potom mudruj. Svoje by ti vedeli povedat aj chlapci z BMW, alebo francuzke vinarske mestecka a ja neviem co vsetko este ty sulini kopiruju. Je len dobre ze im klepli po prstoch. A LTE je uz standartizovane, tam neuspeju, to by im zrusili aj iPad 3.
Mk
No a právě proto, že Samsung přišel s LTE a Apple za to neplatí, tak to jde k soudu, je evidentní, že Samsung se vždycky soudí o něco podstatnýho, Apple vždy jen o páru z hovna. iPad nezrušili, protože ho zatím nikdo nežaloval. Kecy o standardu si nech, nic o tom nevíš, to by se do toho ani nepouštěli.
Honza
Nedělám si iluze o partě Samsung, podle mě jsou to pěkné ku...., ale jiní nejsou ani vychcanci z Apple. Bude to zábava je pozorovat jak si dávají do nosa. Nejlépe na tom vydělají právnici, takže poučení hledat jak na tom vydělat to je nejlepší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze