S Androidem 14 počítá i Honor. Zahajuje uzavřené beta testování nadstavby MagicOS 8

S Androidem 14 počítá i Honor. Zahajuje uzavřené beta testování nadstavby MagicOS 8
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Testovat se bude na modelech Magic5 a MagicV2
  • Ačkoliv bude v beta verzi i Google Play, proběhne první test jen na čínském trhu

Od oficiálního oznámení operačního systému Android 14 uplynul zhruba měsíc. Od té chvíle se objevil samozřejmě v Pixelech, pospíšilo si i Xiaomi, které jej záhy po vydání dostalo na první tři modely, posléze se dle očekávání připojil Samsung s vlajkovou řadou Galaxy S23 a včera vyslalo aktualizaci na Xperii 1 V i Sony. Pozadu nebude chtít dlouho zůstat ani Honor, což dokazuje i oficiální fórum výrobce, kde zaznělo, že koncem listopadu bude spuštěno uzavřené beta testování nadstavby MagicOS 8, která bude založena právě na nejnovějším Androidu 14.

Honor tak bude finálně ladit své nové prostředí, které naváže na rok starou nadstavbu MagicOS 7, jež se nachází v současných telefonech Honor. Zpočátku bude testování umožněno jen na dvou telefonech, Honoru Magic5 a Honoru Magic V2, což je zařízení s ohebným displejem.

Jelikož půjde o uzavřené testování, je nezbytné se k němu přihlásit, neboť běžně aktualizace na beta verzi do vašeho mobilu rozhodně nedorazí. Ačkoliv je zmíněna přítomnost Google Play v rámci beta verze nadstavby MagicOS 8, bude pravděpodobně první uzavřený test k dispozici jen na čínském trhu. Na druhou stranu to může naznačovat, že se Honor brzy rozhodně spustit testování i globálně.

V tuto chvíli není potvrzeno, kdy a na jaké modely Honor se Android 14 dostane. Je nasnadě, že první na řadu půjdou telefony z vyšších cenových pater řady Magic. Prozatím se to však jeví tak, že proces aktualizace finální verze Androidu 14 s nadstavbou MagicOS 8 započne až zkraje příštího roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze