Nový CAT S61 naživo: brutální smartphone pro Predátora

Nový CAT S61 naživo: brutální smartphone pro Predátora
  • Značka CAT na MWC 2018 představila nejvyšší model S61
  • Kromě brutálně odolné konstrukce přináší také několik novinek
  • Pomocí termokamery můžete vidět okolní svět jako Predátor

Když značka CAT přišla s modelem S60, sklidila opravdu velký ohlas. Mohla za to především integrovaná termokamera, kterou sice nevyužije každý, ale určitá skupina zákazníků ji jistě ocení. O dva roky později jsme se dočkali nástupce v podobě CAT S61 – pravděpodobně nejodolnějšího telefonu současnosti.

CAT S61 – MWC 2018

Zpracování telefonů CAT bylo vždy příkladné a model S61 na tom není jinak. V ruce telefon působí opravdu skvěle a máte pocit, že nedržíte ani tak telefon, jako spíš pracovní nástroj nebo nářadí. Kovový rám a robustní pogumování zajišťuje potřebnou mechanickou odolnost, ke které se přidává certifikace IP68 – telefon dle údajů výrobce můžete ponořit až na jednu hodinu do třímetrové hloubky! Nechybí ani vojenský standard MIL-STD 810G, díky kterému smartphone odolá i pádům.

Povedený 5,2palcový Full HD displej kryje odolné sklo Gorilla Glass 5 a běh systému Android 8 Oreo zajišťuje čipset Qualcomm Snapdragon 630. Společně s pamětí 4 GB RAM a 64GB vnitřním úložištěm se tak můžete spolehnout, že telefon bude mít dostatek výkonu takřka na cokoliv, co po něm budete požadovat. Při našem seznámení systém běhal bez sebemenšího škobrtnutí, nicméně za cenu překračující 20 tisíc korun bychom ani nic jiného neakceptovali.

Výdrž na jedno nabití by se díky 4 500mAh akumulátoru měla pohybovat v řádu dnů, ale klíčovou funkcí tohoto modelu je samozřejmě termokamera. Ta se dočkala značných vylepšení jako například technologii snímání FLIR od -20 °C až do 400 °C. Typickým využitím termokamery je zajišťování a měření tepelných ztrát v objektech, kontrola stavebních prvků, jako jsou izolace, sledování teploty obvodů a spotřebičů nebo pohyb ve tmě. Další zajímavou funkcí je měření kvality okolního vzduchu nebo integrované laserové měřidlo, které funguje až do vzdálenosti 10 metrů.

CAT S61 je telefon pro náročné uživatele a jak jsme zmínili výše, jedná se spíše o nářadí, než o obyčejný odolný telefon. Značka CAT za poslední dobu opravdu pokročila a model S61 bude pro mnoho uživatelů jistě skvělý pomocník.

CAT S61

Rozměry148,4 × 73,4 × 8 mm, 163 g
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 630, 4×2,2 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze