RIM rozšířil BlackBerry App World o dalších 27 zemí včetně ČR

Kanadská společnost RIM nedávno oznámila dostupnost svého portálu BlackBerry App World v dalších 27 zemích po celém světě. Tyto trhy se nyní budou moci užívat stejných výhod jaké jsou třeba USA v současné době, kde uživatelé schopni prohlížet a nakupovat mobilní aplikace prostřednictvím účtu PayPal nebo kreditní karty.

Obchod s aplikacemi pro BlackBerry je tu již od roku 2009

Tip: přečtěte si také naší recenzi - Recenze BlackBerry Torch 9800: recenze kanadské dokonalosti

Tato další expanze byla poněkud zdržena kvůli optimalizaci pro země jako je Rusko, Švédsko, Řecko a Dánsko. RIM se nicméně chlubí, že počet aplikací na portálu již přesáhl počet 18 000. Ve srovnání se stovkami tisíc různých aplikací a prográmků, které jsou v současné době za mnohem nižší ceny nabízeny pro majitele přístrojů s Androidem nebo s jablečným iOS jde ale spíše o číslovku úsměvnou.

Pokud však vlastníte zařízení BlackBerry, rozhodně si aplikaci BlackBerry App World stáhněte. Jednoduše navštivte ze svého BlackBerry stránku http://blackberry.com/appworld. Testovací provoz byl u nás spuštěn již 13. ledna, oficiální spuštění však proběhlo až na začátku února. Na závěr pouze doplníme, že pro funkci App World je bezvýhradně nutné mít aktivní jeden z tarifů BlackBerry, tzn. BIS nebo BES.

RIM rozšířil BlackBerry App World o dalších 27 zemí včetně ČR

Zdroje: pocketnow.com