Reklamní družice Samsungu havarovala v Michiganu

7
Reklamní družice Samsungu havarovala v Michiganu
  • Byla součástí reklamní kampaně
  • Lidé mohli posílat svoje selfies „do vesmíru“
  • Údajně se jednalo o plánované přistání, ale to proběhlo těsně vedle domů

Zaujmout v dnešní době navzájem si velice podobných telefonů něčím originálním je vskutku obtížný úkol. Samsung se do toho pustil skutečně odvážně a rozjel kampaň Space Selfie, v níž se snažil těžit z vlny zájmu o kosmický výzkum, který zvedlo padesátileté výročí přistání lidí na Měsíci a jejich plánovaný návrat.

V rámci kampaně Samsung vypustil meteorologický balón do výšky přibližně 20 kilometrů, takže pokud bychom chtěli být přísní, ani zdaleka se nejedná o hranici vesmíru. Nicméně její vzhled měl připomínat kosmické plavidlo, na kterém je umístěn Samsung Galaxy S10 5G. Na tento telefon pak zájemci mohli posílat své fotografie a hřát se pocitem, že opustily matičku Zemi.

Nicméně po necelém týdnu přinesla televize NBC reportáž o pádu tohoto satelitu na farmu v Gratiot County v ameickém Michiganu, kde vylekala místní farmářku.

Zástupce Samsungu se pro televizi vyjádřil, že nevznikla žádná škoda, nikdo nebyl zraněn a firma se postarala o odvoz družice. Jednalo se údajně o plánované přistání v zemědělské oblasti a společnost lituje nepříjemností, které způsobila.

Jeho slova však poněkud kalí fakt, že k „plánovanému přistání“ došlo v těsném sousedství lidských obydlí. Pokus Samsungu o dobývání vesmíru se tak zapíše na seznam podobných skandálů.

Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Typický Chimpanzfuck:
1) Velkohubé reklamní kecy a marketingový BULLSHIT (20 km = vesmír)
2) EPYCKÝ FAIL, při kterém jen ZÁZRAKEM nepřišel nikdo o život
3) Drzost se kterou tvrdí, že to je vlastně všechno úplně v pořádku (plánované přistání, displej VYPÁLENÝ nesprávným používáním)

Tu firmu by raději měli co nejříve ZAKÁZAT, než se jim povede APOKLAYPSA!!!
Leclerc
Asi zalagovala a zbytek zařídila gravitace.... :-D
Kocur
Nevypada to že by padala volnym padem z 20km. Asi se jen ufoukl ten balon a ona se jen rychleji snesla na zem. Zakopla urazila si jednu nohu a převratila se. Vždyť ten balon je k ni pořad ještě připoutany a pořad se nad ni vznáší (asi červeny popruh trčicí nad ní). To samozřejmě majitele neomlouva. Ale nebyl to volny pád.
Joe Black
Joe Black
Crash from orbit selfie! Samsung byl první!
"V další aktualizaci pro iOS"

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze