Samsung a Baidu chtějí využít příchodu autonomních vozů

Dnešní automobily jsou vybavené technologiemi až k prasknutí. To však otevírá nový segment na trhu. Veškeré chytré technologie a systémy musí někdo vytvořit a naprogramovat. I toho chce využít Samsung a čínský vyhledávač Baidu.

S blízkým příchodem autonomních vozidel a jejich funkcí je spojena také spousta technologií, které jsou spojené s výrobou a programováním. Do jisté míry se zde otevírá prostor, řekněme nový segment, pro technologicky zaměřené společnosti.

TIP: Nissan nabídne autonomní řízení. První se dočká Japonsko

Například Samsung vytváří nový pracovní tým, který se bude věnovat autonomním technologiím. Samsung se chce věnovat různým komponentům, které jsou potřeba pro autonomní systémy. Společnost se prozatím nechce soustředit na vývoj svého autonomního vozu. Na rozdíl od Applu, jehož jméno se ve spojení s autonomním vozem stále více a více skloňuje.

Autonomní BMW 3 - Baidu

Samsung rozhodně není sám a příchod chytrých systému chce využít také čínský vyhledávač Baidu. Ten vyvíjí svůj autonomní systém, který je využíván ve vozech BMW řady 3. Prototyp systému při testování jel údajně i rychlostí 100 km/h bez lidského faktoru. První veřejná vozidla by mohla být k dispozici do tří let.

„Budeme spolupracovat i s některými vládami, ohledně rychlejšího uvedení pro širokou veřejnost,“ říká Jing Wang.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze