Rozbitý a rozebraný Samsung Galaxy S23 Ultra. Jak si vedl?

2
Rozbitý a rozebraný Samsung Galaxy S23 Ultra. Jak si vedl?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Vyšší odolností potěšilo sklíčko Gorilla Glass Victus 2
  • I po pádu na zem zůstal telefon ve funkčním stavu
  • Samsung usnadnil servisní výměnu baterie

Samsung Galaxy S23 Ultra si v posledních dnech zaslouženě užívá mediální pozornosti a na kanále PBKreviews dokonce vyzkoušeli, jak si novinka vede v testu odolnosti. Například displej krytý sklíčkem Gorilla Glass Victus 2 odolává až velmi dobře poškrábání běžnými předměty, například mincemi. Obdobně dobře si v testu poškrábání vede i zadní strana telefonu. Při pádu z výšky pasu ale dochází k prasklinám na displeji i zádech. Zde ovšem vždy záleží na štěstí a stylu dopadu telefonu. I s prasklinami je však mobil nadále funkční.

V případě rozebrání sbírá Samsung kladné body za usnadnění servisních zákroků. Například veškerá kabeláž je přehledně značena a vylepšeno bylo i vyjmutí a následná výměna baterie. Zcela očekávaně tak Galaxy S23 Ultra získal vysoké skóre v opravitelnosti 9/10 bodů.

Samsung Galaxy S23 Ultra 1024+12 GB

Rozměry163,4 × 78,1 × 8,9 mm, 234 g
DisplejAMOLED, 6,8" (3 088 × 1 440 px)
Fotoaparát200 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 1×3,2 GHz + 4×2,8 GHz + 3×2 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 1 024 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Arnold22 Schwarzenegger
Arnold22 Schwarzenegger
Ty gorila glas jsou pořád dokola, buď je sklo měkký a poškrábe se, ale vydrží při pádu a nebo tvrdý, odolá škrábancům, ale rozbije se. Ale tak marketing nám tady bude pořád dokola předhazovat nějaký zajímavý názvy, aby to vypadalo že nezahálí.
Janek Fanek
Janek Fanek
Prohlédl jsem videa s výměnou baterie S 23 ultra, ano pro servis je to o něco málo jednodušší, pro běžného uživatele nikoliv. Odolnost proti pádu a poškrabání je téměř stejná jako u předcházejícího modelu. Na svém smartfone S 22 ultra mám po cca 10 měsících již několik poškrabaných míst i přestože mám originální pouzdro od Samsungu. Hlavně zakřivená část display je problém, snad to firma v budoucnosti vyřeší?!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze