Realme 7i s 6 000mAh baterií zavítalo do redakce. Jaké jsou naše první dojmy?

1
Realme 7i s 6 000mAh baterií zavítalo do redakce. Jaké jsou naše první dojmy?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • O výkon se stará procesor Helio G85 od MediaTeku a 4 GB RAM
  • 6,5" IPS LCD displej nabídne HD+ rozlišení a kapkovitý výřez
  • Cena novinky činí sympatických 4 290 Kč

Pokud hledáte cenově dostupný telefon s mamutí výdrží, rozhodně byste si neměli nechat ujít nový Realme 7i. Nejnovější přírůstek z řady Realme 7 se podíval do redakce mobilenet.cz a v tomto článku společně s technickými specifikacemi prozradíme naše první dojmy z krátkého používání.

Smartphone v modré barevné variantě „Victory Blue“ v prvé řadě zaujme speciální texturou na zádech, která se inspirovala tvarem písmene „V“. Při pohledu z úhlů si lze všimnout také líbivého odlesku, který je však decentní, na rozdíl od mnohdy velmi výrazných gradientních přechodů. Záda jsou rovněž domovem kapacitní čtečky otisků prstů, která má ideální umístění v dosahu ukazováčku a reaguje pohotově i na letmé přiložení prstu.

Realme 7i

Rozměry164,5 × 75,9 × 9,8 mm, 209 g
DisplejTFT IPS, 6,5" (1 600 × 720 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 1 080 × 1 920 px, 60 FPS
Procesor8×2 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSD
Akumulátor6 000 mAh

Dalším výrazným prvkem je čtvercový modul fotoaparátů, v němž je hlavní 48Mpx snímač s clonou f/1.8 doplněný o 8Mpx ultraširokoúhlý objektiv o světelnosti f/2.3 a 2Mpx makro kamerku (f/2.4). Mnozí zákazníci nepochybně ocení, že se telefon při položení na rovnou plochu vůbec nehoupe.

Do telefonu lze vložit microSD karty o maximální kapacitě 256 GB.

Z fyzických ovládacích prvků je k dispozici kolébka ovládání hlasitosti a vypínací tlačítko na pravém boku. Levá strana je vybavena slotem pro dvojici nanoSIM a jednu microSD kartu o maximální kapacitě 256 GB. Výkon obstarává osmijádrový procesor Helio G85 doplněný o GPU Mali-G52 a 4 GB RAM. Z hlediska výkonu nás mobil nezklamal, funguje dostatečně svižně a není problém si na něm zahrát oblíbené tituly, jako je například Call of Duty. Kapacitě interního úložiště činí 64 GB a po zapnutí z něj zůstane dostupných zhruba o 15 GB méně.

6,5" IPS LCD displej má kapkovitý výřez a opravdu tlustý rámeček na spodní straně. Obrazovka je kryta ochrannou fólií již z výroby. I přes nižší HD+ rozlišení (720 × 1 600 pixelů) se zdá být jemnost dostatečná a hrubšího rastru si lze všimnout až při důkladném zkoumání zblízka. V případě konzumace médií bez sluchátek, která lze zapojit do 3,5mm jacku, potěší přítomnost relativně hlasitě hrajícího reproduktoru. Bohužel je však pouze jeden. Chválíme však za podporu 5GHz Wi-Fi, která u konkurence občas schází.

Realme 7i

Hlavním esem v rukávu této novinky je však baterie o obří kapacitě 6 000 mAh, která dává tušit, že by Realme 7i mohl zvládnout na jedno nabití i tři dny běžného používání. Na detailní výsledky testování výdrže si ještě počkáte, ale zatím se jeví, že je třídenní meta reálná. Ihned v balení poté na uživatele čeká 18W napájecí adaptér, s nímž trvá nabití na 30 % zhruba půl hodiny.

Pokud by vás o novém Realme 7i cokoliv zajímalo, nezapomeňte nám napsat do komentářů pod článek.

Diskuze ke článku
Jan Novak
Jan Novak
Naposledy upraveno: 10. 12. 2020 15:51
Sympatická cena 4.290? Za 3.999 se prodává Realme 6s, který má za prvé display fullHD s 90Hz, za druhé má lepší procesor Helio G90T a za třetí má nabíjení 30w. Čtečku má v bočním tlačítku což je myslím také lepší a Android 11 též dostane. Jaký má tento model smysl?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze