Nokia Lumia s 41Mpx fotoaparátem: další foto (aktualizováno)

40

Je veřejným tajemstvím, že Nokia chystá novou Nokii Lumia, která bude navazovat na špičkově fotící model 808 PureView. Velký senzor si opět bude žádat mnoho místa a tak nepřekvapí, že ani chystaná Lumia bude mít na zádech menší hrb. Potvrzují to nyní první špionážní snímky nové Nokie.

Aktualizováno - nové fotografie (6. 6. 2013)

Server gsmarena.com dnes přinesl nové fotografie Lumie se špičkovým fotoaparátem, které potvrzují, že původní snímky byly pravdivé.

Další fotografie uveřejnil také Twitter účet  @vizileaks

Původní informace z 5. 6. 2013

Nokia 808 Pureview se Symbianem je stále králem fotomobilů, který produkuje špičkové snímky. Běží ale na morálně zastaralém a již dále nevyvíjeném systému Nokia Belle, a i zřejmě proto se většího rozšíření nedočkala. Již dlouho se ví, že Nokia chystá podobný telefon, tentokrát ale s Windows Phone. Nyní unikly první fotografie Nokie EOS, jak se chystané novince přezdívá. Co z nich lze vyčíst?

Snímky vypadají velmi věrohodně a nemáme důvod jim nevěřit. Velmi pravděpodobně bude nová Nokia Lumia s 41Mpx PureView fotoaparátem vypadat přesně takto. Všimnout si lze toho, že design se velmi podobá dalším Lumiím a celkové rozměry budou podobné Lumii 920, tloušťka 9,7 milimetrů však má být menší. Výjimkou je ale hrb ukrývající modul fotoaparátu, který je však o poznání menší, než v případě 808 Pureview a nebude ovlivňovat úchop. Co je však hlavní je výřez pro xenonový blesk. Nová Nokia tak bude jedním z mála telefonů na trhu a jediným telefonem s Windows Phone 8 na našem trhu s xenonovým bleskem. Pozitivní rovněž je, že kromě zaostřovací LED diody bude přítomna i klasická bílá silná LED dioda pro přisvětlení videa.

Ve spodní části zadní strany jsou rovněž vidět dva zlaté kontakty, které velmi pravděpodobně slouží k připojení krytu pro bezdrátové nabíjení. Je tedy logické předpokládat, že nový telefon jej nebude mít vestavěné, což je vzhledem k rozměrům překvapivé. Nokia se zřejmě snaží udržet hmotnost, která bude kvůli modulu fotoaparátu beztak vysoká, v přijatelných mezích. Výbava by měla být podobná Lumii 920 nebo 925 a bude zřejmě zahrnovat 4,5palcový HD displej, 32GB vnitřní paměť bez rozšíření o paměťovou kartu a přítomno bude i FM rádio.

Některé zdroje uvádějí, že by mělo dojít k představení už 9. července. Objevují se však i informace, že se telefon objeví až později, blíže k vydání aktualizace systému Windows Phone Blue, který bude obsahovat některé klíčové funkce pro zpracování fotografií.

Zdroje: gsmarena.com, twitter.com, wpdang.com

Diskuze ke článku
bbb32
Nová Nokia tak bude jedním z mála telefonů na trhu a jediným telefonem s Windows Phone 8 s xenonovým bleskem.

sry, ale kterej amatér to psal? :-D

nápověda: 928
lendelos
ja cakam na real pure view ale dufam, ze toto je len zly vtip... vyzera to strasne, vobec 920 sa mi nepaci, 928 sa rapidne zlepsila ale toto nie... brada na 808 vyzera ok, ale toto okruhle? btw cakal som aj skvelu vydrz co sa hodi na nejaky fotomobil (ako ma 808) ale toto vyzera strasne, to by vyzeralo lepsie zarovnane s tym objektivom a vycsia baterka ako bonus
lendelos
ved ak je to pravda bude to real pureview, ale to si pockam minimalne dalsi rok, toto skarede nechcem

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze