Samsung Galaxy S21 Ultra naživo: žhavý adept na telefon roku 2021?

Včetně videa
3
Samsung Galaxy S21 Ultra naživo: žhavý adept na telefon roku 2021?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nenechte si ujít krátkodobé dojmy z používání
  • Nová generace ultrazvukové čtečky je bleskurychlá
  • Líbí se nám matné provedení telefonu i modernizovaný modul fotoaparátu

Přestože jsme nový Samsung Galaxy S21 Ultra dopodrobna rozebrali v našem pravidelném pořadu mobilecast i při samostatném představení, rozhodli jsme se pro čtenáře zprostředkovat i klasické první (obsáhlejší) dojmy s doprovodným videem, v němž se dozvíte vše důležité.

Samsung Galaxy S21 Ultra naživo: žhavý adept na mobil roku?

Telefon na nás zapůsobil modernizovaným designem, který řadu Galaxy S21 poměrně snadno vizuálně odlišuje od konkurence. Spodní okraj modulu fotoaparátu navíc poskytuje doslova „záchytný bod“ pro ukazováček, takže se zařízení o něco lépe drží. Líbí se nám také černé matné provedení telefonu, které doplňují lesklé kovové rámečky. Na spodní straně je slot pro dvojici nanoSIM karet (zařízení umí i eSIM), nechybí však ani obligátní USB-C s hlasitým reproduktorem. Levý bok je čistý, nenajdete zde tedy žádné dedikované tlačítko pro asistenta Bixby.

Během krátkého používání jsme měli příležitost se seznámit také s novou ultrazvukovou čtečkou otisků prstů, která má být 1,7× větší, přestože ikonka pro zvýraznění místa, kde se senzor nachází, zůstává rozměrově stejná jako u minulé generace. Reakce na přiložení prstu je každopádně bleskurychlá (subjektivně je rozpoznání prstu opravdu svižnější) a nemá problém ani se zmrzlými prsty, které občas zejména optické čtečky otisků prstů nechtějí rozpoznat. Více informací nejen o čtečce, ale i o displeji, fotoaparátu a procesoru najdete ve videu.

Technické parametry Samsung Galaxy S21 Ultra 512+16 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce165,1 × 75,6 × 8,9 mm, 228 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejAMOLED, 6,8" (3 200 × 1 440 px)
Fotoaparát108 Mpx, LED dioda, video: 7 680 × 4 320 px, 24 FPS
ChipsetSamsung Exynos 2100, CPU: 1×2,9 GHz + 3×2,8 GHz + 4×2,3 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 16 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6E, Bluetooth: 5.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 11
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostleden 2021,
Diskuze ke článku
Michal Urban
Michal Urban
Telefon roku? Pokládat takovou otázku v lednu je pěkná blbost. 😀 Nadupaný je bezpochyby, ale jako telefon roku bych ho neoznačil ani kdyby už letos nic nebylo představeno. Čeká nás ještě pěkná smršť telefonů.
Honza Krass
Honza Krass
Mohl by pan Papadopoulos udelat co nejdriv test dobijeni baterie? 25W nabijeni je asi jedna z nejvetsich slabin tohoto telefonu, proto me zajima, jak si vede. Nechci nabijet 5000 mAh baterku 2 hodiny. Appleaci jsou mozna zvykly i na 3 hodiny ale i o hodinu min je dost.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze