Samsungy Galaxy Note20 dorazí za dva dny. Podívejte se na ochranná pouzdra

26× aktualizováno
Samsungy Galaxy Note20 dorazí za dva dny. Podívejte se na ochranná pouzdra
Fotografie: Ice universe @UniverseIce
  • Galaxy Note20+ možná nabídne 120Hz obnovovací frekvenci dostupnou při rozlišení QHD
  • Hlavní fotoaparát by měl nabídnout 108megapixelové rozlišení
  • Představení řady Note20 je plánováno na 5. srpen
  • Zahájení prodeje by mělo proběhnout 21. srpna

Aktualizováno 3. 8. 2020

Do představení Samsungů Galaxy Note20 zbývají dva dny. Čekání si lze ukrátit sérií nových obrázků, na kterých je novinka vidět v oficiálních ochranných pouzdrech, a to ve všech nových barevných variantách. Ke zveřejnění se odhodlal Roland Quandt.

Ochranná pouzdra pro Samsung Galaxy Note20

Aktualizováno 30. 7. 2020

Na Twitteru se objevila fotografie, podle níž zákazníci, kteří si předobjednají Samsung Galaxy Note20 Ultra, zdarma obdrží sluchátka Galaxy Buds Live.


Aktualizováno 29. 7. 2020

@TheGalox_ přinesl informaci, která by mohla potěšit všechny zájemce z Evropy. Je pravděpodobné, že u nás bude nasazen v řadě Galaxy Note20 procesor Exynos 990. Má však být zásadním způsobem vylepšen ve srovnání s řadou Galaxy S20. Očekává se navýšení výkonu, zlepšení správy tepla a také energetické náročnosti. Ve výsledku by tak řada Note20 měla být výkonnější, úspornější a telefony by se neměly zdaleka tolik zahřívat jako modely řady S20.


Po příznivé zprávě ohledně procesoru přichází tvrdá rána v podobě pravděpodobných evropských cen. @ishanagarwal24 oznámil, že základní Galaxy Note20 ve 4G variantě bude stát 999 eur, což je v přepočtu více než 26 tisíc korun. Za verzi s 5G připlatíte 3 tisíce korun a je možné, že se cena Galaxy Note20 5G sotva vejde pod 30 tisíc korun. Mnohem dražší bude Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, který má stát 1 399 eur, tedy v přepočtu téměř 38 tisíc korun. Všechny modely mají mít v základu 256GB paměť.

Aktualizováno 27. 7. 2020

Server 91mobiles.com přinesl informaci a také fotografii bílé varianty Galaxy Note20 Ultra. Oficiálně se má jmenovat Mystic White. Bílý odstín bude použit na zadní i boční straně a samozřejmě taktéž na těle S-Pen.

Samsung Galaxy Note20 Ultra
Samsung Galaxy Note20 Ultra Mystic White

Aktualizováno 23. 7. 2020

K představení řady Galaxy Note20 dojde již 5. srpna, což znamená, že se velmi brzy dozvíme veškeré informace oficiální cestou. Ještě před odhalením se však na internetu tradičně objevuje mnoho méně či více zajímavých úniků. Jeden z těch zajímavějších pochází od jihokorejského serveru yna.co.kr, který přichází s informací o cenách. Základní Galaxy Note20 by měl být nabízen za 1,199 milionu korejských wonů, tedy zhruba 27 tisíc Kč i s DPH. Galaxy Note20 Ultra má stát 1,452 milionu wonů, což je v přepočtu na české koruny a s daní přibližně 33 tisíc. Pro srovnání uveďme, že loňský Galaxy Note10 startoval na domácím trhu na 1 248 000 wonech, tudíž bychom se mohli dočkat menšího zlevnění.

Aktualizováno 23. 7. 2020

Včera jsme se blíže seznámili s modelem Ultra, dnes winfuture.de přibližuje Samsung Galaxy Note20. Zdá se, že Samsung bude chtít nasadit agresivnější cenu a na některých místech šetřil. Například tělo bude plastové, vyjma kovového rámečku. 6,7palcový Super AMOLED displej bude plochý a pouze s Full HD+ rozlišením a 60 Hz. Výbava bude dále postavena na procesoru Exynos 990 s 8GB RAM a 256GB úložištěm. Slot pro paměťové karty bude chybět. Naštěstí můžeme počítat se zvýšenou odolností (IP68) a také bezdrátovým nabíjením, kterým dobijete baterii o kapacitě 4 300 mAh.

Samsung Galaxy Note20

Sestava fotoaparátů bude blízká modelu Galaxy S20. Nasazen bude hlavní 12megapixelový snímač se světelností f/1.8. Dále dojde na 64megapixelový fotoaparát, který umožní trojnásobné přiblížení. Dostane se též na ultraširokoúhlý fotoaparát s 12 megapixely. V malém průstřelu v displeji bude čelní 10megapixelová kamerka. Note20 bude existovat ve 4G i 5G verzi a nabídne nejnovější Android 10. Stylus S-Pen má mít oněco horší odezvu než u varianty Ultra. Na závěr se můžeme podívat i na zajímavý odstín zelené, ve kterém Galaxy Note20 dorazí. Za zveřejněním stojí známý Evan Blass.

Samsung Galaxy Note20

Aktualizováno 22. 7. 2020

Představení nové řady Galaxy Note20 je na spadnutí, a tak nepřekvapí stále častější úniky. Podle WinFuture.de obdrží chystaný Galaxy Note20 Ultra 6,9" Super AMOLED displej s WQHD+ rozlišením a poměrem stran 19,3:9. Zároveň by se mělo jednat o první telefon s ochranným sklíčkem Corning Gorilla Glass 7. Pochopitelně nebude chybět ani 120Hz obnovovací frekvence či čtečka otisků prstů integrovaná přímo do displeje.

Do Evropy Note20 Ultra dorazí s procesorem Exynos 990, jenž bude doplňovat 12 GB RAM a až 512GB úložiště typu UFS 3.1 (včetně podpory paměťových karet). Na zadní straně na nás čeká 108Mpx hlavní snímač, kterému má dělat společnost 12Mpx ultraširokoúhlý objektiv a 12Mpx pětinásobný teleobjektiv. Kapacita baterie by měla činit 4 500 mAh s možností až 45W (drátového) nabíjení.

Aktualizováno 21. 7. 2020

Do představení nové řady Galaxy Note20 zbývají zhruba dva týdny. Evan Blass zveřejnil detailní 360° pohled a na chystanou variantu Ultra, my se tak můžeme na novinku podívat ze všech stran.

Samsung Galaxy Note20 Ultra

Aktualizováno 15. 7. 2020

Ice Universe zveřejnil další finálně vypadající rendery, na kterých můžeme vidět chystaný Samsung Galaxy Note20 Ultra. Za pozornost stojí nejen obří modul s fotoaparáty, ale také titěrné rámečky kolem displeje, které se mezigeneračně ještě zmenší.

Aktualizováno 13. 7. 2020

Nedávno jsme měli možnost vidět několik fotografií od @JimmyIsPromo a na ty nyní navážeme. Zveřejněna byla i zajímavá fotografie zachycující zřejmě novou funkci, kterou se dotykové pero S-Pen bude chlubit. Mělo by dokázat simulovat „laserové ukazovátko“, a to tak, že na krátkou vzdálenost a při stisknutém tlačítku bude na displeji vidět kurzor. Otázkou sice zůstává, jaké využití to na relativně malém displeji bude mít, ale někdy se to může hodit.

Samsung Galaxy Note20

Aktualizováno 9. 7. 2020

Včera jsme se dozvěděli, že k představen řady Note20 dojde již za necelý měsíc. Dnes se můžeme na novinku, byť lehce maskovanou, podívat ve videu, které má na svědomí kanál Jimmy is Promo. Jedná se o variantu s přídomkem Ultra. Ve videu je také porovnání s Galaxy Note10+ a je příjemnou zprávou, že S-Pen je rozměrově a tvarem zcela identický, tudíž zaměnitelný. Bohužel Samsung zvětšuje modul fotoaparátu a ten výrazně ční nad okolní povrch, více než u Galaxy S20 Ultra.

Aktualizováno 8. 7. 2020

K představení chystané řady Galaxy Note20 dojde podle oficiálních stránek jihokorejského výrobce již pátého srpna.

Aktualizováno 7. 7. 2020

@JimmyIsPromo odhalil zajímavé fotografie chystaného Samsungu Galaxy Note20 Ultra. Detailně můžeme vidět modul se třemi fotoaparáty, kde se zcela dole nachází periskopový objektiv. Snímky z čelní strany odhalují mírné zaoblení a velmi malé rámečky kolem displeje, které Samsung rok co rok nepatrně zmenšuje.

Další dnešní novinka hlásá informaci týkající se zahájení prodeje. To by mělo dle serveru etnews.com proběhnout 21. srpna, tedy zhruba dva týdny po oficiální premiéře. Je nasnadě, že jde primárně o jihokorejský termín, avšak Samsung novinku vždy vypustí i na další klíčové trhy.

Aktualizováno 2. 7. 2020

Samsung nedopatřením zveřejnil rendery chystaného Galaxy Note20 Ultra, které se na chvíli objevily na oficiálních stránkách jihokorejského výrobce. Obrázky jako první zaznamenal ruský YouTube kanál Techno Harry. Telefon si můžete prohlédnout v líbivé barevné variantě „Mystic Bronze“.

Aktualizováno 26. 6. 2020

Samsung Galaxy Note20+ bude mít hlavní fotoaparát se 108 megapixely, to už nějaký ten pátek tušíme. Tentokrát však s touto informací přišel Roland Quandt, který tvrdí, že již měl možnost vidět hotové zařízení, které bylo 108megapixelovým fotoaparátem osazené. Jde tedy o další potvrzení.

Aktualizováno 25. 6. 2020

Tentokrát se Ice Universe přihlásil skrze weibo.cn, kde zveřejnil další ochranná pouzdra pro Samsung Galaxy Note20+. Můžeme vidět modul pro fotoaparáty s pěti otvory, což není žádné překvapení. Galaxy Note20+ bude mít tři fotoaparáty, ToF senzor a samozřejmě LED pro přisvětlení.

Aktualizováno 24. 6. 2020

Zdá se, že Ice Universe má chystané Samsungy v malíku. Tentokrát se krátce rozpovídal o možnostech přibližování u Galaxy Note20+. Samsung opustí marketingově působivý „Space Zoom“ s možností 100násobného hybridního přiblížení, který se vyskytuje u Galaxy S20 Ultra. Namísto toho bude možné scénu přiblížit maximálně 50×, přičemž se výrobce více zaměří na kvalitu výsledné fotografie. Vše se zdá jako cesta rozumného kompromisu, ze které by uživatel mohl profitovat.

Aktualizováno 22. 6. 2020

Ice Universe pokračuje v informování o nové řadě Samsung Galaxy Note20, tentokrát se můžeme podívat na ochranná pouzdra. Nesmí vás zmást případné označení větší verze, stále není jisté, zda půjde o Galaxy Note20+, nebo Galaxy Note20 Ultra. Prvně se však můžeme podívat na velikost modulu fotoaparátů, a to prostřednictvím otvoru v pouzdru na zadní straně. Zatímco klasický Galaxy Note20 má modul spíše menší, velikostně blízký třeba Galaxy S20, Galaxy Note20+ bude mít modul opravdu rozměrný, například jako Galaxy S20 Ultra.


Aktualizováno 19. 6. 2020

Dnes se Ice Universe rozhovořil o variantě Galaxy Note20+, která se však může jmenovat Galaxy Note20 Ultra. V každém případě bude mít menší rámečky kolem displeje i čelního fotoaparátu ve srovnání s Galaxy Note10+. Displej bude moci využívat Quad HD+ rozlišení současně se 120 Hz. Velkým lákadlem by měl být procesor, Samsung údajně nasadí ještě nepředstavený Snapdragon 865+. Nové funkce se očekávají u fotoaparátů a také dotykového pera S-Pen.


Aktualizováno 18. 6. 2020

Známý únikář Ice Universe přinesl informace týkající se Samsungu Galaxy Note20. Zdá se, že tato varianta bude oproti vrcholnému Galaxy Note20+ výrazně ochuzena. V tuto chvíli to vypadá, že Galaxy Note20 bude mít jen plochý displej s Full HD+ rozlišením a navíc jen 60 Hz. Pokud se informace potvrdí, bude Samsung zcela nepokrytě tlačit náročné zákazníky k dražšímu Galaxy Note20+, který bude mít displej s vyšším rozlišením a 120 Hz.


Aktualizováno 6. 6. 2020

Rendery plastových krytů, které unikly na serveru slashleaks.com naznačují, že základní varianta Samsungu Galaxy Note20 bude mít rovný displej. Lépe vybavený Galaxy Note20+ bude vybaven zaobleným panelem.

Aktualizováno 3. 6. 2020

Uživatel Ice Universe na weibo.cnodhalil specifikace fotoaparátu chystaného Samsungu Galaxy Note20+. Podle jeho zdrojů by měl být vybaven 108Mpx fotoaparátem (senzorem HM1) doplněným o 13Mpx teleobjektiv a 12Mpx ultraširokoúhlý objektiv. ToF senzor nahradí laserové ostření. Další údaje si můžete prohlédnout níže.

Galaxy Note20+

Aktualizováno 29. 5. 2020

Dle zdrojů sammobile.com má základní Galaxy Note20 disponovat pouze o 200 mAh menší baterií než vybavenější verze Galaxy Note20+. Spekuluje se rovněž o tom, že řadu Galaxy Note20 bude pohánět vylepšený procesor Exynos 992 (a na některých trzích Snapdragon 865).

Aktualizováno 28. 5. 2020

Podle informací GalaxyClub dorazí základní Galaxy Note20 v šedé, zelené a také měděné variantě. Galaxy Note20+ má být nabízen výhradně v černé a měděné.

Aktualizováno 26. 5. 2020

Server pigtou.com zveřejnil první rendery Samsungu Galaxy Note20+, k jehož představení dojde v druhé polovině letošního roku. Podle dostupných údajů by měl mít telefon 165 mm na výšku, 77,2 mm na šířku a hloubku 7,6 mm. Na design se můžete podívat v přiloženém videu.

Aktualizováno 21. 5. 2020

Podle informací heraldcorp.com proběhne představení letošní vlajkové řady Galaxy Note20 výhradně on-line. Důvodem je pochopitelně pandemie koronaviru, kvůli které se rozhodli zástupci společnosti nepořádat klasický event.

Aktualizováno 18. 5. 2020

Dle informací galaxyclub.nl má mít chystaný Galaxy Note20+ baterii s kapacitou 4 500 mAh, což je nepatrný meziroční nárůst o 200 mAh. Na druhou stranu bychom očekávali, že Samsung nasadí například baterii z Galaxy S20 Ultra, která má kapacitu 5 000 mAh. Stejný zdroj také dále uvádí, že hlavní fotoaparát má mít 108 megapixelů, ovšem již nedojde na klasický teleobjektiv. Samsung údajně nasadí spíše řešení se sekundárním snímačem pro hybridní zoom jako například u Galaxy S20 a Galaxy S20+.

Aktualizováno 1. 4. 2020

Roland Quandt na svém Twitteru často zveřejňuje úniky týkající se chystaných modelů Galaxy Note20. Zveřejnil údajnou zadní část, která odhaluje, že by měly mít obdobný modul fotoaparátu jako Galaxy S20 Ultra. Za zmínku stojí také fakt, že všechna tlačítka budou zřejmě výhradně na pravém boku.

Samsung Galaxy Note20

Původní informace ze 4. 2. 2020

Přestože zatím nedošlo k oficiálnímu představení řady Galaxy S20, na internet pronikají první střípky informací o řadě Galaxy Note20. Ověřený uživatel Ice universe na svém Twitteru prozradil informaci, podle níž Galaxy Note20 obdrží vylepšený displej o obnovovací frekvenci 120 Hz.

Co si však pod pojmem „vylepšený“ představit? Mnozí se domnívají, že by mohlo jít o 120Hz obnovovací frekvenci dostupnou při rozlišení QHD. Možná se dočkáme rovněž představení panelu s vylepšenou adaptivní obnovovací frekvenci.

Diskuze ke článku
Driver
Zásadní by bylo natáčení 8K videa 60fps bez limitu 5min a taky půl giga v základní verzi.
Taky verze Ultra s displayem 7.5" by byla fajn.
(Ale to vidím spíše až u Note21+Ultra)
Bez toho nedává smysl přecházet z Note10+ a solit za to 40tis. A menší slabší verze Note se budou prodávat lépe ale kdo má NoteS10+ tak nemá důvod přecházet.
Jediná motivace je pak výkup s poplatkem přes nejmenovaného partnera Samsung.
To byla vždy zajímavá služba. Výhodná ne ale akceptovatelná a jedinečná a již 2x jsem ji využil ač jsem upgrade neviděl jinak zásadně výhodný a byl vždy nakonec spokojen.
Tak uvidíme.
Absolut NoFak
Pro všechny bude bezpečnější, když to nebudou představovat vůbec!
rrr
AMD zacalo spolupracovat se Samsungem, takze by to mohlo byt Freesync. Bez nej bych se u monitoru neobesel.
Oliver Kliment
Dobrý den, moc se na Note 20 těším. I s Note 10+ jsem velice spokojen.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze