Na kompaktní ZenFone 10 posílá ASUS nejnovější Android 14

3
Na kompaktní ZenFone 10 posílá ASUS nejnovější Android 14
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Samotná aktualizace má zhruba 1,3 GB
  • V tuto chvílích se šíří i v EU

Aktualizace na nejnovější Android jsou vděčným tématem. Patrně jste si všimli, že se situace v posledních letech výrazně zlepšila a výrobci na podporu více dbají. Stačí si připomenout nedávnou „jízdu“ Samsungu, který během tří týdnů aktualizoval přes 20 zařízení. Pozadu však i díky tomu nechce zůstávat konkurence.

ASUS ZenFone 10

Právě dnes vypustil aktualizaci ASUS na ZenFone 10, o čemž informuje skrze oficiální fórum. Dozvídáme se mimo jiné důležitou informaci o tom, že aktualizaci získáte pouze v případě, že máte v mobilu software s označením 33.0220.0220.101. Po aktualizace, jejíž velikost se pohybuje kolem 1,3 GB, se označení verze softwaru změní na 34.1004.0204.65.

Instalace nejnovějšího Androidu 14 přinese nejen aktuální bezpečnostní záplaty, ale také několik novinek. Výrobce zmiňuje, že přepracovány byly takřka všechny nativní aplikace, například Kontakty, Správce souborů, Počasí, Kalkulačka či Nastavení. Další novinka se týká odemykací obrazovky, kde si budete moci přizpůsobit barvu a rovněž jas zobrazených hodin. ASUS rovněž opravil občasné potíže s Bluetooth a šumem v bezdrátových sluchátkách.

V současné době se aktualizace šíří i v zemích Evropské unie, avšak je nutné počítat s tím, že se na vašem kousku může objevit až v horizontu několika dnů. Naštěstí ale nemusíte jen čekat, až si si ji automaticky všimne váš mobil. Dostupnost aktualizace máte možnost zkontrolovat i sami. Stačí zavítat do Nastavení, dále najít položku Systém a následně Aktualizaci systému.

ASUS ZenFone 10 8/256 GB

Rozměry146,5 × 68,1 × 9,4 mm, 172 g
DisplejOLED, 5,92" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 300 mAh
Diskuze ke článku
Jab
Jab
Nj. Ale už jen android 15 a končí. To by se u vlajkovky dít opravdu nemělo. Plus hodilo by se Dolby Vision v telefonu.
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Tak brzo? To je dobře. Palec nahoru pro Asus!
dav.72@seznam.cz
dav.72@seznam.cz
Taky to tak vidím. Je to muj potencionální kandidát a pokud budou jen 2 aktualizace, tak se na něj vyprdnu.
Mám Pix 5, chtěl jsem ho obmněnit za Pix 7, ale je to taková velká a težká a skleněná obluda, ýe jsem ho prodal a zůstal u Pix 5
Preferuji malý, lehký telefon, ale nechtěl jsem se vzdát některých vymožeností jako u Pixelu. Bohužel, nikdo jiný mi to, co splňuje Pixel 5 zatím nenabízí, jo a Samsunga nechci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze