Apple kosmeticky upravil maximální velikost stáhnutelné aplikace přes mobilní data

13
Apple kosmeticky upravil maximální velikost stáhnutelné aplikace přes mobilní data
  • Apple drží své uživatele zkrátka i co se týče stahování aplikací
  • Doposud si přes mobilní data mohli stáhnout maximálně 150MB aplikaci
  • Nyní se limit zvedl o 50 MB

Píše se rok 2019, což připomínáme zcela záměrně. Je to nutné pro vylíčení absurdního omezení, kterým Apple svazuje uživatele svých mobilních zařízení. Pokud vlastníte jakýkoliv iPhone či iPad s možností vložení SIM karty a využívání mobilních dat, nemůžete si stáhnout jakoukoliv aplikaci či hru na datech. Americký výrobce mobilních telefonů se totiž rozhodl, že své zákazníky ochrání před případnými velkými náklady za stahování a objemnější hry/aplikace musíte stahovat výhradně přes Wi-Fi.

Apple

Doposud platilo, že na datech jste si mohli stáhnout aplikace a hry s velikostí do 150 MB. Jakmile byla aplikace či hra větší než 150 MB, měli jste smůlu a museli počkat, až se dostanete k Wi-Fi. Nyní došlo ke kosmetické úpravě a Apple navýšil limit ze 150 MB na 200 MB, informuje 9to5mac.com.

Netřeba si dodávat, že to ve výsledku ničemu příliš nepomůže. Spousta aplikací a her může být mnohem větší. Situace je o to absurdnější, že na mnoha trzích jsou datové limity mnohem štědřejší než v České republice a omezení Applu postrádá smysl ještě více. Bude zajímavé sledovat, co Apple s limitem udělá s přicházejícími sítěmi 5G, které přinesou ještě vyšší rychlosti stahování.

Diskuze ke článku
Eedx
Typicky Apple, co nejvic omezovat a svazovat.
Mag.net
Pane bože jakého idiota v tom applu napadlo takové nesmyslné omezení, to mi hlava nebere.
Lukáš
V Česku je to stejně jedno.
htcjirka
htcjirka
O celych 50MB, to je na sampanske. ????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze