S iOS 11 by App Store mohlo opustit 187 tisíc aplikací

8

O chystané verzi iOS s pořadovým číslem 11 toho zatím příliš nevíme. Jednou z mála informací, která se zatím na povrch dostala, je, že iOS 11 nejspíš bude znamenat konec aplikací, jež nejsou přizpůsobeny chodu 64bitového procesoru. Podle analýzy Sensor Tower by Apple v rámci čistky mohl z App Storu odstranit přes 187 tisíc aplikací.

Apple se snaží vývojáře přimět k přizpůsobení aplikací 64bitovým procesorům již od vydání iPhonu 5s v roce 2013. Až letos se ale tvůrci aplikací začali v betách iOS setkávat s varovnou hláškou, která vývojáře-provinilce upozorňuje, že jejich aplikace nebudou fungovat na budoucích verzích iOS.

App wont work

Nejdříve nebylo známo, kolik aplikací by zpřísnění ze strany Applu mohlo z App Storu vypudit. Výzkum analytiků ze Sensor Tower ale přinesl poměrně rozumnou představu o tom, o kolik aplikací by se mohlo jednat. Ta vychází z počtu aplikací, které vznikly před vydáním iPhonu 5s v roce 2013 a od té doby se nedočkaly aktualizace. Těch má být 187 tisíc, tedy zhruba 8 % z celkového počtu dostupných aplikací.

Ačkoli s 64bitovým procesorem přišel již zmíněný iPhone 5s v roce 2013, nové aplikace přicházející do App Storu musí 64bitovou architekturu podporovat až od června 2015. Odhad Sensor Tower je tedy ještě poměrně střízlivý a postižených aplikací by mohlo být více. Na druhou stranu, systém iOS 11 bude představen v červnu a mezi uživatele se dostane až na podzim. Vývojáři tedy mají ještě dost času na to, aby požadavkům Applu dostáli.

Zdroje: sensortower.com, mashable.com, thenextweb.com

Diskuze ke článku
Strášce Galaxyje
A on nějakej obchod někdo potřebuje? Správnému uživateli stačí k životu všechno, co nabídne iPhone hned po zapnutí. To jen ubozí uživatelé Androidu musejí trávit desítky hodin instalovaním zavirovaných aplikací, za které zaplatí další tisíce navíc, jen aby měli alespoň odlesk funkčnosti, kterou nabízí telefony od Apple.
tombut_cz
Apple má sice ve svém AppStoru většinou kvalitní aplikace, které jsou mnohdy i na vyšší úrovni než stejné aplikace v Google Play, ale vidím to jako výbornou příležitost k pročištění od plevelu. Za plevel považuji aplikace od výrobců, kteří v roce 2014-2015 přišli s blbostí za 0,99€ a doposud nebyli schopní svou aplikaci aktualizovat / přizpůsobit nejnovějšímu iOS 10.
Filip
Pokud neni aplikace aktualizovana, tak na storu nema co delat. Takovych je tam bohuzel dost, takze jsem jen pro cistku.
Igi
Cistka je na miste pravda. Jinak po prechodu na ios mi apky z Google Play pripominaji zkusebni nedoladene betaverze...husty.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze