První zprávy o ASUSu ZenFone 11. Na maximální výkon se můžete spolehnout

3
První zprávy o ASUSu ZenFone 11. Na maximální výkon se můžete spolehnout
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Výkon bude dodávat procesor Snapdragon 8 Gen 3
  • Velkorysá má být až 16GB RAM

ASUS platí spíše za okrajového hráče na poli mobilních telefonů, avšak v nabídce má zajímavé modely. Kromě herního ROG Phonu 8 Pro se letos dočkáme ještě tradičně kompaktní vlajkové lodě ZenFone 11. 91mobiles.com informuje o tom, že se připravovaný top model ASUSu objevil v rámci Google Play Console.

Unikly tak informace o nasazení procesoru Snapdragon 8 Gen 3, tedy toho nejvýkonnějšího od Qualcommu. Jeho přítomnost však není velkým překvapením, protože ASUS se na špičkové typy od Qualcommu spoléhá každoročně. Doprovázet jej bude až 16GB RAM, ale lze předpokládat, že ASUS jako tradičně dodá více variant lišících se velikostí RAM a interní paměti. Displej bude mít Full HD+ rozlišení, což je však adekvátní, protože půjde o menší zařízení. Takřka jistý je i AMOLED panel. Jistota pak panuje kolem prostředí, jehož základem bude současný Android 14. Otazníky se samozřejmě vznáší nad podporou, se kterou ASUS rozhodně nepatří mezi ty nejlepší.

Další informace o ASUSu ZenFone 11 v tuto chvíli nejsou známé. Budeme si tak muset počkat, protože čas na nástupce ZenFonu 10 ještě ASUS má. Představen byl loni v červnu a zhruba o měsíc později se začal prodávat. Někteří uživatelé přítomnost další kompaktní novinky jistě ocení, neboť telefonů s displeji okolo 6" je na trhu již opravdu málo.

Diskuze ke článku
Jab
Jab
Hlavně to nepřehnat s OS podporou. Max dvě velké aktualizace Android verzí a dost. :)
Martin Chadima
Martin Chadima
Je pravda, že když nemám nejnovější Android, tak mě div lidé nezlinčují na ulici :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze