Policie v New Yorku masově nasazuje Windows Phone

29

Zatímco pro veřejnost je používání smartphonů něco naprosto obvyklého a samozřejmého, u složek státní správy trvá nasazování o něco déle. Boji se zločinem by nyní v ulicích New Yorku měly pomoci telefony a tablety s Windows, kterým dalo město přednost před původně testovaným Androidem.

V těchto dnech a týdnech probíhá „vyzbrojování“ všech newyorských policistů, kterých je okolo 40 tisíc. Nedostanou však nové zbraně nebo neprůstřelné vesty, ale něco mnohem subtilnějšího a možná také účinnějšího. Jako první začal telefony policistům rozdávat 43. okrsek, kde bylo také provedeno první zatčení, při kterém „asistoval“ chytrý telefon.

NYPD policie
Náhled aplikace pro Android dává tušit údaje, ke kterým se policisté dostanou.

Všechno začalo už v roce 2013, kdy se rozběhl testovací program nasazení smartphonů do aktivní služby. V té době se jednalo o 400 přístrojů s Androidem. Operační systém sám není nijak upraven, síla spočívá ve speciálních aplikacích. Ty umožňují policistům na obchůzce nebo detektivům snadno přistupovat k záznamům o budovách, k databázím motorových vozidel, pohřešovaných a zatčených osob, anebo mezi sebou snadno sdílet geolokační data.

NYPD policie

Jak konkrétně pomůžou aplikace v boji se zločinem, vysvětluje strážník Tom Donaldson: „Všechny informace, které dostáváme, jsou provázány s lokacemi. Takže když na obchůzce zjistíme, že například v tomto domě se událo už několik desítek zatčení za prodej drog, je to dobrý důvod se tam na chvíli zastavit a porozhlédnout se. Informace, které dostáváme, jsou daleko podrobnější, než jaké bychom kdy mohli dříve dostat z přetíženého dispečinku. Kupříkladu při zatýkání vím, že při předchozím zatčení měl podezřelý ukrytý balíček s drogami v pravé ponožce. Takové vychytávky hodně pomůžou naší věci.“

Město pořídí 35 tisíc telefonů a 6 tisíc tabletů, takže bude vybaven každý policista v aktivní službě.

Zdroje: nytimes.com

Diskuze ke článku
jarda
Je jasne, ze na podporu musel Microsoft neco prihodit.
Xwert Is
Xwert Is
Myslím že je to logické za malé peniaze dostanú kvalitu u ktorej by s androidom mali problém... predpokladám že to budú telefóny do 150€ a nie nejaké high-endy. Čiže s wp budú mať lepšiu podporu a menej starosti. A myslím že na tie účely na aké je ten mobil určený tak ich wp zvládne v rovnakej kvalite ako android.
mental.disease
N.J. štátna správa a Microsoft
o tom by sa dali písať romány
Radek
No tak to já bych se nesmál... Skynet je tady. Viděl někdo z vás nového Terminátora? Děj se časově posunul do roku 2017 kdy má jet celá Amerika online na všech přístrojích na operačním systému Genesis, který řídí Skynet. Ve filmu je pasáž kde ukazují jak všichni lidé kolem patlou displej nějakého tabletu nebo telefonu a jsou to Lumie. Je to tady a dokonce o dva roky dřív......

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze