Režiséři natáčejí celovečerní filmy jen s telefony Samsung

2
Režiséři natáčejí celovečerní filmy jen s telefony Samsung
Fotografie: Samsung
  • Samsung oslovil profesionální filmaře
  • Ti k natáčení použili Galaxy S21 Ultra
  • Dvojice snímků bude mít premiéru na MFF v Pusanu

Natáčet videa na mobilní telefon není nic překvapivého. Jak se ale zlepšují jejich dovednosti, používá je čím dál tím víc tvůrců na úkor klasické techniky. A nemusí jít jen o youtubery a jiné tvůrce pro sociální sítě, ale například i režiséry a kameramany videoklipů či dokonce celovečerních filmů.

Na ně cílí nová funkce iPhonů pojmenovaná Cinematic Mode, která umožňuje i za použití telefonů dosáhnout efektů, na něž byste jinak potřebovali lepší vybavení i zkušenosti. Samsung se snaží kontrovat tím, že navázal spolupráci s britským režisérem Joem Wrightem, který stojí za snímky Pýcha a předsudek nebo Pokání. Jeho další snímek se jmenuje Princess & Peppernose a je zajímavý tím, že ho celý nasnímal Samsung Galaxy S21 Ultra.

To však není jediný film, který Samsung slibuje. Další snímek bude režírovat čínský tvůrce Sha Mo a bude se jmenovat Děti ráje. Nabídne poetický pohled na konflikty mezi dětmi v malé škole na venkově. Při zachycení příběhu se Sha Mo spoléhal na režisérský režim telefonu Galaxy S21 Ultra, který umožňuje zaznamenat tři různé záběry najednou a zajistit intuitivní, téměř profesionální zážitek z natáčení.

Oba snímky budou mít premiéru na mezinárodním filmovém festivalu v jihokorejském Pusanu, který se uskuteční tento měsíc. Samsung má v plánu oslovovat i další režiséry, je tak pravděpodobné, že počet snímků není konečný.

Samsung Galaxy S21 Ultra 128+12 GB

Rozměry165,1 × 75,6 × 8,9 mm, 228 g
DisplejAMOLED, 6,8" (3 200 × 1 440 px)
Fotoaparát108 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 24 FPS
ProcesorSamsung Exynos 2100, 1×2,9 GHz + 3×2,8 GHz + 4×2,3 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Juraj Slezák
Juraj Slezák
toci to aspon v 21:9 ako xperie a funkcie profi rezimu ?
Pc Wifi
Pc Wifi
ajajajaj, tak snad skutecne jen mobilem, aferky kdy prej mobilem ale v realu profi kamerou tu uz byli taky... Ackoliv to moc nechapu, pokud chce nekdo udelat "profi" dílo, ma tocit profi kamerou. Moznosti telefonu budou mit vzdy sve hranice, stale je to "jen telefon".

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze