S Google Mapami snadněji zaparkujete, novinka je dostupná také v Praze

2
S Google Mapami snadněji zaparkujete, novinka je dostupná také v Praze
  • Google vylepšil ve svých mapách možnosti parkování
  • Kromě znázornění zaplnění vás k parkovišti může také navigovat

Dnešní navigace vás spolehlivě navedou na místo určení a problém pro ně nepředstavují ani uzavírky či náhle vzniklé kolony. Po příjezdu však vždy musíte svůj vůz někde zaparkovat, což bývá často těžší a těžší. Parkoviště jsou malá a přeplněná. V Google Mapách již od začátku roku funguje pomocník, který vám sdělí, jak moc je vámi vybrané parkoviště zaplněné. Tato funkce byla přístupná ve vybraných městech v USA a nově se rozšířila do dalších měst, převážně v Evropě. Dočkali se též čeští řidiči, když mezi městy nalezneme Prahu.

Google Mapy

Uživatelé Google Map v USA se mohou nově na vybrané parkoviště nechat navigovat. Stačí jej přidat do své trasy. Google Mapy vše propočítají a po zaparkování automaticky přepnou na pěší navigaci, která vás případně dovede až do cíle, pokud je o něco dále než parkoviště. Svá oblíbená parkoviště, či spíše často využívaná,si pak můžete umístit do seznamu. Zda a kdy se novinka objeví i u nás, je v tuto chvíli předčasné odhadovat.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: blog.googl

Diskuze ke článku
Marek
Dovoluji si upozornit na to, že zdroj, ze kterého čerpáte, Prahu mezi městy uvádí.
,, *Parking difficulty icons are now available in the following cities: Alicante, Amsterdam, Copenhagen, Barcelona, Cologne, Darmstadt, Dusseldorf, London, Madrid, Malaga, Manchester, Milan, Montreal, Moscow, Munich, Paris, Prague, Rio de Janeiro, Rome, Sao Paulo, Stockholm, Stuttgart, Toronto, Valencia, Vancouver"
Michal Pavlíček
Děkuji za upozornění, máte pravdu. Článek upraven.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze