Energizer Hardcase H590S: odolné překvapení neznámého hráče

3
Energizer Hardcase H590S: odolné překvapení neznámého hráče
  • Společnost Energizer, která je známá výrobou baterií, vyrábí také telefony
  • V Barceloně představila nový model Hardcase H590S s odolnou konstrukcí
  • Láká na certifikaci IP68, 6" Full HD+ displej nebo 5 800mAh akumulátor
  • Překvapivě zajímavý telefon dorazí na trh během druhého čtvrtletí 2018

Společnost Energizer jistě mnozí z vás znají jako výrobce baterií. Doba však pokročila a francouzská společnost Avenir Telecom se domluvila na licencování značky Energizer pro výrobu telefonů a smartphonů. Portfolio tohoto výrobce obsahuje již několik spíše průměrných zařízení, ale nový model Energizer Hardcase H590S nás velmi příjemně překvapil.

Energizer Hardcase H590S – MWC 2018

Energizer Hardcase H590S je obrovský telefon s 5,9palcovým displejem, který má v duchu aktuálního trendu poměr stran 18:9 a rozlišení Full HD+. Je krytý odolným sklem Gorilla Glass 3, ale tím odolnost zdaleka nekončí! Telefon totiž splňuje certifikaci IP68 a chlubí se také tím, že obstojí v případě pádu z výšky 1,2 metru. I přes plastovou konstrukci v ruce působí velmi dobře a zpracování je ukázkové.

Velice zajímavá je výbava tohoto modelu. Ta obsahuje například čipset Mediatek Helio P23 s osmi jádry o taktu 2 GHz a překvapí nejen 6 GB RAM, ale také 128 GB vnitřní paměti s podporou paměťových karet microSDXC. Baterie s kapacitou 5 800 mAh pak jenom podtrhuje opravdu úctyhodnou výbavu tohoto zařízení.

Zajímavá je kombinace dvou fotoaparátů nejen vzadu, ale také vepředu. Hlavní fotoaparát má rozlišení 16 Mpx, přední 13 Mpx a oběma sekunduje ještě VGA kamerka pro lepší práci s hloubkou ostrosti. Kromě fotoaparátu se na zádech nachází také čtečka otisku prstů nebo senzor srdečního tepu – podobný, jaký jsme mohli vidět například u Samsungu Galaxy S5.

V telefonu sice běží operační systém Android ve verzi 7 Nougat, ale výrobce nám potvrdil, že na trh by měl telefon přijít už s verzí Android 8 Oreo. Stát by se tak mělo během druhého čtvrtletí za cenu cca 13 tisíc korun, což je skutečně odvážná cenovka. Na druhou stranu je Energizer Hardcase H590S skvěle zpracované zařízení se zajímavými parametry a myslím si, že mnoho uživatelů dokáže zaujmout.

Energizer Hardcase H590S

Rozměry164,2 × 79,4 × 12,2 mm, ? g
DisplejTFT IPS, 5,9" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx
Procesor8×2 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, microSDXC
Akumulátor5 800 mAh
Diskuze ke článku
NicNebude
Jo, vypadá dobře, sázka na odolnost je dle mého správná, ale ta cena je trochu mimo :/ Osobně bych ocenil střední třídu, menší display, stejnou baterku. Uvidíme s čím přijdou dál :)
Joe
Dle meho to energizer nevyrobil jen tam dal sve logo
Carda
Zase rámečky jak kráva tu čtečku tam mohl klidně dát ale jestli pak ta baterie bude tak dobrá jako samotny Energizer :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze