Samsung Galaxy W
recenze

Samsung Galaxy W

Výkon za hubičku
21

Novinka Samsungu působí na první pohled jako šedá myš. Uvnitř se ale jedná o spolehlivé a výkonné zařízení. Překvapí kvalitním hudebním výstupem nebo vynikajícím fotoaparátem. Výrobce bral v potaz i ergonomii a tomu přizpůsobil některé vlastnosti designu zařízení. Lákadlem je 1,4 GHz procesor. Jaké hodnocení si od nás nový Samsung odnese?

Samsung Galaxy W - oficiální fotografie

Výrobci svádí před Vánocemi litý boj o zákazníka. Takřka každý výrobce před Vánocemi přispěchal minimálně s jednou novinkou. Ani Samsung nezůstal pozadu. Výrobce dobře ví, že střední třída telefonů patří mezi nejžádanější. Ne každý uživatel prahne po obřím dotykovém displeji a nejmodernějších technologiích. Většina uživatelů chce většinu moderních funkcí, solidní výkon a zařízení, které nabídne vše podstatné, ale za rozumnou cenu. Nové Galaxy W se bude snažit v tomto směru vyjít zákazníkovi vstříc. Nabídne dotykový displej s rozumnou úhlopříčkou 3,7 palce s technologií TFT. Velký důraz klade na vysoký výkon, ve kterém se odráží přítomnost moderního procesoru Scorpion s taktem 1,4 GHz. Podle některých může být 5 MPx fotoaparát nedostatečný, důležité jsou ale jeho výsledky v praxi, a ty jsou vynikající. V další výbavě nepostrádá novinka nic závažného, nechybí GPS modul, plná datová výbava i plnohodnotný hudební přehrávač.

Technické parametry Samsung Galaxy W

Kompletní specifikace
Konstrukce115,5 × 59,8 × 11,5 mm, 114,7 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,7" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 640 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1,4 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 1,7 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2012, 8 500 Kč

Samsung Galaxy W – videopohled

Obsah balení

  • mobilní telefon Samsung Galaxy W
  • nabíječka
  • datový kabel MicroUSB
  • pecková sluchátka
  • CZ manuál

Obsah prodejního balení je velmi skromný, čítá peckové nekvalitní sluchátka, nabíječku a datový kabel MicroUSB

Design a konstrukce: nevyklouznu ti z ruky

Výrobce si příliš nelámal hlavu s nápaditostí a designem nového Galaxy W, který si na nic nehraje. Můžeme ho označit jako telefon klasických tvarů s černým krytem, bez kovových prvků či kláves, které by narušovaly samotnou celistvost telefonu. Někdo by nový Samsung mohl definovat jako další černou placku a měl by v podstatě pravdu. Hmotnost činí velice příjemných 114 gramů. Tloušťka 11,5 milimetrů neřadí telefon mezi tenká zařízení.

Textura nacházející se na zadním krytu zabraňuje nechtěnému vyklouznutí zařízení z rukou

Telefon v ruce působí bytelně a pevně. Boky telefonu nevržou a plast, který ohraničuje telefon, působí odolným dojmem. Celá přední strana je vyplněna dotykovým displejem s přední VGA kamerkou pro videohovory. Nalezneme zde i senzor blízkosti, ale světločivné čidlo se vytratilo. Spodní partie je osazena dvěma senzorovými klávesami, které by mohly vykazovat lepší citlivost. Jsou podsvícené, ale postrádají zpětnou vibrační odezvu. Mezi nimi je kovová klávesa pro multi-tasking a vyvolání kontextové nabídky.

Zadní strana se postará o to, aby nedošlo k lehkému vyklouznutí zařízení z rukou. Může za to především vroubkování zadního krytu. Ten je mimo jiné velmi měkký a pružný, a stejně jako u jiných Samsungů nepůsobí zrovna dvakrát hodnotným dojmem. Po pár dnech navíc pozoruji nárůst povrzávání, především na bocích.

Implementované klávesy splývají s odstínem krytu, nejsou nijak odlišeny. Levý bok obsahuje kolébkovou klávesu pro regulaci hlasitosti a pravý bok se chlubí klávesou pro vypnutí/zapnutí telefonu. Vrchní strana má microUSB konektor s ochráncem v podobě posuvné krytky. Toto řešení by se mělo týkat každého zařízení. Tradičně pak nechybí sluchátkový 3,5 mm konektor.

Baterie a výdrž: šeď v podobě Androidu

Galaxy W disponuje baterií slušné kapacity 1 500 mAh typu Li-ion. Přesto se ukazuje, že i takto vysoká kapacita nepřináší nijak závratné výsledky, ba naopak. Nejvíce se bude na zvýšeném odběru energie podílet dotykový displej s klasickou zobrazovací technologií TFT. Telefon jsme zatížili průměrně a naložili jsme mu dvě desítky minut prohlížení stránek, pár desítek textových sms zpráv či chvilka hraní her.

Sečteme-li tyto úkony, odvděčí se nám Galaxy jedním dnem výdrže. Dbát musíme i na regulování jasu displeje. Zařízení to za nás bohužel samo neudělá, vzhledem k absenci světločivného čidla. Máme zde tak další klasický jednodenní telefon, kterému budete muset dodávat energii každou noc více méně bez ohledu na to, co s telefonem provádíte. Konce druhého dne se Galaxy W dožije pouze při vypnutých synchronizacích a velmi střídmém používání.

Vrchní strana je osazena 3,5 mm jackem a MicroUSB konektorem, který je chráněný posuvnou krytkou

Zvuk: hvězdná pěchota

Kvalitu hudební reprodukce do sluchátek hodnotím jako výbornou. Zvukový výstup patří mezi lepší průměr na poli mobilních telefonů. Pokud chcete mobilní telefon a zároveň hudební přehrávač v jednom, nemusíte dlouho rozmýšlet.

Na druhou stranu vestavěný reproduktor i při nižších hlasitostech poskytuje velmi nekvalitní výstup. Zvuk je jednolitý a plechový a snese srovnání s nejlevnějšími zařízeními na trhu. S hlasitostí jsme problém neměli, ale kvalita je opravdu žalostná. Pokud tedy telefon chcete na kvalitní přehrávání hudby do sluchátek, bude dobrou volbou. Pouštíte-li si ale hudbu s kamarády za pomoci hlasitého reproduktoru, poohlédněte se po jiném telefonu.

Displej: vítáme kvalitní TFT

Dotykový displej je osazen pouze běžnou technologií TFT. Sám osobně to nevnímám jako negativum, protože díky ní je podání barev vyvážené. Neříkám si v duchu, jak ten obrázek vypadá ve skutečnosti… Pozorovací úhly jsou velmi dobré a při ostrém úhlu nedochází k deformaci barevného spektra. Odezva na dotyk je dostatečná. Velikost displeje činí 3,7 palce při jemném rozlišení 480 x 800 bodů. Tentokrát se nikde nedozvídáme o přítomnosti ochranného skla Gorilla Glass. Ať je přítomné nebo ne, zatím na displeji nepozoruji byť i mikroskopické škrábance.

Dotykový displej chválíme za výborné zobrazovací schopnosti

Uživatelské prostředí: doladit a jsme spokojení

Prostředí v chytrých zařízeních Samsungu, se systémem Android se v jednotlivých zařízeních neliší. Pokud bychom vedle sebe umístili například Galaxy S II a toto zařízení, mohli bychom rozdíly spočítat na prstech jedné ruky. Samsung implementoval Android 2.3.6 Gingerbread (verze softwaru XXKK1) s uživatelskou nástavbou Touch Wiz 4.0.

Pohotovostní obrazovky s různými typy widgetů a hlavní menu, kde můžeme vytvářet nové stránky či složky

Po zapnutí telefonu si systém řekne o 170 MB operační paměti z celkové kapacity 351 MB. Během běžného používání se volná paměť pohybuje kolem 250 MB. Pokud odečteme z 512 MB paměti 351 MB, dostaneme zbylou kapacitu, která je vyčleněna pro grafický akcelerátor Adreno 205.

Správce paměti RAM náš informuje o zaplněné paměti a zároveň můžeme ukončit běžící aplikace na pozadí

Na pohotovostní displej můžeme umístit až sedm domácích obrazovek. Jejich počet můžeme libovolně měnit, čili smazat je či vytvářet nové, zároveň je můžeme i přeskupovat. Každou z nich můžeme osadit libovolnými widgety, pocházející buď od výrobce či stažené z Android Marketu. V hlavním menu můžeme přesouvat aplikace nebo hry do složek. Notifikační lišta skrývá pět napevno předinstalovaných voleb pro aktivaci či deaktivaci bezdrátových sítí/bluetooth/gps modulu/vibrací/orientace displeje. Tradičně v ní také nalezneme oznamovatele přijatých událostí.

V hlavním menu můžeme vytvářet nové stránky či složky

Poslední zařízení Samsungu si ode mě odnášela pochvalu, kterou jsem směřoval k vyladěnosti softwaru, potažmo celého prostředí. Pochvaloval jsem si dobrou stabilitu, příkladně rychlou odezvu prostředí a absenci lagů. Galaxy W se bezvýhradně pochvalných slov nedočká. Během testování jsem se pravidelně setkával se zpomalenými reakcemi a občas pří návratu z internetového prohlížeče i krátkým zamrznutím pohotovostní obrazovky.

Notifikační lišta obsahuje pět ikonek a zároveň poskytuje přehled o přijatých událostech či upomínkách

Běžné reakce jsou ale bleskové a reakce prováděných úkonů okamžité. Pokud zařízení disponuje opravdu výkonným procesorem, což Snapdragon MSM8255T s čipsetem Scorpion taktovaným na frekvenci 1,4 GHz bezesporu je, nemělo by se takřka stávat, že dojde k viditelnému zpomalení nebo dokonce k zamrznutí telefonu. Toto ovšem přičítáme první verzi softwaru, která není příliš doladěná a za pár týdnů až měsíců by vše mělo být v pořádku.

Multimediální funkce: když hudbu, tak bezztrátově

Střední třída často patří zařízením s bohatou multimediální funkční výbavou. Podpora všelijakých kodeků a formátů je přímo zářná. V hudebním přehrávači, který podporuje zobrazování alb, nalezneme i ekvalizér. Nechybí ani vlastní profil, který lze upravit dle vlastních zvukových preferencí. Tradičně je k dispozici řazení dle skupin, alb, interpretů, žánrů nebo seznamů skladeb. Novinku ale můžeme s určitostí pasovat do role hudebního telefonu, a to i díky kvalitnímu zvukovému výstupu. Stále v dnešní době platí a není samozřejmé, aby telefony podporovaly i náročnější hudební formáty jako je bezztrátový kodek Flac. Aniž by bylo nutné instalovat dodatečně alternativní prohlížeč. Galaxyy W se již v základu chlubí podporou tohoto formátu.

Hudební přehrávač nahradí kapesní přehrávač, nechybí ani ekvalizér s přednastavenými volbami a jedním vlastním upravitelným profilem

Aplikace Game hub bude zázemím her chtivých uživatelů. Prostřednictvím tohoto klienta lze stahovat jak demo verze ať už moderních her nebo jednoduchých, ale také je kupovat. Své herní tituly zde prezentuji věhlasní výrobci těch nejmodernějších her. Například hra Spider Man HD byla krásně plynulá a během její hry jsem nezaznamenal žádné škobrtnutí, zpomalení nebo dokonce sekání.

I náročnější 3D hry nejsou pro Galaxy W žádnou překážkou, grafika je plynulá spolu s výbornou hratelností

Další možnosti, jak Galaxy obohatit o aplikace nebo hry, jsou dva Markety. Jedním z nich je Android Market s více jak třemi sty tisíci aplikacemi a hrami. Dále pak o poznání skromnější market Samsung Apps.

Samsung Apps a Android Market pro stahování her a aplikací

Přehrávač videí podporuje formáty 3GP/MP4/WMV/H.263 a H.264 s kontejnery DivX a xVid. Video v rozlišení 720p nečiní telefonu sebemenší problémy. Podporovány jsou i české titulky, jejichž zobrazení je korektní. Uživateli je k dispozici pro vlastní obsah 1,7 GB interní paměti. Dále je k dispozici paměť vyhrazená aplikacím či hrám o kapacitě 1,1 GB. V případě vyčerpání dostupné kapacity vypomůže slot na paměťové karty typu MicroSDHC. Maximální kapacita podporovaných karet činí 32 GB.

Výsledky v benchmark testu Quadrant

Výsledky v benchmark testech AnTuTu, CF-Bench, Smartbench 2011

Fotoaparát: kvalita made by Samsung

Samsung v posledních letech dělá obrovské pokroky na poli fotomobilů a obrazových výsledků fotoaparátů svých zařízení. Ukázal to v případě Galaxy S II. Galaxy W nabídne fotoaparát s fyzickým rozlišením 5 MPx, kterému nechybí automatické zaostřování ani přisvětlovací LED dioda, která dokáže regulovat intenzitu osvětlení podle vzdálenosti. Fotoaparát konečně překonal bariéru v podobě nízké kapacity baterie. Zatímco dříve se fotoaparát bránil pořízení snímků při poklesu kapacity pod 15 %, nyní i s minimální kapacitou baterie je možné pořizovat snímky. Avšak nelze použít přisvětlovací LED diodu.

Prostředí fotoaparátu

Výsledná kvalita snímků se chlubí dobrou ostrostí po celé své ploše, zachovány jsou i slušné detaily. Občas se automatika potýká s korektním vyvážením bílé. Co takto výkonnému zařízení nedělá dobrou vizitku, jsou dlouhé prodlevy mezi namáčknutím spouště a pořízením snímku. Pořízení snímku není okamžité.

Nadstandardní výsledky můžeme spatřit v oblasti makro snímků, výsledná ostrost je výborná a zaostřovací vzdálenost se pohybuje kolem 8 centimetrů.

Prostředí fotoaparátu je opět propracované, nechybí scény, různé zaostřovací režimy i snímací režimy.

Kromě fotoaparátu můžeme využít i videokameru, která zvládne pořizovat nahrávky v rozlišení 1280 x 720 bodů (720p), při 30 snímcích za vteřinu. Pořízený videoklip je kvalitní se slušnou ostrostí. Jediné co můžeme kritizovat je absence kontinuálního zaostřování, během nahrávání.

Fotoaparát můžeme s klidným hlasem prohlásit za nejlepší fotoaparát v třídě fotoaparátů s rozlišením 5 MPx. Kresba je vynikající a znát je i vysoká míra detailů

Samsung Galaxy W – testovací video

Telefonování: rád volám

Kapacita telefonního seznamu je závislá pouze na dostupné interní paměti. Každému kontaktu můžeme přiřadit mnoho různých typů čísel, detailů. Nejčastěji používané kontakty můžeme označit hvězdičkou jako oblíbené. Nechybí ani podpora skupin. Telefonní seznam pojí úzké pouto se sociálními sítěmi, můžeme z nich přenášet kontakty, údaje i přiřazené obrázky. Kvalita hlasového projevu je na dobré úrovni, zvuk je nezkreslený, zřetelný a dostatečně hlasitý.

Přímo z pohotovostní obrazovky můžeme postupným zadáváním znaků či čísel vyhledávat kontakty z telefonního seznamu

Zprávy: zprávy pro mladé i staré

Prostředí zpráv je situováno ve dvou oblastech. Za textovými/multimediálními zprávami tradičně zamíříme do zpráv. Zprávy jsou rozřazovány do vláken (konverzací). Pozadí zpráv může být na bílém nebo černém podkladu. Uživatelé s horším zrakem mohou zvolit velikost písma, k dispozici jsou tři velikosti (Tiny, Malé nebo Normální). V uložišti můžeme navolit maximální kapacitu zpráv pro konverzaci a určit, zda při dosažení daného limitu, má dojít ke smazání zpráv. Druhou oblasti je tzv. centrum veškeré komunikace Social Hub. Toto centrum shromažďuje veškerou komunikaci, zahrnující zprávy, e-mailové klienty a sociální sítě. Vždy vidíme souhrnné číslo, zobrazující celkový počet příchozích/nových zpráv.

Při tvorbě nové zprávy máme k dispozici alfanumerickou klávesnici nebo QWERTY klávesnici. Rychlejší psavci ocení technologii Swype či prediktivní slovník T9 s možností deaktivování diakritiky.

Při vytváření nové zprávy můžeme volit z několika metod zadávání, využít můžeme slovník T9 nebo inovativní technologii psaní Swype

E-mailový klient pracuje s protokoly pop3, imap4 a smtp. Při procesu přihlašování e-mailového účtu můžeme vše ponechat automatice nebo zadat manuální nastavení. U každého účtu můžeme zvolit jeho status, zda se bude jednat o výchozí účet. Širší možností pak zahrnují možnost podpisu, zvolení zpráv dle konverzace nebo zobrazení jednotlivých zpráv. Nechybí ani třídění zpráv do složek nebo opět volba velikosti písma. Frekvence kontroly e-mailové schránky může být okamžitá nebo v námi nastavených časových intervalech, ve škále od pěti minut až po kontrolu jednou denně. Další alternativou pro majitele Google účtů je Gmail klient. Ten je ve všech androidích zařízeních neměnný. Nechybí priorita mailů, štítkování, možnost příloh a okamžitá push notifikace.

V hlavním menu máme přehled o tom, kolik příchozích e-mailových zpráv jsme obdrželi

Organizační funkce a GPS: budu tvůj věrný přítel

O členství v organizačních funkcích se jako první hlásí kalendář. Nabízí denní, týdenní a měsíční přehled. Všechny události si můžeme prohlédnout v režimu nazvaném seznam. Kalendář podporuje velké množství kalendářů. Nově vytvářené události můžeme přiřadit lokaci, upozornění, eventuálně účastníky z telefonního seznamu. Vyhledávat můžeme i konkrétní události.

Dalším zástupcem je Mini diář. Náplní jeho práce je zaznamenávat naše poznatky, události či jakékoliv jiné záznamy, které můžeme obohatit o fotografie či jiné obrazové materiály. Nakonec lze přidat i souřadnice, je-li daná událost spjata s lokací. Prostředí diáře je po grafické stránce velmi zdařilé.

Mini diář pracuje jak s textovými tak i grafickými materiály, jednotlivé položky můžeme uzamknout kódem

Naše myšlenkové pochody můžeme zaznamenat v poznámkách. Poznámky můžeme synchronizovat i se sociálními sítěmi. Pokud je obsah poznámky důvěrný či data v nich obsažená by neměla být dostupná druhé straně, můžeme je uzamknout PIN kódem. Každé poznámce můžeme přiřadit vlastní barvu, k dispozici je pět barevných odstínů.

Polaris Office je zástupce plnohodnotného kancelářského balíku. Podporuje práci s dokumenty MS Office 2003/2007. Stávající dokumenty můžeme i různě upravovat. Oříškem není ani tvorba nových dokumentů se širokou škálou možností úprav. Aplikace přichází ve verzi 3.0.3108.13.

S kancelářskými dokumenty si hravě poradí Polaris Office, dokumenty můžeme vytvářet a zároveň je i editovat

Pokud často nakupujete nebo nevíte, kde vám hlava stojí, využijete služeb úkolů. Každý nově vytvářený úkol může obsahovat název i poznámku. Nastavit můžeme prioritu i připomenutí. I úkoly můžeme synchronizovat s jinými účty.

Prostředí kalkulačky je velmi jednoduché. Nechybí základní funkce. Výrobce se ale tentokrát moc neodvázal a na složitější matematické operace můžeme zapomenout.

Z ostatních funkcí spěje výčet ke konci. Rozloučíme se s diktafonem, jehož hlasová nahrávka může být limitována buď velikostí MMS zprávy či podle volné interní paměti. Konečnou kvalitu nahrávky nelze ovlivnit. Je neměnná. Prohlížení souborů a složek je možné přes vestavěný prohlížeč nazvaný „Moje soubory“.

Google mapy se tradičně starají o navigování, nechybí hlasová ani automobilová navigace

GPS modul spolu s Google mapami tvoří spolehlivou dvojici pro pěší i automobilovou navigaci. Mapové podklady lze již stahovat do mezipaměti. Přesto se koncový uživatel neobejde bez datového připojení a nejen v zahraničí je tak navigace mnohdy nepoužitelná. Fixace satelitů byla okamžitá, do dvaceti sekund došlo k zafixování 9 satelitů a během následujícího času jsem nezaznamenal žádné výpadky.

Datové funkce: sportovec s občasným zakopnutím

Datové funkce představuje Galaxy W se šarmem a elegancí. Ze základny, kde nás čeká GPRS a EDGE, míříme do dalšího tábora v podobě sítí třetí generace a naše cesta končí u nástaveb HSDPA o rychlosti 14,4 Mbps a HSUPA 5,76 Mbps. Bezdrátové sítě Wi-Fi b/g/n mají vše pod palcem. Můžeme vytvářet vlastní hotspot a následné tak sdílet datové připojení.

Webový prohlížeč dopadl v testu Browser Mark uspokojivě, ale ty nejlepší prohlížeče dosahují výsledku více než 90 000 bodů

Vestavěný webový prohlížeč vyniká svoji rychlostí, překážkou pro něj nejsou ani grafický náročnější webové stránky. Hravě si poradí i s Flashem 10.1/2. Občas ale docházelo k jevu, kdy obraz byl jako by „kostičkován“. Dochází tak zejména při pohybu na konkrétní stránce, kdy obraz není plynule skrolován, ale postupně se vyobrazuje.

Spárovat zařízení s počítačem můžeme přes datový kabel s koncovkou microUSB nebo prostřednictvím Bluetooth 3.0 se stereofonním A2DP profilem, pro bezdrátový přenos hudby.

Zhodnocení : dobrá střední třída

Galaxy W nepřináší žádné inovace ani vlastnosti, které by ho katapultovaly do role prodejního trháku. Nicméně v kategorii kolem sedmi tisíc rozhodně ostudu neudělá. Jeho silnými zbraněmi jsou dobré dílenské zpracování s povrchovou úpravou zadního krytu. Chlubit se může i solidním fotoaparátem s rozlišením 5 MPx. Vysoký výkon alespoň zatím teoreticky představuje výkonný procesor o taktu 1,4 GHz. Kromě nepříliš kvalitního reproduktoru jsme zatím žádné jiné nedostatky nezaznamenali. Galaxy W se zalíbí uživatelům, kteří chtějí střídmý design a velmi dobré multimediální funkce za rozumnou cenu.

Co se týče konkurence, bude mít novinka poměrně těžkou pozici. Život jí totiž ztrpčí hned několik konkurenčních zařízení. Horkým prodejním favoritem je Sony Ericsson Xperia ray. Nabízí slušný 8 MPx fotoaparát, výkonný procesor pracující na frekvenci 1 GHz i podstatně kvalitnější dílenské zpracování. Ztrácí pouze na úhlopříčce displeje či slabším taktu procesoru. Narozdíl od Galaxy W má ray již přislíbenou aktualizaci na vyšší verzi Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich. Cenově jsou si obě zařízení velice podobna.

Sony Ericsson Xperia ray - oficiální fotografie
Recenze Sony Ericsson Xperia ray – Ta pravá Xperia!

Dalším zařízením, a opět ze stejné stáje, je tentokrát Xperia neo. Ta se v současnosti prodává za nižší cenu s lepším poměrem výkon/cena. K předešlé výbavě totiž přidává větší úhlopříčku dotykového displeje 3,7 palce se zobrazovací technologií BRAVIA. Moderní konektivita je zastoupena konektorem MicroHDMI. I neo se může pochlubit 8 MPx fotoaparátem, 1 GHz procesor a stejným grafickým akcelerátorem GPU Adreno 205.

Sony Ericsson Xperia neo - oficiální fotografie
Recenze Sony Ericsson Xperia neo – Vivaz ovládnutý Androidem

Do třetice všeho nejlepšího tu máme LG Optimus Black. Jeho silné zbraně tkví v druhém nejjasnějším displeji na světě , technologie NOVA s jasem hodnoty 700 nit. Dotykový displej má velikost 4 palce. Elegantní je i štíhlý design. Zatím oproti ostatním zařízením v době psaní článků ztrácí zastaralou verzí Androidu 2.2 Froyo. Fotoaparát disponuje rozlišením 5 MPx, ale obrazové výsledky jsou pouze průměrné. Optimus Black si zakládá na gestech, kterým je vyhrazeno i speciální tlačítko "G". Uvnitř zařízení tepe 1 GHz procesor.

LG Optimus Black - oficiální fotografie
Recenze LG Optimus Black – Nejštíhlejší ze štíhlých
samsung-galaxy-w
Klady
  • fotoaparát již fotí i při baterii pod 15 %
  • podpora bezztrátového hudebního formátu Flac
  • velmi slušný hudební výstup do sluchátek
  • kompletní datová konektivita
  • výkonný 1,4 GHz procesor
  • zadní kryt s povrchovou úpravou, zabraňující vyklouznutí z ruky
  • kvalitní TFT displej
  • fotoaparát patří mezi nejlepší ve své třídě
Zápory
  • občas zpomalené reakce, způsobené nevyladěným softwarem
  • reproduktor podává velmi slabé výsledky
  • zadní kryt na bocích povrzává
  • absence čidla, regulujícího jas displeje
  • průměrná pohotovostní výdrž
  • dlouhá prodleva fotoaparátu při pořízení snímku
Diskuze ke článku
Martin
Chci se zeptat,kdy vydáte recenzi HP Touchpadu??
Měli jste ho v redakci někdy snad v září a od té doby v tichosti nic.
Pak se chci zeptat taky na to, co myslí autor slovem "nástavbou Touch Wiz 4.0". Já si vždycky myslel,že jde o nadstavbu.Možná teda i korektura trochu už je na Vánocích co?
spree
Nevie redakcia, ci sa do ČR nechystá zaujímavý medzistupen medzi Galaxy W a Galaxy SII, Samsung Galaxy R? Diky
Honza
Dobry den chci se zeptat .. koupil jsem telefon od jednoho pana na aukru pouze jsem ho zapnul a co nasledovalo me docela sokovalo misto normalnio napisu Vítejte tak bylo welcome nebo nemecny vitejte ..
Je to vubec mozne ze by telefon zakoupeny primo u O2 se zarukou mely nahrany uvodni pozdrav Nemecny ci anglicky.. ??
Nejedna se o sedivy dovoz ??
to by snad ale nemela byt pravda zaruka je u O2 a kupovan v o2 :D
to by bylo docela vtipny ze O2 prodava sedive telefony a vydava je za normalní nemyslite :D :D
Dekuji a prosim o radu ci vysvetleni zda mam telefon reklamovat ci ne ??
davinci.
Nechistáte niekedy porovnanie SE xperia Neo s týmto samsungom? Čo je podľa vás lepšie Neo alebo tento Samsung Galaxy W?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze