První dojmy z nového Land Rover Explore, ultimátního smartphonu do divočiny

První dojmy z nového Land Rover Explore, ultimátního smartphonu do divočiny
  • První smartphone značky Land Rover jsme objevili na MWC v Barceloně
  • Nabízí odolnou konstrukci a velice zajímavou výbavu
  • Dík přídavným modulům lze vylepšit například výdrž baterie nebo příjem GPS
  • Cenovka by se měla pohybovat pod hranicí 17 tisíc korun

V posledních týdnech a měsících se na trhu objevuje mnoho smartphonů od značek, které nemáme s mobilním světem tak úplně spojené. Jedním z nich je také nový model Land Rover Explore, zcela nový přístroj, který v licenci Land Rover vyrobila společnost Bullit. Tato společnost stojí také za smartphony značky CAT nebo Kodak, takže zkušeností s tímto odvětvím již má vcelku hodně.

Land Rover Explore – MWC 2018

Automobily značky Land Rover se proslavily především svými terénními vlastnostmi a na to sází také smartphone Land Rover Explore. Jedná se o čistokrevný outdoorový telefon, jeho hlavním účelem je pomáhat vám v těch nejnáročnějších podmínkách. Příjemně jsme byli překvapeni z konstrukce, která je opravdu skvělá – telefon má hliníkový rám, poctivé zpracování a v ruce působí opravdu bytelně.

Jedním z hlavních taháků je však modularita. Na záda telefonu si totiž magneticky můžete připnout speciální moduly, které následně rozšiřují funkčnost samotného telefonu. Přímo v balení s telefonem naleznete modul s 3 600mAh akumulátorem a samostatnou 25mm GPS anténou, která výrazně zlepšuje kvalitu příjmu GPS signálu. Společně s prémiovými outdoor mapovými podklady ViewRanger by vás telefon neměl nikdy nechat ve štychu.

Už samotná interní baterie má skvělou kapacitu 4 000 mAh, což zajišťuje pohodlnou dvoudenní výdrž při běžném používání. Pokud si připojíte modul z balení, tak se vám výdrž ještě prodlouží a zakoupit si můžete také ještě větší modul s akumulátorem o kapacitě 4 370 mAh. S tím už při lehčím režimu přežijete možná i celý týden.

Přídavné moduly Land Rover Explore

Model Land Rover Explore v nás nechal opravdu pozitivní dojmy a byli jsme opravdu mile překvapeni nejen jeho výbavou, ale také kvalitním zpracováním a velmi dobrými nápady. Tento smartphone rozhodně nebude žádná masovka, ale jsme si jistí, že díky svým kvalitám si zájemce jistě najde.

Land Rover Explore

Rozměry? × ? × ? mm, ? g
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek Helio X27,
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSD
Akumulátor4 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze