Na černé listině USA je výrobce dronů DJI. Údajně porušuje lidská práva

3
Na černé listině USA je výrobce dronů DJI. Údajně porušuje lidská práva
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Důvodem pro uvalení zákazu je podle americké vlády porušování lidských práv, nikoliv bezpečnost či zneužívání dat
  • Výrobky společnosti DJI mají údajně sloužit pro monitorování Ujgurů v Číně

Po společnosti Huawei se na „černou listinu“ USA nově dostává také výrobce dronů DJI. Tato čínská společnost se kromě dronů specializuje také na akční kamery či přenosné kamery s gyroskopickými stabilizátory – jako například DJI Osmo Pocket, které jsme v redakci testovali.


Důvodem pro uvalení zákazu je podle americké vlády porušování lidských práv, nikoliv bezpečnost či zneužívání dat. Výrobky společnosti DJI mají údajně sloužit pro monitorování Ujgurů, turkické muslimské menšiny, kterou má čínská vláda utlačovat. Pro DJI to tak pravděpodobně znamená, že v budoucnu ztratí možnost využívat americké technologie.

Diskuze ke článku
Karel Kahovec
Karel Kahovec
Naposledy upraveno: 18. 12. 2020 19:46
Hmm. A čím to amíci zjišťovali? Pomocí kterých dronů?

Je nejvyšší čas, aby zbytek světa začal tyhle americké ptákoviny ignorovat. Pokud se chtějí odříznout od světového obchodu, jejich věc, ale proč se máme dívat, jak ho ku... pardon, kazí ostatním včetně nás?
Ivan Hoe
Ivan Hoe
? jak který uživatel použije dron výrobce snad není pod kontrolou toho výrobce... Částečně snad jen u armádních speciálů, a i tak má poslední slovo majitel a ne výrobce. Takže trošku nesmysl ukazující na debilitu autora té myšlenky... Asi budou muset zakázat drony obecně, šmírovat lze čímkoliv co se udržují ve vzduchu. Inu Trumpetovina jak z učebnice 🤔

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze