Samsung Galaxy S21 Ultra
recenze

Samsung Galaxy S21 Ultra

Mistr zoomu „na druhou“
7

Jestli zvažujete investici do regulérní vlajkové lodi, rozhodně by vám neměla uniknout žhavá novinka Samsung Galaxy S21 Ultra. Mobil se 120Hz displejem, 5nm procesorem a také netradičním 10× teleobjektivem má mnoho co nabídnout, ale laciný rozhodně není. Je vyšší cena adekvátní výbavě a zpracování? To prozradím na řádcích níže.


Samsung Galaxy S21 Ultra je v současnosti nejlépe vybaveným smartphonem jihokorejského výrobce, který do něj implementoval technologie, jako je UWB, Wi-Fi 6e nebo teleobjektiv s takřka neuvěřitelnou ohniskovou vzdáleností 240 mm. Jak na mě „ultra-výbava“ zapůsobila během redakčního testu se dozvíte v této recenzi.

Samsung Galaxy S21 Ultra – videorecenze

Technické parametry Samsung Galaxy S21 Ultra 128+12 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce165,1 × 75,6 × 8,9 mm, 228 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejAMOLED, 6,8" (3 200 × 1 440 px)
Fotoaparát108 Mpx, LED dioda, video: 7 680 × 4 320 px, 24 FPS
ChipsetSamsung Exynos 2100, CPU: 1×2,9 GHz + 3×2,8 GHz + 4×2,3 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6E, Bluetooth: 5.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 11
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostleden 2021,

Obsah balení: pouze s kabelem

Krabička Galaxy S21 Ultra je oproti balení loňského Galaxy S20 Ultra na první pohled menší a důvodem není nic jiného než chybějící napájecí adaptér. Podobně jako u Applu (nebo Xiaomi) si tak budete muset adaptér dokoupit nebo využít jiný s USB-C konektorem. Výrobce vám kromě manuálů dodá pouze nástroj pro vytažení SIM slotu a černý kabel typu USB-C/USB-C o délce 1 metru. Útěchou budiž novým majitelům možnost zakoupit originální adaptér okolo tří set korun, viz cenové srovnávače.

Samsung Galaxy S21 Ultra
Líbilo se nám
  • dokoupení originálního adaptéru nevyjde příliš draho
Nelíbilo se nám
  • bez adaptéru (tento přístup však bude brzy standardem)

Konstrukční zpracování: s puncem originality

Nový Ultra S21 dorazil na test v černé Phantom Black, která se náramně povedla. Zařízení má matná (skleněná) záda, která decentně doplňuje lesklý rámeček z kovu. Kromě barvy jsem rovněž příznivcem nového designu modulu fotoaparátu, podle mě vypadá mnohem lépe než modul u S20 Ultra. Díky propojení modulu s rámečkem také telefon snadno odlišíte od konkurence. Během používání jsem navíc spodní hranu fotomodulu často používal jako místo, kde jsem si opřel ukazováček. Telefon se tedy podle mě i stabilněji drží, snižuje se tak riziko, že vám vypadne.

Z praktického hlediska bych rád pochválil i povrch zad, na kterém se nezachytávají otisky, či dobře dostupná boční fyzická tlačítka. Ta se nachází v ideální výšce a jsou pěkně vystouplá, takže je vždy rychle nahmatáte. Levá strana je pak zcela čistá, nahoře najdeme pouze dvojici zdířek mikrofonů a dole vše ostatní. Na uživatele zde čeká obligátní konektor USB-C, mřížka reproduktoru i slot, do něhož lze vložit dvě nanoSIM karty. Jak se na vlajkovou loď sluší a patří, neschází ani zvýšená odolnost IP68, takže se nemusíte obávat (sladké) vody, sněhu nebo prašnějšího prostředí.

Galaxy S21 Ultra se drží lépe než loňský Galaxy S20 Ultra.

Na závěr této kapitoly uvedu, že se Galaxy S21 Ultra drží velmi příjemně a samozřejmě působí velmi prémiově. Subjektivně se mi používá Galaxy S21 Ultra lépe než loňský Galaxy S20 Ultra, což přisuzuji o trochu menší výšce a možná i lepšímu vyvážení telefonu, přestože je hmotnost o 5 gramů vyšší. Jistě jste také slyšeli o novince týkající se podpory S Pen. Jedná se však opravdu pouze o podporu a přímo v těle zařízení chytré pero nenajdete. Výrobce pro tyto účely zhotovil speciální ochranné pouzdro, do něhož pero uschováte. To jsem však v době testování bohužel nemohl vyzkoušet, tudíž toto řešení nebudu hodnotit.

Líbilo se nám
  • prémiový a praktický design
  • zvýšená odolnost
  • telefon se pohodlně drží v ruce
  • nově i podpora S Pen
  • originální design fotomodulu

Displej: nejjasnější ze všech

V oblasti obrazové technologie má Samsung mnoholeté know-how, tudíž nepřekvapí, že do nového Galaxy S21 Ultra nasadil to nejlepší, co má momentálně k dispozici. Jedná se o 6,8palcový Dynamic AMOLED 2X panel se 120Hz obnovovací frekvencí, podporou HDR10+ a maximálním jasem 1 500 nitů. Vysoký jas jsme ocenili například při natáčení videorecenze venku na ostrém světle, z testování však mohu prozradit, že velmi dobře je na tom telefon také z hlediska minimálního jasu, což oceníte ráno, když se vzbudíte za tmy nebo večer před spaním.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Díky použité technologii jsou barvy pěkně živé, automatický jas funguje příkladně a velkou novinkou je pak adaptivní obnovovací frekvence, kdy 120 Hz využijete i u maximálního rozlišení WQHD+. Pokud chcete maximálně ostrý obraz, je nasnadě, abyste WQHD+ rozlišení aktivovali, domnívám se však, že si většina uživatelů velmi komfortně vystačí i s Full HD+, které je šetrnější k baterii. Výrobce každopádně chválím za možnost 120Hz obnovovací frekvence v kombinaci s nejvyšším rozlišením, což u loňské generace nebylo možné. Pochvalu si zaslouží také úhel zaoblení okrajů obrazovky, který je tak akorát a domnívám se, že nebude příliš vadit ani příznivcům zcela plochých displejů.

Selfie kamerky umístěné přímo pod zobrazovacím panelem jsme se u série Galaxy S21 ještě nedočkali, průstřel je však alespoň příkladně malý a během používání na mě nikdy nepůsobil rušivě. Rovněž rámečky jsou miniaturní, takže ani v tomto ohledu nelze nic vytknout. Ochranu displeje pak zajišťuje nejnovější Gorilla Glass Victus, což znamená, že by měl být zobrazovač mnohonásobně odolnější vůči prasknutí a částečně také poškrábání. Přímo z výroby však na displeji najdete i praktickou fólii, která přináší další ochranu navíc.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Z funkcí displeje stojí za zmínku režim Always-On, což znamená, že na obrazovce mohou být neustále zobrazeny ikonky nepřečtených notifikací, čas a datum, ale klidně i animovaný GIF. Další možností je Always-On aktivovat klepnutím na obrazovku (rozsvítí se na 10 sekund) nebo jej nastavit dle časového rozvrhu. K dispozici je také režim omezení modrého světla, který se může upravovat na základě času dne nebo nastavení uživatele. Podobně jako v minulosti jsou i nyní dostupné „Panely na okraji“, které slouží jako zkratka k aplikacím, tuto funkci jsem však nevyužíval.

Čtečka dokáže rozpoznat prst uživatele ještě spolehlivěji.

Kromě 120Hz obnovovací frekvence v kombinaci s WQHD+ rozlišením je velkou novinkou vylepšená čtečka otisků prstů, kterou dodává společnost Qualcomm. Veškeré novinky o čtečce se můžete dozvědět v samostatném článku. Výhody plynoucí z nasazení do Galaxy S21 Ultra (potažmo celé řady Galaxy S21) jsou přitom velmi dobře patrné a tou největší je podle mě vyšší přesnost. Čtečka tak dokáže rozpoznat prst uživatele spolehlivěji než předtím a problém jí nedělá ani prokřehnutý/zmrzlý prst, pokud se zrovna nacházíte venku v mínusových teplotách. Počet nepovedených pokusů tedy rapidně klesl a zároveň je odemykání o něco rychlejší. Přestože je však plocha senzoru čtečky o 77 % větší, zůstávají identické rozměry ikonky/animace místa, kam máte prst přiložit. Telefon je samozřejmě vybaven i technologií Knox, která má poskytovat špičkové zabezpečení na softwarové i hardwarové úrovni.

Samsung Galaxy S21 Ultra
Líbilo se nám
  • špičková čtečka otisků prstů
  • sklo Gorilla Glass Victus
  • 120Hz obnovovací frekvence i s QWHD+ rozlišením
  • propracovaný Always-On
  • nadprůměrně vysoký jas + velmi kvalitní panel

Zvuk: prémiová kvalita

Dvojice reproduktorů (jako každoročně) příjemně překvapila vysokou kvalitou i maximální hlasitostí, která je jasně nadprůměrná. Repráčky nacházející se v blízkosti selfie kamerky a také USB-C bohatě postačí ke sledování videí bez sluchátek či hraní her. Stejně tak jsem je občas použil zkrátka pro přehrávání skladeb ze Spotify. Vysoce kvalitní je také poslech do sluchátek (bezdrátově či skrze USB-C) či telefonní hovory, kdy jsem se s protistranou slyšel čistě a bez problémů.

Líbilo se nám
  • kvalitní stereo reproduktory

Výkon hardwaru: nový Exynos nezklame

Výrobce do své vlajkové lodi nasadil nejnovější procesor Exynos 2100, který byl vyrobený 5nm technologií EUV a disponuje novým jádrem ARM Cortex-X1 o taktu 2,9 GHz doplněným třemi jádry Cortex-A78 a čtyřmi úspornými jádry Cortex-A55. Samozřejmostí je také integrovaný 5G modem a grafická jednotka ARM Mali-G78. Čipset tak nabídne naprostý dostatek výkonu pro běžné činnosti, náročný multitasking i hraní her na nejvyšší detaily. Během používání (ani při delším natáčení 8K videa) jsem se navíc nesetkal s vyšším zahříváním, kterého se někteří uživatelé neustále obávají.

Procesoru pak dělá společnost (v mém případě) 12 GB RAM a 128GB úložiště (po prvním spuštění je vám přístupných 100 GB), k dispozici je však i varianta s 16 GB RAM a 512GB úložištěm (typu UFS 3.1). Některým uživatelům jistě bude chybět slot pro microSD kartu, s ohledem na maximální velikost úložiště jich však podle mě tolik nebude.

Líbilo se nám
  • výkonný procesor
  • dostatek RAM i úložiště
Nelíbilo se nám
  • některým uživatelům bude scházet slot pro microSD kartu

Výdrž baterie: na jedno nabití až dva dny

Samsung Galaxy S21 Ultra je vybaven 5 000mAh baterií, jejíž kapacita tedy zůstala identická jako u předchozí generace. Díky mírně menšímu displeji s adaptivní obnovovací frekvencí a novějšímu procesoru je však výdrž snad ještě o krapet lepší. Pokud jste zvyklí nabíjet každý den, zůstane vám i při náročnějším používání večer zhruba 40 % k dobru. Není tak problém se dostat až na dva dny používání s Full HD+ rozlišením. V případě aktivovaného WQHD+ rozlišení a náročnějšího používání budete pravděpodobně nabíjet každý den.


Nabíjení probíhá drátově (25 W) i bezdrátově (15 W) a k dispozici je rovněž funkce Wireless PowerShare (neboli reverzní bezdrátové nabíjení (4,5 W). Pokud si rozhodnete dokoupit originální 25W adaptér od výrobce, za jednu hodinu a pár minut můžete mít nabito z 0 na 100 %, viz podrobný graf nabíjení.

Líbilo se nám
  • dlouhá výdrž

Konektivita: je libo 5G nebo Bluetooth 5.2?

Silnou stránkou nového Galaxy S21 Ultra je rovněž konektivita, kde telefon nabídne nejnovější Bluetooth 5.2, 5G, technologii UWB nebo Wi-Fi 6e. K dispozici je dále NFC, GPS, GLONASS, BDS či evropské Galileo. V této oblasti tedy uživatelé rozhodně strádat nebudou. Velký potenciál spatřuji zejména v UWB, které bychom mohli v budoucnu běžně používat k odemykání vozidel, ovládání chytrých domácností a podobně.

Líbilo se nám
  • Wi-Fi 6e, UWB i Bluetooth 5.2

Fotoaparát: s laserovým ostřením a 10× teleobjektivem

Jedním z hlavních lákadel Galaxy S21 Ultra je fotovýbava, která se skládá celkem z pěti snímačů. Začněme 40Mpx selfie kamerkou, jež se ukrývá v miniaturním průstřelu a při focení běžně skládá 4 pixely do 1, ačkoliv je k dispozici také nativní 40Mpx režim. Ten se mimochodem stále aktivuje (pro mě osobně trochu nelogicky) v nastavení poměru stran podobně jako 108Mpx režim u hlavního snímače. Při focení selfies rozhodně potěší přítomnost PDAF ostření, díky kterému nemusíte pro co nejlepší snímky držet telefon ve fixní vzdálenosti od obličeje. Softwarově dokáže S21 Ultra rovněž rozpoznat, jestli se fotíte sami, nebo se skupinou lidí – podle toho pak nabídne zmenšení/zvětšení záběru. Samotná kvalita je pak špičková. Ačkoliv mě na selfie moc neužije, musím uznat, že snímky mají líbivé barvy, velmi dobrý dynamický rozsah, dostatek detailů a jsou správně zaostřené. Nadšenci do selfies budou s výsledky jistě nadmíru spokojeni. Selfie navíc podporuje režim Noc, Single Take nebo možnost natáčet videa až ve 4K v 60 FPS.

108Mpx snímač 12Mpx ultraširokoúhlý objektiv 10Mpx teleobjektiv (3×) 10Mpx teleobjektiv (10×) 40Mpx selfie kamerka
Světelnost objektivu f/1.8 f/2.2 f/2.4 f/4.9 f/2.2
Velikost senzoru 1/1.33" 1/2.55" 1/3.24" 1/3.24" 1/2.8"
Ohnisko 26mm 13mm 70mm 240mm 26mm
Velikost pixelů 0,8 µm 1,4 µm 1,22 µm 1,22 µm 0,7 µm
Typ stabilizace optická stabilizace bez stabilizace optická stabilizace optická stabilizace bez stabilizace
Typ ostření Laser AF Dual Pixel PDAF Dual Pixel PDAF Dual Pixel PDAF PDAF

Zadní strana je pak domovem 108Mpx snímače známého již s Galaxy S20 Ultra či Note20 Ultra. Tomu sekunduje laserové ostření, takže oproti Galaxy S20 Ultra ostří mnohonásobně rychleji a spolehlivěji. Tuto vlastnost přitom oceníte jak při focení, tak během natáčení videí. V samostatném článku si také můžete prohlédnout srovnání fotografií z hlavního snímače mezi Galaxy S21 Ultra a Galaxy S20 Ultra.

Mezigeneračně se vylepšil noční režim.

Hlavní snímač běžně skládá 9 pixelů do jednoho, tudíž mají výsledné fotografie 12Mpx rozlišení, které je však pro naprostou většinu situací zcela dostačující. I v tomto případě se můžete těšit na pěkné (dle mého názoru tak akorát saturované) barvy, dostatek detailů, ve většině případech velmi dobře fungující HDR i povedený noční režim. Ten je možné vynutit manuálně, ale můžete také vše ponechat na telefonu (respektive tzv. „optimalizátorovi scény“), který dokáže na základě vlastního uvážení prodloužit závěrku a záběr tak vysvítit. Mezigeneračně se noční režim určitě vylepšil (viz zmíněné fotosrovnání), fotografie již nejsou až tak moc nažloutlé a jsou zpravidla lépe vysvícené.

Ve výbavě najdeme rovněž 12Mpx ultraširokoúhlý objektiv, který byl víceméně přejat z předchozí generace. Nabízí slušný rozsah, ostatním snímačům odpovídající barevné podání a poradit si umí i s deformací zaoblení rohů. Snímky vypadají stále velmi dobře a díky PDAF ostření jej můžete použít také jako makro objektiv. Škoda jen, že Samsung v této oblasti nepřinesl nějakou opravdu zajímavou inovaci. Kvalita ultraširokoúhlého snímače u Huawei Mate 40 Pro je nepochybně lepší, ačkoliv nemá tak široký rozsah.

Nakonec jsem si nechal dvojici teleobjektivů – jeden trojnásobný a druhý hned desetinásobný. Oba se chlubí optickou stabilizací (který je u teleobjektivů opravdu potřeba) i ucházejícím 10Mpx rozlišením. Snímky z nich mě příjemně překvapily, hlavně pak u desetinásobného zoomu, který alespoň při troše světla a pevné ruce dokáže pořídit snímky slušné kvality. S ohledem na clonu f/4.9 jsem tak byl vcelku překvapen.

Ukázka hlavního snímače, ultraširokoúhlého objektivu, 3násobného, 10násobného + 100násobného zoomu

Pokud máte naopak světla dostatek, můžete s 10× teleobjektivem s ohniskem 240 mm nadělat opravdu hodně parády. Fotografie mají barevné podání blízké ostatním snímačům a nabízí relativně dost detailů i bezproblémový kontrast. Dokonce bych se odvážil tvrdit, že i 30násobné přiblížení funguje za dobrého světla až překvapivě obstojně. 100násobný zoom je pak stále spíše marketingovým tahákem a ani za dobrého světla z něj nedostanete příliš kvalitní snímky. Na druhou stranu je úroveň přiblížení i tak obdivuhodná.

Rozlišení videa můžete nově rychle změnit.

Při vyšších úrovních přiblížení (konkrétně od 20×) se navíc v levém horním rohu objeví hledáček, který vám pomůže se lépe zorientovat. Pokud je záběr stabilizovaný, rozsvítí se žlutě – v tu chvíli víte, že můžete zmáčknout spoušť. Desetinásobným zoomem samozřejmě novinky nekončí. V mírně přepracované fotoaplikaci (například rozlišení videa můžete nově velmi snadno změnit na horním řádku), je k dispozici rovněž Single Take 2.0, který nově nabídne více zpracování nahraného záznamu. Samozřejmě nechybí ani Pro režim (představený již v minulosti), panorama nebo jídlo. Na tyto a další funkce (portrétní video, pro video, pohled režiséra nebo možnost odstranění nechtěného objektu z vyfocené fotografie) připravujeme samostatný článek, který najdete na mobilenet.cz.

Samsung Galaxy S21 Ultra selfie video 4K 30 FPS

Samsung Galaxy S21 Ultra selfie video 4K 30 FPS ukázka různých snímačů

Samsung Galaxy S21 Ultra selfie video 4K 60 FPS

Samsung Galaxy S21 Ultra selfie video 8K 24 FPS

Samsung Galaxy S21 Ultra selfie video Full HD 60 FPS

Samsung Galaxy S21 Ultra ukázka funkce Single Take 2 0 1

Samsung Galaxy S21 Ultra ukázka funkce Single Take 2.0

Samsung Galaxy S21 Ultra ukázka funkce Single Take 2 0 3

Samsung Galaxy S21 Ultra ukázka funkce Single Take 2 0 původní záběr

Samsung Galaxy S21 Ultra ukázka přeostřování 4K 60 FPS

Galaxy S21 Ultra potěší rovněž milovníky videa, nově totiž mohou natáčet ve 4K v 60 FPS u všech fotoaparátů a samozřejmě neschází ani možnost natáčet v 8K při 24 FPS. Novinkou je také režim natáčení čelním i zadním snímačem najednou a nechybí ani možnost natáčet zvuk skrze mikrofony sluchátek. Samotná kvalita zvuku pořízeného telefonem je však podle mě i tak velmi obstojná, viz videorecenze a ukázka jednotlivých videí.

Líbilo se nám
  • rychlé laserové ostření
  • natáčení ve 4K v 60 FPS u všech fotoaparátů
  • překvapivě kvalitní 10× teleobjektiv
  • vysoká kvalita snímků obecně
  • vylepšený noční režim
Nelíbilo se nám
  • ultraširokoúhlému fotoaparátu by slušela inovace

Software: One UI 3.1 se povedlo

Telefony Samsung s One UI dlouhodobě chválím za přehledně a logicky zpracovanou nadstavbu, která je dobře uzpůsobena pro ovládání jedním prstem, což je s ohledem na neustále se zvětšující uhlopříčku displejů opravdu důležité. Nejinak je tomu u S21 Ultra, jenž dorazil s nejnovějším One UI 3.1 přinášejícím například několik změn v rozhraní fotoaparátu, možnost nahrávání duálního videa (na selfie i zadní kamerku) a další drobnosti. Android 11 s touto nadstavbou je krásně svižný a ani jednou se mi nestalo, že bych musel na jakoukoliv reakci čekat. S největší pravděpodobností se navíc dočkáme (minimálně) až tří let softwarové podpory od výrobce. V neposlední řadě chválím také aktuální lednové bezpečnostní záplaty.

Líbilo se nám
  • povedená nadstavba One UI 3.1
  • kvalitní softwarová podpora
  • nejnovější bezpečnostní záplaty

Zhodnocení

Verdikt vás pravděpodobně nepřekvapí, ale i tentokrát se Samsungu povedlo přijít se špičkově vybaveným smartphonem, který odstranil v podstatě všechny nedostatky předchozí generace. Pryč je například problém s ostřením fotoaparátu či nemožnost využít 120Hz obnovovací frekvenci s maximálním rozlišením displeje. Samsung Galaxy S21 Ultra navíc vypadá skvěle a podporuje chytré pero S Pen. Kapitolou samou o sobě jsou pak fotoaparáty, které se rovněž řadí k tomu nejlepšímu na trhu. Galaxy S21 Ultra je na českém a slovenském trhu jediným chytrým telefonem s (překvapivě dobře fungujícím) 10× teleobjektivem.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Za nevýhodu budou někteří jistě považovat absenci slotu pro paměťové karty či chybějící napájecí adaptér v balení. V obou případech se s podobným přístupem setkáme i u jiných výrobců (kde jsou na to uživatelé třeba již delší dobu zvyklí, a proto se o tom tolik nemluví), tudíž to osobně nepovažuji za zásadní mínus. S koupí Galaxy S21 Ultra tedy chybu rozhodně neuděláte, pokud naopak toužíte po (minimálně z hlediska variability) nejschopnější fotovýbavě na trhu, nemáte ani jinou možnost.

Konkurence

Hlavním konkurentem nové Galaxy S21 Ultra je pravděpodobně iPhone 12 Pro Max s největším senzorem z řady iPhonů 12. Kromě iOS může mnohé uživatele zaujmout rovněž plochým (bohužel však pouze 60Hz) displejem.

Apple iPhone 12 Pro Max 512 GB

Rozměry160,8 × 78,1 × 7,4 mm, 228 g
DisplejOLED, 6,7" (1 284 × 2 778 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A14 Bionic,
Paměťúložiště: 512 GBne
Akumulátor3 687 mAh

Pokud chcete stále velmi dobře vybavený telefon od Samsungu, ale zásadně ušetřit, mohu vám doporučit i loňský Galaxy S20 Ultra. Oproti S21 Ultra má určité nedostatky, stále však podporuje například paměťové karty.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 128 GB + 12 GB

Rozměry167 × 76 × 8,8 mm, 221 g
DisplejAMOLED, 6,9" (3 200 × 1 440 px)
Fotoaparát108 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 24 FPS
ProcesorSamsung Exynos 990, 2×2,73 GHz + 2×2,6 GHz + 4×2 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 128 GB, microSD
Akumulátor5 000 mAh

Mezi konkurenci z hlediska fotovýbavy řadím Huawei Mate 40 Pro+, přestože se na našem trhu neprodává. I tento smartphone má desetinásobný teleobjektiv, stylový design a navíc také velmi povedený ultraširokoúhlý objektiv, který sdílí s Mate 40 Pro, který jsme mohli otestovat.

Huawei Mate 40 Pro

Rozměry162,9 × 75,5 × 9,1 mm, 212 g
DisplejAMOLED, 6,67" (2 772 × 1 344 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorHuawei Kirin 9000, 1×3,13 GHz + 3×2,54 GHz + 4×2,05 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, nanoSD
Akumulátor4 400 mAh
samsung-galaxy-s21-ultra
Klady
  • dostatečný výkon do budoucna
  • rychlá a spolehlivá čtečka otisků prstů
  • skvělé reproduktory
  • dlouhá výdrž
  • kvalitní fotoaparáty se širokým využitím
  • překvapivě povedený 10× teleobjektiv
  • možnost využít 120Hz frekvenci i s maximálním rozlišením
  • špičkový displej
  • prémiový design + kvalitní zpracování
  • podpora chytrého pera S Pen
Zápory
  • bez adaptéru v balení
  • někomu bude scházet slot pro paměťovou kartu
Diskuze ke článku
Vojtěch Vočadlo
Vojtěch Vočadlo
Dobrý den, budete zkoušet také DeX na nové S21???

Děkuji Vočadlo
X zeit
X zeit
Tak už jenom přidání AF u ultrawide, díky čemuž jej lze použít také pro makrofotografie, je u Samsungu dost velká inovace. Osobně si myslím, že měli u ultrawide použít vyšší rozlišení. Aspoň 20 MPx.
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
Tak nejlepší fotomobil bude Vivo X60 Pro+ 5G.
Honza Krass
Honza Krass
Podporuje Exynos 2100 5G na dvou sim kartách zaráz, když má dualsim? Tohle by mě zajímalo, protože v žádné recenzi jsem to neviděl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze